Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 279 697
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 210
Ревеню Канада не е съгласно с твърдението ти. Освен Данък доход облагат и с 50% печалбата ти. Двата данъка се удържат в момента на тегленето на парите. Освен всичко друго кандските инвестиционни брокери са доста слаби като пакети, които предлагат.
Наистина ти трябва персонален консултант за да знаеш как да инвестираш и как да управляваш фондовете си
Провери отново когато става въпрос за инвестиране от RRSP или TFSA. Не се дължат никакви данъци освен данък общ доход само в момента на теглене на парите от RRSP (за годината на тегленето). В TFSA дори не се дължи никакъв данък върху спечеленото - затова и се казва tax free saving account.
Пакетите на канадските брокери са повече от достатъчни за целта. Предоставят пълен достъп като минимум до канадските и щатски финансови пазари. Който знае какво прави това е всичко което му е нужно, макар и цената на транзакция да е по-висока.
Ако не знаеш нищо си има финансови институции да ти предложат възможности или избор на портфолио. И в България го има вече това. Въпрос на желание и възможности да се отделят пари и решение сами ли ще се справяме или ще търсим финансов съветник.

# 211
Ревеню Канада не е съгласно с твърдението ти. Освен Данък доход облагат и с 50% печалбата ти. Двата данъка се удържат в момента на тегленето на парите. Освен всичко друго кандските инвестиционни брокери са доста слаби като пакети, които предлагат.
Наистина ти трябва персонален консултант за да знаеш как да инвестираш и как да управляваш фондовете си
Провери отново когато става въпрос за инвестиране от RRSP или TFSA. Не се дължат никакви данъци освен данък общ доход само в момента на теглене на парите от RRSP (за годината на тегленето). В TFSA дори не се дължи никакъв данък върху спечеленото - затова и се казва tax free saving account.
Преди месец го проверих на практика. Стана ми лошо като видях колко пари ми удържа брокера. Изкарах 2 дни в чат с тях, показаха ми и къде точно в закона е...ама аз не, вярвам на неща писани от българи из форумите

# 212
  • София
Помня я Контесата. Тя май спря да пише. И тя беше канадка.

Тук е, но с нова регистрация. Пише умерено и рядко, вече не изпада в подробности за битието си.

# 213
  • Canada
Yahoo, Titina е права. За TFSA си има особености и могат да те обложат с данък. За Rrsp не съм се интересувала.

На българската фондова борса кой би си направил труда да рискува?  Масово хората залагат на Форекс.

# 214
Yahoo, Titina е права. За TFSA си има особености и могат да те обложат с данък. За Rrsp не съм се интересувала.

..
+1

Никога не съм се крила. Дори и в новият ми ник се съдържа превод  на предишното ми форумско  име.
Това  няма отношение към темата.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 19:47 от Анонимен

# 215
Aisha, по принцип трябва да си по-умерен за битието си. Simple Smile
Иначе разбрахме коя е, показа се - ТиЛи Sunglasses

# 216
  • Canada
Не, не е Тили

Канадци, забелязахте ли, че цените на хранителните продукти тръгнаха нагоре в една определена верига канадски магазини?

# 217
Полар, не знам  за коя верига  става въпрос, но цените постоянно  скачат.
Някои неща поскъпват,  въпреки цените на петрола. Никаква логика.

Всеки ден чета за фалити,  кризи и поскъпване на данъци и стоки.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 21:06 от Анонимен

# 218
  • Canada
Superstore. Другите магазини си държат цени, но киселото мляко Астро и пилешките гърди  са нагоре. Поне това аз забелязах.

# 219
Като казахте поскъпване, ама сега връщам наратива "у наше село Софийско".
Отивам да си взимам пилешко филе на скара. До оня ден беше 4 лв. крайна цена бройката. Сега искат 10 ст. за картонената опаковка за вкъщи и 20 ст. за някакво лигаво никакво найлоново пликче. Е, другият път ще съм с плик. Въпреки че винаги съм, но взимам допълнително, за да не текне евентуално нещо.
Много ме дразнят тия, ама нямам избор, защото до тях скарата, откъдето от години си купувам, са затворили. Там и месото беше по-хубаво, и по-евтино - 3 лв. излизаше бройката.

# 220
О, да. От седмица и нещо киселото мляко е  към 3 долара кутията.

Всичко скача неимоверно много. Но тук сме в рецесия от над година вече..

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 21:06 от Анонимен

# 221
  • Canada
Да , горивата поевтиняват, но канадският долар поскъпва.

# 222
Т.к. пазарувам определени неща от определени магазини, от близо 2 години цените си вървят бавно нагоре.
Тук Костко забраниха да се връщат продуктите, за което ги подкрепям с две ръце....и все не могат да ми обяснят за какво им е толкова тоалетна хартия.

Polar bear, бях обещала стратегическите производства:

документа е доста дълъг, но са направили и тази картинка

# 223
Ако и след тази криза западните държави не си изтеглят производствата от Китай, не знам.
Това е едно чудовище,  отгледано от разглезения и консуматорски настроен Запад,
евтиното китайско ще  излезе много, много скъпо в крайна сметка ...
Много добро мнение, евтиното винаги излиза скъпо. Пък и не може все Западът да е на върха, да експлоатира Изтока евтино и да сее конфликти.

# 224
Западът е доста обощено, износителя на демокрация е един в света.

Общи условия

Активация на акаунт