Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 275 383
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 4 800
За когото темата е интересна - струва си да се прочете цялото - много точен анализ на спецификите на преводаческия труд и трудностите пред издателския бизнес на Манол Пейков (Жанет 45):
https://www.facebook.com/manol.peykov/posts/10159376535780152

# 4 801
Ставаше дума за магазини: като вляза в Лидъл в София в нормалните часове, ме обхваща паника и не мога да си напазарувам, такива тълпи са. Би трябвало да се ограничава броя на хората вътре, но де факто са един върху друг. Не е така в Германия, там хората са много разредени, а и германците спазват дистанция.
Та в нашия Лидъл в София ходим с мм след 20 часа, тогава там може да се диша.

Някой знае ли Джъмбо дали са го затворили заради 300-те кв.м?

# 4 802
  • Sofia
Не знам, но би трябвало да е затворен до 11.04 и на 12-ти да отвори.

# 4 803
Точно, че има много по-леки и ефективни мерки, навсичкото отгоре безплатни на държавата, но не се прилагат, сакън да не спадне оборота на веригите.
Изобщо не е скъпо да се сложи един брояч на вратите и да влизат определен брой хора.  Така може да пуснат и моловете и магазините над 300кв. Ама не!

# 4 804
  • София
Сигурна ли си,юче не е скъпо? Иначе съм съгласна, че е добре. Просто продавам софтуер и знам колко струва.

# 4 805
  • Sofia
Точно, че има много по-леки и ефективни мерки, навсичкото отгоре безплатни на държавата, но не се прилагат, сакън да не спадне оборота на веригите.
Изобщо не е скъпо да се сложи един брояч на вратите и да влизат определен брой хора.  Така може да пуснат и моловете и магазините над 300кв. Ама не!

Повечето международни вериги много преди пандемията имат такива броячи, но и това не им помогна - стоят си затворени. Абе казвам ви аз, че вирусът е шопинг маниак, ама на - не вярвате. 😂

# 4 806
Пак да напиша за Германия: Обявиха, е е забранено да се влиза без колички за пазаруване. А количките са определен брой. Така хем се регулира броя на хората (чакат на вратата да се освободи количка), хем и се спазва и дистанция, защото тези са от големите колички, дето се пуска монета в тях.
Немецът мисли, затова и му се получават нещата. А Ганьо най-мрази да мисли.

# 4 807
  • Deutschland/HE
Да, в големите магазини са отделени точен брой колички и се влиза само с количка, в малки магазини (за дрехи, козметика, дом. потреби) има кошници под бройка, закачалки, или торби. Сега в много от магазините си запазваш час за пазаруване и пак всеки с количка/кошница.

# 4 808
Сигурна ли си,юче не е скъпо? Иначе съм съгласна, че е добре. Просто продавам софтуер и знам колко струва.

И колко струва?  Едва ли е повече от 5 хил лв. с всички екстри. Toва за магазини с оборота на Лидл, Кауфланд и тн е нищо. Да не говорим, че автоматичните врати, които така или иначе са сложени имат датчици, а някои имат и броячи за да изчисляват човекопотока в различните часове.
А и най-примитивните са под 100 долара в Aliexpress, само датчик с брояч и дисплей - Wellcome - Stop! .
За без пари може да откраднем и идеята с количките, но къде ти толкова мисъл за клиента.

# 4 809
  • София

И колко струва?  Едва ли е повече от 5 хил лв. с всички екстри. Toва за магазини с оборота на Лидл, Кауфланд и тн е нищо. Да не говорим, че автоматичните врати, които така или иначе са сложени имат датчици, а някои имат и броячи за да изчисляват човекопотока в различните часове.
А и най-примитивните са под 100 долара в Aliexpress, само датчик с брояч и дисплей - Wellcome - Stop! .
За без пари може да откраднем и идеята с количките, но къде ти толкова мисъл за клиента.
Само ще се усмихна.

# 4 810
През миналогодишния локдаун функцията на брояч изпълняваше някой от охраната. Вярно се чакаше на опашки отвън, ама поне вътре хората не бяха един върху друг и в повечето случаи се съобразяваха и си пазаряха по-организирано и набързо. Това си е напълно функционално и приложимо и сега. Като сравня навалиците в Кауфланд и Лидл с обикновено полупразните големи мебелни или индустриални хипермаркети, които затвориха, крайно неадекватно изглежда мярката. Още повече, че като затвориха всичко останало, хората започнаха да си пазарят във веригите и дрехи, козметика, подаръци, които иначе щяха да си купят от другаде, и напливът съвсем се увеличи. Като ще са мерки, трябва по някакъв начин да се регулира потока на клиенти, за да ефикасни.

# 4 811
E аз се засмях.
Идеята за количките може и да проработи но трябва и да има ограничение - макс 2 човечета на количка. Че иначе ще стане асистирано пазаруване.
Освен това съм убеден, че поне 5 процента от живеещите в околностите ще се снабдят с колички...за по левче

# 4 812
Кризата не е заради коронавируса.
Коронавируса не взема решения да се затварят магазини, заведения, фитнеси и т.н. Тези решения се вземат от хората.
В моя град едно заведение ми направи впечатление, че не беше отворено, въпреки, че преди това там сядаха много големи баровци.
Също и много магазини са фалирали. Помещенията им се дават под наем, а преди си работеха.
Идеята на всяка една икономика криза е определени хора да забогатеят, след, като закупят фалиралия бизнес на безценица.

# 4 813
  • Sofia
Скрит текст:
Кризата не е заради коронавируса.
Коронавируса не взема решения да се затварят магазини, заведения, фитнеси и т.н. Тези решения се вземат от хората.
В моя град едно заведение ми направи впечатление, че не беше отворено, въпреки, че преди това там сядаха много големи баровци.
Също и много магазини са фалирали. Помещенията им се дават под наем, а преди си работеха.

Идеята на всяка една икономика криза е определени хора да забогатеят, след, като закупят фалиралия бизнес на безценица.
С това съм съгласна на 101% Simple Smile А и нали знаете, че си има цикличност,  времето дойде, кризата не, и сега си имаме коронавирус. Simple Smile

# 4 814
Абсолютно съм съгласна с цикличността на кризите.Някои очаквахме кризата през есента на 2020год.Ковид просто я изпревари и си я присвои.Wink

Общи условия

Активация на акаунт