Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 март 2020, 12:49 ч.

На пазар във Варна - тема 56

 • 4 848
 • 178
 •   2
Отговори
# 30
 • Мнения: 2 611
Аз влизах в помещения, в автобуси, в подлези и т. н. Максимално гледам да ходя пеш при възможност. Не пътувам с кола. Не че нямам, но ходя пеш за раздвижване най-вече и това ще ми липсва.

# 31
 • Варна
 • Мнения: 1 274
Коприва на Чаталджа свежа имаше още през  януари и купувахме до началото на март, сигурно и към момента ще има, ако питате за такава.

# 32
 • Мнения: 3 966
Чудя се дали ще мога да вляза в града от Ален мак? Хмммм...
Пак да питам някой знае ли?

# 33
 • Варна
 • Мнения: 20 937
Реа, ще ходя днес на обяд и ще пиша после.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 09:28 от HighSpeed

# 34
 • Варна
 • Мнения: 2 779
Това са пуснали до момента:
Скрит текст:

# 35
 • Мнения: 2 170


Вчера успях да купя 100 бр. нитрил ръкавици кутия за само 9 лв. т.е. без спекула
Би ли споделила от къде закупи ръкавици?

# 36
 • varna
 • Мнения: 178
Аз купих ръкавици от магазин за помощни средства в двора на Окръжна болница. По 14 лв е кутията, имаше доста бройки, също и избор на размери.

# 37
 • Мнения: 9 117
Мисля че тези мерки няма как да се окажат  суперефективни, докато самолети си кацат на варненското летище. Така карантината ще се удължава и удължава. В четвъртък дъщеря ми долетя от Виена, седмица бяхме в дилема да си я връщаме ли или не. По наши си причини решихме че е по-добре да е тук. При тях този режим с неизлизането беше със срок до 01.04 и го удулжиха ( в четвъртък) до 13.04. Както и да е. Тя преди това беше в карантина 12 дена. Тя и момичето с което живее в една стая са без симптоми. На летището във Виена каза тя, няма особени мерки, служителите са без маски не всички имат ръкавици. Бях я инструктирала да е с ръкавици, шапка, двойна маска, има очила, да не пипа нищо, да маха само и единствено  маските и само на секюрити и паспортен контрол но ще не ще трябва да ги маха. Самолетът е бил пълен. Дали всички са били здрави като нея. И колко ще се разболеят при този прелет. Сега е тук и за цялото семейство имаме нова14 дневна карантина.

 За нас не се променя нищо, ние сме излизали до сега два пъти с мъжа ми - да напазарим и до аптеката за лекарства на мъжа ми за сърце кръвно, такива. Задължително сме екипирани ( да не се заразим а сега и да не заразяваме ако нещо детето е прохванало в самолета). Но вчера беше такова лудо движение и присъствие по улиците че се чудих дали не са отменил ситуацията. Дори общинката три дена реже дървета в двора пред блока. Явно в мътната вода искат да уловят повече риба ( разбрахте ме какво имам предвид предполагам). Та мерките ще се удължават. Докато хората не осъзнаят че това не е параноя.

По темата. Вчера трябваше да напазарим, решихме Лидл. Опашката отвън всеки на два метра. Ако някой излиза друг влиза. Вътре двайсет човека На входа дезинфекцираш ръцете си и дръжката на количката. За пръв път откак сме запрени у дома успях да купя цяло охладено пиле, преди седмица беше по-зле, сега беше нормално заредено. Е имаше тук там е юипси (мая примерно, но тя  не е търсените от мен артикули) . Имаше и тоалетна хартия колкото искаш. Както казах и преди аз мога и две седмици да не излизам и да карам  чай с лъжица домашно сладко, но имам пубер който мете всичко в хладилника и мъж който не е свикнал да яде два дена подред една манджа. Ако затегнар мерките обаче ще им се наложи да излязат от зоната си на комфорт.

# 38
 • Мнения: 163
Скрит текст:
Мисля че тези мерки няма как да се окажат  суперефективни, докато самолети си кацат на варненското летище. Така карантината ще се удължава и удължава. В четвъртък дъщеря ми долетя от Виена, седмица бяхме в дилема да си я връщаме ли или не. По наши си причини решихме че е по-добре да е тук. При тях този режим с неизлизането беше със срок до 01.04 и го удулжиха ( в четвъртък) до 13.04. Както и да е. Тя преди това беше в карантина 12 дена. Тя и момичето с което живее в една стая са без симптоми. На летището във Виена каза тя, няма особени мерки, служителите са без маски не всички имат ръкавици. Бях я инструктирала да е с ръкавици, шапка, двойна маска, има очила, да не пипа нищо, да маха само и единствено  маските и само на секюрити и паспортен контрол но ще не ще трябва да ги маха. Самолетът е бил пълен. Дали всички са били здрави като нея. И колко ще се разболеят при този прелет. Сега е тук и за цялото семейство имаме нова14 дневна карантина.

 За нас не се променя нищо, ние сме излизали до сега два пъти с мъжа ми - да напазарим и до аптеката за лекарства на мъжа ми за сърце кръвно, такива. Задължително сме екипирани ( да не се заразим а сега и да не заразяваме ако нещо детето е прохванало в самолета). Но вчера беше такова лудо движение и присъствие по улиците че се чудих дали не са отменил ситуацията. Дори общинката три дена реже дървета в двора пред блока. Явно в мътната вода искат да уловят повече риба ( разбрахте ме какво имам предвид предполагам). Та мерките ще се удължават. Докато хората не осъзнаят че това не е параноя.

По темата. Вчера трябваше да напазарим, решихме Лидл. Опашката отвън всеки на два метра. Ако някой излиза друг влиза. Вътре двайсет човека На входа дезинфекцираш ръцете си и дръжката на количката. За пръв път откак сме запрени у дома успях да купя цяло охладено пиле, преди седмица беше по-зле, сега беше нормално заредено. Е имаше тук там е юипси (мая примерно, но тя  не е търсените от мен артикули) . Имаше и тоалетна хартия колкото искаш. Както казах и преди аз мога и две седмици да не излизам и да карам  чай с лъжица домашно сладко, но имам пубер който мете всичко в хладилника и мъж който не е свикнал да яде два дена подред една манджа. Ако затегнар мерките обаче ще им се наложи да излязат от зоната си на комфорт.

Извинявайте, че се намесвам и отклонявам темата. Но това не е карантина. Разбирам, че всеки иска децата му да са при него, но в момента дори и екипирани и маскирани има потенциална заплаха за пренасяне на вируса докато си пазарувате. Също имам приятел прибрал се от рискова дестинация, но той не се видя с никой от семейството си, а се изолира сам на село за 14 дни! Ето заради такива случаи още много месеци ще си стоим затворени.

# 39
 • Мнения: 576
alethea Благодаря за темата!

# 40
 • Варна
 • Мнения: 7 362
alethea Благодаря за темата!
re_ge, искате да кажеш, че дъщеря Ви е у вас, и уж пазите 14 дневна карантина, но Вие ходите из града?
Ако е така, да ви имам и карантината? Поздравления!

# 41
 • Варна
 • Мнения: 20 937
До Ален мак няма КПП Simple Smile

# 42
 • Варна
 • Мнения: 1 204
Няма думи с този тъпотия за новите мерки. ПЪРВО държа да кажа, че съм абсолютно съгласна да се въведе час в който да пазарят само възрастни, НО!!!!!!!
След като вчера не успях да поръчам от Булмаг се наложи да ходя да пазаря днес и мога да кажа че в Била е тотолен хаус.
Първо ми направиха проблем да вляза 4мин по-рано!!!!! четири!!!!!! Както и да е, изчаках, започна да се насъбира опашка естествено, и когато ни пуснаха всички взеха да се бутат един в друг, а охраната коята УЖ толкова стриктно спазват правилата изобщо не обърнаха внимание.
Чашата преля когато продължиха да пускат И възрастните над 60г., които не трябва според правилата. Нали затова въведоха час, рисковата група възрастни да нямат контакт с нас, и да могат да си напазарят спокойно.
Значи излиза, че хем ще ги чакаме, хем накрая и с тях ще се бутаме.
Чух ги да си говорят и персонала на магазина и те също бяха възмутени, защо беше това чакане и ограничение, като ще се спазва наполовина правилото.

П.П. Редактирам се, за да съм по темата. В Била Делта Мол беше добре заредено, няма празни рафтове. Единствено от пакетираните - брашно и ориз няма избор на марки, има наличности но само от един вид примерно.
Опашка, както казах обаче започна да се събира.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 12:24 от deede

# 43
 • Мнения: 9 117
alethea Благодаря за темата!
re_ge, искате да кажеш, че дъщеря Ви е у вас, и уж пазите 14 дневна карантина, но Вие ходите из града?
Ако е така, да ви имам и карантината? Поздравления!
Мисля че преди да бъде груб човек трябва да изясни малко фактите, иначе звучи глупаво.
Както казах не искам да навлизам в спорове. Само ви пожелавам да не сте в нашето положение. Детето ми е на двайсет години, студент и астматик. То е гражданин на България. На постоянно жителство в(ЪВ) България. Не е отишло в Австрия нито на гурбет, нито на екскурзия,  Няма друг дом. В ситуацията по-лошото е че имам и второ дете ученик. И нямам село /лозе/вила или извънградски дворец където да заточа контактното. Но както е казал българския народ - на чужд гръб тояги много.
За разлика от много други който виждаме е дневно от прозорците, ние излизаме екипирани да пазарим един път в седмицата откакто въведох режима . През останалото време сме в къщи. Така ще продължаване. Все още обаче мъжете ми не са се научили да ядат въздух.  

За сведение само ще ви кажа че за властите и полицията на летище тя (и пълния самолет) не е трябвало да направи друго, освен да остави адрес на който живее. Не е подписвала документ. Казали са й да спазват общите разпоредби.  Нашата карантина си е наше лично решение, което сме взели ние и съответно нямаме нужда от вашите поздравления.

Много благодаря за информацията за делта планет Била, чудех дали работят.

Ограничителната разпоредбата за възрастните е някаква мярка, но за тези два часа за които се говори, с опашките които пускат колко възрастни човека ще успеят да напазарят. Верно, че пазарят по малко но все пак не могат да препускат като коне бързайки, те ходят бавно, избират внимателно, а както видях принципа е да се влиза щом излезе следващия.

Както го тълкувах, ако хората над 60 искат специален режим ще е само сутринта. Иначе ще са всички на опашките.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 13:04 от _re_ge

# 44
 • Мнения: 2 611
Да кажа, че Делта планет Биллата е/беше в пъти по-рехаво откъм наплив в сравнение с Билла Образцов дом и Колхозен пазар. Майка ми живее в центъра и й се налага, ако аз не успея да й занеса, да ходи до там, а аз съм по-близо до Делтата  и през ден пазарувам - досега нямаше пропусквателен режим и точно от ап. Субра Делтата  взех кутията с нитрил ръкавици, последната май, хора  нямаше. В Санита 1 човек видях, в зоомагазина 2ма. Сега може да не е така, но беше рехаво откъм посещаемост.

Общи условия

Активация на акаунт