На пазар във Варна - тема 56

• 29 694
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Благодаря на всички, които помогнаха с рецепти, линкове и насърчение. Успях да направя сама козунака на Ваня Джорджевич и едно козуначено руло. Станаха страхотни! Не съм опитала все още    тези, които взехме от Cherry. Ще дам утре отзиви.
Светъл Великден! Бъдете здрави и търпеливи, слънчево настроение със семействата Ви! 💙🍀🌈🙂

# 526
Сладоледа който правя:

Скрит текст:
200гр. тъмен шоколад или какъвто искате
1 консерва подсладено кондензирано мляко
300-350 гр, сладкарска сметана за разбиване
шоколада и кондензираното мляко се смесват и се загряват на водна баня или микровълнова докато се стопи шоколада. Не трябва да завира.
аз го правих в микровълнова 2-3 пъти по 30 секунди. Оставя се да се охлади.
Разбива се сметаната. Аз сложих 350гр. но следващия път ще разбия малко повече, може би 400гр. или ще добавя малко прясно мляко, защото сладоледа стана доста тежък.
След като се охлади шоколадовата смес се смесва със сметаната, прехвърля се в съд за фризер и се забравя за 4-5 часа.
Това е! По желание може да слагате вътре каквото обичате - ядки, плодове, шоколадови пръчици и тн.

# 527
От Кауфланд за 1,69 взех козунак, но го изядохме на 2 хапки, та се запретнахме с дъщеря ми и ето в полуготов вид: (гледах видеото на Катето Евро в Инстаграм и се реших)
Скрит текст:

След втасването

1 кг брашно, 5 яйца големи, 250 г захар, 250 г мазнина _ олио и масло, 250 г топло мляко, 1 пак. мая, ванилии, аз слагам и канела, стафиди, накиснати в ароматен алкохол,  локум,  втасването е 2 или 3 пъти. Маслото, стафидите и локумът се интегрират след 1- часовото първо втасване.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 17:43 от *Камея

# 528
Изядохме и Пармаксъзов с локум. Извинявам се че пак няма да е възторжено. Локумът не беше локум. Аз съм яла козунак с локум навреееееемето - навремето когато и в най-забутаната фурна правиха козунаци за чудо и приказ и имаше и козуначени кифли с локум. това в пармаксъзов не беше локум а беше същото желе като портокаловите корички, но просто нарязано на по-големи парчета. Освен това заради тежестта на желето ( за всеки който е пекъл кексове знае ) парчетата с размер 2х 2х 2 бяха " паднали " на дъното на формата. Общо взето ядеш обикновен козунак на който на дъното има слепени парчета желе. Не локум. В локума има една таква твърдост която не усещаш в случая . Мисля че ако кусаш желето,  веднага усещаш разликата между него и локума. Съжалявам , че така негативно но поне обективно.

# 529
Не зная... Аз не ги тача тези Пармаксъзов пекарни, даже не знаех, че са "вървежни" в града.
Между другото, кауфландските(най-обикновени) козунаци и лидълските за мен са много вкусни, на конци, сладки, но ги ядем на две хапки - това е проблемът. Не мога да ги опазя.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 14:27 от *Камея

# 530
  • Варна
И в страницата на Пармаксъзов ги съсипват от критики, те отговарят стоически.
За козунака на Катето Евро и аз се готвя тази вечер, достатъчно ли е информацията от видеото за начинаещи? Приемам съвети за рецептата и от опит.
За избелването на яйцата да докладвам: някои станаха супер бели, някои са на петна. Като цяло съм доволна от тази техника.

# 531
  • Варна
От опит- днес за първи път правих козунак и козуначено руло. Ползвах тези рецепти:
https://privanya.blogspot.com/2020/04/blog-post_5.html?m=1
Руло:
https://m.youtube.com/watch?v=Tqk3BLpz4VI
Станаха уникално вкусни. Плънката за рулото замених с домашно сладко от вишни (изцедих само тях).

# 532
И аз вчера за първи и днес за втори път правих тази рецепта за традиционен козунак и сложих локум за пълнеж. Супер сполучлуво
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_7641.html?m=1

# 533
Не зная... Аз не ги тача тези Пармаксъзов пекарни, даже не знаех, че са "вървежни" в града.
Между другото, кауфландските най-обикновени козунаци и лидълските за мен са многи вкусни, на конци, сладки, но ги ядем на две хапки - това е проблемът. Не мога да ги опазя.
Аз също харесвам тези от Кауфланд, а днес взех и от Лидъл най-обикновен без пълнеж, беше мек и вкусен. Приятелят ми не обича козунаци и гледам да си взема по-малък (500 гр.), за да не го изхвърля после. Mайка ми прави домашен, но заради ситуацията няма как да се прибера в родното място да си хапна домашен козунак.

Някой знае ли в кои ДМ филиали се предлага Катрис?

# 534
В Делта има Катрис, в Гранд мол също. На Тракия - май не. Търсила съм и нямаше точно там-по спомени.

Приятелка, видеото на К. Евро не е подробно, но дава основни указания. Козунакът стана вкусен, но не е мн. сладък, явно 300 г трябва да е захарта. Моят има много стафиди- 200 г, локум пакет и половина, компенсира се.
Аз не съм го била 100 пъти, както съм чувала, че трябва, просто месих, е, не станаха конци, но пък и масло май не сложих повече от 150 грама и олио 100 мл, така че вероятно там е причината. Т.е. подозирам, че мазнината и биенето са малко. Биенето почти го нямаше.

# 535
Здравейте! Имате ли мнение за козунака и рулото на Денислав?
Христос Воскресе! ☺️ Светъл и весел празник! 🥚🍞🍀

# 536
  • Варна
Христос Воскресе!
Ще давам и аз мнение за козунаците и рулата на Cafe Ole/Лагард.
Харесаха ни.
Казунакът беше една идея по-сбит от моя вкус, но мек и вкусен. Рулото за мен е без забележки.
За купени, а не домашни са хубави.

# 537
  • Варна
Честито Възкресение Христово! Бъдете здрави и благословени!

Подариха ни козунак от пекарната на майстор Миро - с парченца черен белгийски шоколад, и отгоре с бадеми. Не беше лош, имаше достатъчно шоколад, но я няма тази сладост, аромат и вкус на козунак. Като цяло ни хареса.
Обаче друго си е домашното, затова си направих една доза с козунак и кифлички и всички са доволни. Омирисахме махалата...

# 538
  • Варна
Христос Воскресе !
Отзиви за козунака на chocolate sweet temptation - много ми хареса, пълен с локум и стафиди, сладък. По-сух ни дойде и не беше на конци, но вкуса супер!

# 539
  • Варна
Христос Воскресе. Козунакът на пекарна Изгрев не беше лош

Общи условия

Активация на акаунт