Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 279 989
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 2 310
  • Варна
Зари напълно съм съгласна с теб, шведите, които посещават България особено по черноморието не са за пример. България е евтина дестинация с не особено добра слава и шведи и англичани, които ходят там не са стока.
Направо виждам насладата по лицето ти, докато го пишеш.Joy

# 2 311
И в заведенията се чудихме, кой ли ще ходи и да са благодарни, ако има хора изобщо, а те се пукат по шевовете. Та покупателната способност за глезотии не е за подценяване хич. Магазини за колелета - с опашки, магазини за строителни материали и градинско обзавеждане - също...нищо не навежда на мисълта, че за море пари няма да има. Поне засега.

# 2 312
  • На остров
Хексе не знам какво видя и как Simple Smile ,но аз самата ходя на българското Черноморие с удоволствие.

# 2 313
  • София
Е, то след 15 юли има 1м. море в България и край. Какво ги приканка Ангелкова да идват от 1юни като до 15.06 сме в ИП, но с друго име, а после пък до 15.07. трудно ще се пътува зад граница?

И аз се чудя колко хотела ще отворят за две седмици през юли и четири през август - с тази понижена платежоспособсност на българските туристи и вероятно нула чужденци.
Ама хич няма да са 0 чужденците, ще са доста, според мен. Е, не като други години, но кое е като други години? ЕС е против въвеждане на правила, тестове и прочие за туризма, а убеден съм - както казва една много готина потребителка, ние първи ще отворим широко своите г.... има се предвид- граници, за чуждите туристи. И на тях ще им разрешат да летят, спокойно.

# 2 314
  • Street of Dreams
Чух, че в Слънчев бряг чакат масово украинци тази година?!

# 2 315
  • София
Първо трябва да махнат карантирана при пътуване и тогава да се мисли за чуждестранни туристи.

# 2 316
За украинците предполагам, че ще са по друга система, това което решаваше ЕК важи само за страните членки на ЕС плюс останалите договорки.

# 2 317
  • София
Да, може и да е различно, но няма да има логика за едни карантината да важи, а за други- не. Влизаш на територията на БГ и или си под карантина, или не си. Според мен карантината ще отпадне до 1-2 седмици.

# 2 318
Точно тази непредвидимост май ще е най-големия проблем за туризма.

# 2 319
  • София
Чета днес, че чартъри след 15 юни не са отменяни и министър Ангелкова се надява на чуждестранни туристи.

# 2 320
А, Ангелкова като нищо и това лято ще отчете ръст в сравнение с предишната година на летния туризъм. Изобщо не се съмнявам в нея. Обаче ще стане тъпо, ако за чужденци се иска само декларация "нямам коронавирус", а българи, връщащи се от чужбина, трябва да са под карантина 14 дни и през ден да ги посещава полиция.

# 2 321
За украинците предполагам, че ще са по друга система, това което решаваше ЕК важи само за страните членки на ЕС плюс останалите договорки.

Голяма част от украинците вероятно са в обсега на вчерашната заповед според която забраната за влизане в страната не важи за работници в туризма. 
От друга страна Украина си е Украина - с Х броя случаи и определено развитие на епидемията - няма логика да пускаш украинци като персонал, а да ги спираш като туристи.

# 2 322
В момента нито излизането нито влизането в Украйна е Ок камо ли да мислят за почивка.

# 2 323
А каква е гаранцията, че примерно отменят всички карантини - тръгваш за Гърция, след 1 седмица положението става зле, прибираш се от море и те посрещат с 14 дни непредвидена карантина.

# 2 324
  • Варна
А каква е гаранцията, че примерно отменят всички карантини - тръгваш за Гърция, след 1 седмица положението става зле, прибираш се от море и те посрещат с 14 дни непредвидена карантина.
Е, гаранция няма за нищо в този живот. Така че все пак си предвиди евентуалната карантина.

Общи условия

Активация на акаунт