Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса? - 2

• 280 050
  • 5 315
  •   1
Отговори
# 2 250
На мен и в края на март не ми дадоха в аптеката, софтуерът им не бил пригоден, да съм си отивала при ЛЛ, те работели. И да не съм слушала какво говорят по телевизията. Е, взех си ги на свободно.

# 2 251
Лятото отпуската си е отпуска, или и юли и август се дават дежурства?
Естествено, че се дават дежурства през юли и август. Нима всичките ти роднини учители не са ти казали?
Иначе, отпуската на учителите е ОК, но дори тя не би накарала мен и още един куп хора да станем нещо средно между звероукротители и психотерапевти за родители.
Дават дежурства юли и август, колкото им е 700 лв. заплатата.

# 2 252
  • София
И за лекарствата с рецептурни книжки, уж казаха, че два месеца ще могат да ги взимат хората без рецепта, но бях свидетел в аптека, когато казаха на една жена, че този месец ще и ги дадат, но следващия трябва да има рецепта.
Казаха, че това е останало май само на ниво идея, не е прието. Ще трябва да се ходи при личния лекар, както досега.

# 2 253
Дават дежурства юли и август, ако са си почивали през другото време. И да дават, кой нормален човек е два месеца почивка лятото. Малко ли е?

# 2 254
  • София
Имам безумно висока сметка за март. И май не съм само аз.  Не съм я платила по тази причина.
И аз. Почти двойна на тази за февруари, когато си ползвах стабилно парно....

# 2 255
И за лекарствата с рецептурни книжки, уж казаха, че два месеца ще могат да ги взимат хората без рецепта, но бях свидетел в аптека, когато казаха на една жена, че този месец ще и ги дадат, но следващия трябва да има рецепта.
Казаха, че това е останало май само на ниво идея, не е прието. Ще трябва да се ходи при личния лекар, както досега.
Те повечето облекчения и улеснения дето са по новините са на ниво "уж казаха", изобщо не е само за лекарствата. Специално за това биваше повече разяснения да има като съобщават че се променя редът, че хората отиват и чакат пред аптеките без да знаят могат ли или не могат да си получат медикаментите.
Иначе все още е в сила това нещо, има обаче някои условия, заради които аптеките понякога са с вързани ръце и няма как да отпуснат лекарствата на пациента. Има значение и как са били предписани в последната издадена рецепта, понякога ги комбинират толкова куцо че няма как да се повтори същата рецепта след месец, което реално се случва при служебното изписване. За пациентите може и да изглежда като просто отиване с ръце в джобовете, но за аптеките се иска да съблюдават всичко както и когато има рецепти, плюс още няколко правила.
Има и хора които го разбират че сега могат когато и както си искат да вземат по здравна каса, нали не се искат рецепти, давай там. Реплика дето я чух пред мен: "А, че то щом давате без рецептите, дайте ми направо за два-три месеца да си имам". Или някой дето не си е вземал рецепти от половин година, обаче сега понеже няма да му искат, отива и си иска същите лекарства. И вдига скандал как така няма да му ги дадат, те нали вече само с книжката се давали, чул той по новините...
Проверките и глобите за аптеките от НЗОК ако има нещо неспазено са си там, с пълна сила, при тях нищо ново няма, само са повече неща за които могат да се хванат евентуално че не са ОК при тази система.

# 2 256
Те половината "облекчения" ги наредиха без обслужващия софтуер да е пригоден. Така се прави - лявата ръка дава и не знае какво прави дясната, която взема...
Банките най-общо казано продават пари. Нали не си мислите, че има търговец, който да изкара дълго без печалба. Лихвите на" безлихвените" корона заеми ще ги платят дори и малкото хора, които са минали ситото и са ги получили.

# 2 257
Дават дежурства юли и август, ако са си почивали през другото време. И да дават, кой нормален човек е два месеца почивка лятото. Малко ли е?
Дават дежурства най-новите попълнения в учителския състав на училището. Да не си помислите, че всички учители дават дежурства. Нахендрени са новите или тия дето не са се подмазали на директора

# 2 258
... или най–вече тия, които поради някакви причини нямат достатъчно отпуска, затова дават предимно новите, не че са нахендрени.

# 2 259
Дават дежурства юли и август, колкото им е 700 лв. заплатата.
Учителите дават дежурства през юли и август. И да, на 1000 лева бруто чистите пари са близко до 700-800. За човек с толкова много роднини учители, проявяваш смайваща неинформираност.

# 2 260
  • София
Добре де, защо се хванахме за заплатите точно на учителите? Някой от тази тема упражнява ли тази професия? Аз- не, но за мен е изключително тежка професия. Да учиш толкова много деца, всяко със своите възможности, потребности и настроения. И 2000лв да им дават, пак не им завиждам. И 2м да почиват през лятото, нека!

# 2 261
Добре де, защо се хванахме за заплатите точно на учителите? Някой от тази тема упражнява ли тази професия? Аз- не, но за мен е изключително тежка професия. Да учиш толкова много деца, всяко със своите възможности, потребности и настроения. И 2000лв да им дават, пак не им завиждам. И 2м да почиват през лятото, нека!

Ами да, и моята професия не е никак лека, според мен. И не почивам 2 месеца и също работя след работното време, по време на ИП имаше натиск и все още има от началниците, че всеки момент може да сме на улицата, че може и заплати да не вземем, въпреки че работа имаме. Просто клиентите може и да не ни платят.

# 2 262
  • София
Всяка професия е натоварена. Няма някой, който да питаш, дали професията му е трудна и да ти каже, че не е. Въпросът е, че тук става дума за знания и умения, които после прилагаш в живота и на работа. Предполагам, че ако нямаш образование, едва ли ще практикуваш тази професия.

Учителите и лекарите са с особен вид общественополезни професии. Затова и темите за образованието и здравеопазването са толкова чувствителни.

# 2 263
Имам безумно висока сметка за март. И май не съм само аз.  Не съм я платила по тази причина.
И аз. Почти двойна на тази за февруари, когато си ползвах стабилно парно....
Няма ли да има изравнителни сметки?
А иначе, е как така, като ужким намалиха цените на парното...
Нямам идея на нас какви са ни сметките, но ние нямаме никакво потребление, понеже не сме вкъщи от доста време.

# 2 264
Общественополезните професия разходват публични средства, та е добре и те да почнат да уважават останалите, благодарение, на които взимат заплати.

Общи условия

Активация на акаунт