Смешки от форума 33

• 83 971
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Потребителката пита за всичко. И за всяко нещо, нова тема. Ще каже човек, че е на самотен остров, дЯтито ЛЛ няма, други майки около нея също... възрастен родител, независимо дали неин или на мъжО ѝ, без значение, също няма. Но... открила е бг мамма.

# 631
  • Mediterraneo
То хубаво е открила форума, ама да попрочете нещо първо няма да е зле.

# 632
Цитат
Всички пържени кюфтета в темата са ми безкрайно фотогенични.

постът е от готварска тема за снимки и много ми харесва Grinning

# 633
Скрит текст:
Цитат
Здр искам да питам ващите детца на 1.7м.   колко пъти хапват на ден и как  ие менюта че ние сме на кухния и мисля че не му стига храната и все още преди лягане пием мляко лл каза да дам 90мл и мисля че и това и е малко много се обърках на последък.
Да спре да му яде от храна и да му пие млякото, и няма да е гладно. Laughing
Метър и 70 и аз бих била гладна с толкова малко храна и то споделена.
[/quote]

Съкращението в случая е правилно - "метър" се съкращава без точка (м, m), "месец" се съкращава с точка (м.). Друг е въпросът каква възраст е "1.7 м.".

# 634
Скрит текст:
Цитат
Здр искам да питам ващите детца на 1.7м.   колко пъти хапват на ден и как  ие менюта че ние сме на кухния и мисля че не му стига храната и все още преди лягане пием мляко лл каза да дам 90мл и мисля че и това и е малко много се обърках на последък.
Да спре да му яде от храна и да му пие млякото, и няма да е гладно. Laughing
Метър и 70 и аз бих била гладна с толкова малко храна и то споделена.

Съкращението в случая е правилно - "метър" се съкращава без точка (м, m), "месец" се съкращава с точка (м.). Друг е въпросът каква възраст е "1.7 м.".
[/quote]
Т.е няма разлика м/у 170 м. и 1.70 м (м=метър)

# 635
170 м.  е 170 месеца, 1.70 м е "едно цяло и 70 метра", тоест 1 метър и 70 см. В случая 1.7 м. ще означава "месец и нещо".

# 636
Да, да...Мисля че, всички разбрахме, че става дума за месеци, просто човекът си направи шегичка Grinning
А, аз малко се изгубих с точките Joy

# 637
Не разбрах кой си е направил шегичка, видях твърдение, че "1.7 м." означава " метър и 70", което по никакъв начин не може да е вярно. Simple Smile

Няма да се разпростирам, защото темата не е за това. По правило, когато се съкращава, се пише точка. Обаче мерните единици от международната система SI не се съкращават с точка, тоест не се пише нищо. Такива мерни единици са например метър, литър и килограм. Съкращават се м (или m), л (или l), кг (или kg). Така че "месец" се съкращава по  нашите правила - (м.), метър - по международните (м). Да, получава се малко объркващо, защото едно и също съкращение може да означава едно нещо, ако е с точка, и друго, ако е без. "Грам" също се съкращава без точка (г или g), макар че масово срещано е като "гр.". А "гр."  е съкращение на "град" например, може и на други думи, започващи с "гр", но не и на "грам". Повече ще пиша в правописната тема. Simple Smile

# 638
  • Mediterraneo
въпрос- 
Цитат
И как ги дезинфекцирате после тези мъхестите плодове - ягоди, малини, праскови, кайсии, нектарини?

отговор-   
Цитат
На 250 градуса за 6-7 минути във фурната.
Нищо им няма.

Моят въпрос е какво ядат от тези плодове след такава "дезинфекция"...

# 639
въпрос- 
Цитат
И как ги дезинфекцирате после тези мъхестите плодове - ягоди, малини, праскови, кайсии, нектарини?

отговор-   
Цитат
На 250 градуса за 6-7 минути във фурната.
Нищо им няма.

Моят въпрос е какво ядат от тези плодове след такава "дезинфекция"...

Мармалад.

# 640
Аз пък не виждам нищо смешно. Хората се притесняват и вероятно си имат основанието за това. За 6-7 минути във фурната няма как да стане мармалад и наистина нищо им няма. Те не се пекат. Фурната се загрява, изключва се и се слага храната (аз така процедирам с неопакования купен хляб, но други явно и с плодовете го правят). След изваждането, ако е плод, може да се охлади в хладилник или под студена вода.
Другият вариант е във вряща вода и после в лед. Запазват се напълно и си е чудесен начин за дезинфекция, когато някой има нужда да направи подобно нещо. Доста по-добър от да ги накиснеш с веро (което също четох, че се прави).

# 641
На мен пък ми е смешно и то доста. С белина да ги минат за по-сигурно.

# 642
  • София
Такова вманиачване е за страшките.

# 643
  • Mediterraneo
Ужас, ужас, вярно си е за страшките! И мен ме е страх, нося си маската, ползвам дезинфектанти постоянно и спазвам дистанция, но такова печене на продукти даже и в най- голямата опасност през март и април не съм практикувала. Че то по- добре гладна да стоя, отколкото да си причинявам такива главоболия.

# 644
Не си чела темата за паниката от Ковид 19. Там има интересни постове, как да дезинфекцираме храна. Лично на мен подобни неща са ми смешни и прекалени, но щом някой го успокояват, да ги прави. Важно е накрая всички да сме здрави.

Общи условия

Активация на акаунт