Италия 153

• 70 069
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Вероятно и за април ще е същото...Ок, благодаря много!

# 856
Заради разнопосочни мнения да ви попитам и вас.Декември цялото семейство бяхме с ковид.Сертификата ми е до 13 март .Кога да си слагам новата ваксина.Лекари казват да чакам 6 месеца,други три.Ама аз пътувам много и без ваксина няма как.

Аз се ваксинирах точно два месеца след преболедуване.

# 857
Заради разнопосочни мнения да ви попитам и вас.Декември цялото семейство бяхме с ковид.Сертификата ми е до 13 март .Кога да си слагам новата ваксина.Лекари казват да чакам 6 месеца,други три.Ама аз пътувам много и без ваксина няма как.

Аз се ваксинирах точно два месеца след преболедуване.
Мерси.

# 858
  • Torino,IT
Здравейте на всички и за много години, желая много здраве и късмет през Новата година.
Искам да попитам дали някоя от вас си е легализирала дипломите за средно и висше образование и как става процедурата. Може ли да се легализира всичко тук или трябва да занеса всичко в италианското посолство за превод и апостил?
Дипломите за средно образование валидни ли са тук, за тези за висше знам че не са защото там има crediti formativi които не знам как се припознават към българските оценки.
Ако някой може да ми помогне с инфо ще съм много благодарна,
Мерси много и още веднъж всичко най-добро!

# 859
  • Italia
Здравейте на всички и за много години, желая много здраве и късмет през Новата година.
Искам да попитам дали някоя от вас си е легализирала дипломите за средно и висше образование и как става процедурата. Може ли да се легализира всичко тук или трябва да занеса всичко в италианското посолство за превод и апостил?
Дипломите за средно образование валидни ли са тук, за тези за висше знам че не са защото там има crediti formativi които не знам как се припознават към българските оценки.
Ако някой може да ми помогне с инфо ще съм много благодарна,
Мерси много и още веднъж всичко най-добро!

Здравей Линдита, споделям пресен опит за диплома за висше образование:
Карам втора магистратура в университета в Пиза. Много е възможно в други университети да има други изисквания! Поискаха ми:
1. Превод и легализация на дипломата + заверка в Италианското посолство
2. Декларация за степен на обучение + заверка в Италианското посолство
3. Списък с изучаваните дисциплини и положени изпити+оценки (Приложението на Бг Диплома) или European Diploma Supplement. (оригинал ИЛИ заверено копие)

Вчера говорих с една агенция в София, грубо цената беше около 350 лв без ДДС за първите 2 документа (апостил, превод, легализация и заверка в посолството). Препоръчват лично ходене в посолството, иначе трябва пълномощно (два пъти се ходи, около месец е процеса).

Първите два документа могат да бъдат заменени от ENIC-NARIC Declaration of Comparability, която можеш да поискаш на cimea.it Аз първоначално се регистрирах там, стори ми се скъпо 150 евро, но след разговора с агенцията в София, ми изглежда съвсем приемливо като цена Laughing

В моя случай имах преведена и легализирана дипломата на италиански (БЕЗ заверка от посолството) и European Diploma Supplement. Изпратих ги по мейл, от университета ми отговриха, че е достатъчно и нямат даже нужда от хартиен носител.

# 860
  • на острова на мечтите
Линдита, тъкмо да пиша и вече са ти отговорили.
При мен се наложи и изпит за владеене на италиански в Университета за чужденци в Перуджа (Celi 5 Doc).

# 861
  • Torino,IT
Mnogo vi blagodarja momicheta. Super ste!
Nikolforall, moje li da ti pisha na lichni za da ne pretrupvame temata. Iskam da te pitam neshto koeto ne mi e jasno. Nadjavam se da ne te pritesnja.
Mersi otnovo!

# 862
  • Milano
Към по-старите потребители:
Скрит текст:
Purtroppo gioia. è venuta a mancare.😭 Ma come cavolo si fa a morire così giovani?!
Riposa in pace amica mia!TVB!❤❤❤

# 863
Скрит текст:
Purtroppo gioia. è venuta a mancare.😭 Ma come cavolo si fa a morire così giovani?!

# 864
Скрит текст:
Не може да бъде! Broken HeartBroken HeartBroken Heart Съболезнования на семейството! Disappointed

# 865
Здравейте, извинявайте, че така нахлувам, но ме интересува какво се случва при позитивен тест за Ковид направен в пункт в един супермаркет срещу 15 евро (т.е. не е ПСР)? От пункта звъннаха и казаха, че ще се свържат с ASL и ще подадат инфо, но от тук нататък какво става? И после как може да се вземе Супер грийн пас, ако човекът няма Фискален код? Той е в Италия и предполагам може да си изкара като оздравее?

# 866
  • в едно миланско село
Скрит текст:

Ех, Реджи, с каква лоша новина започваме годината.
Юлето беше много готин елемент и не подлежеше на рамки никакви. Като усети ограниченията (да не използвам друга, несимпатична дума), се изнесе от форума.
Имах късмета да я срещна няколко пъти преди да се изгубим в ангажименти всякакви. Борец беше и вярвам че до последно се е борила.
Да почива в мир и дано близките и намерят утеха.

# 867
  • Milano
Да, беше много готина и с хубаво чувство за хумор.

Барба ще предам.Hug

Сложих поста в скрит текст, защото тя беше резервиран човек и щях да го изтрия, но щом  сте ме цитирали ще го оставя.

За ваксините, потвърждавам че в Palazzo delle Scintille (Milano) всичко е много добре организирано. Не пускат без резервация. 10 минути на опашка отвън, докато влезем и 10 вътре седнали, докато ни дойде реда.

# 868
Добре де …. До кога ще се бодем и все ще идват ковид вълни.Уж в дебелите медицински книги пише ,за колективен имунитет.Вече толкова висока степен на ваксинация има ,толкова хора го изкараха и ваксинирани също и не му се вижда края.Има много хора с по три игли в болница-Тео Ушев е във ВМА,мои познати мъж и жена също в болница с двустранна пневмония.Просто не мога нищо да схвана.В Израел 4 доза почнаха да слагат.Нещата много се объркаха!

# 869
  • Terra incognita
Тук говорим за коронавирус от рода на грипните ( или респираторните, съжалявам ако греша) вируси, т.е. за траен, респективно колективен имунитет не може да се говори. Или поне не за дълго. Вирусът постоянно се видоизменя, с което с всеки следващ вариант се намалява ефективността на ваксините. Но пък с всеки следващ бустер повишаваш донякъде защитата. Малко като игра на котка и мишка. Някои хора не могат да дадат добър имунен отговор, различни организми сме. Ваксиноте не се оказаха това, на което се надявахме, но са единственото но средство за борба в момента. Представете си каква катастрофа щеше да е, ако бяхме посрещнали Омикрон без ваксини.
Ще слагаме бустери, докато трябва. Докато вирусът се самоограничи, или се измисли нещо по- ефективно. Просто в момента нямаме никаква друга алтернатива. Локдауните вече не са опция, икономиката пострада достатъчно.
Да се надяваме и да се молим, че с Омикрон идва началото на края.

Общи условия

Активация на акаунт