В момента чета ... 64

• 43 628
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
℘Adamant ,разбрах те!
Права си ,тези които имат добри доходи и четат е хубаво да си закупуват книгите.
Аз така бих правила.
Моите наблюдения върху хора четящи книги в моя кръг си ги купуват с удоволствие.
Дори четат само книжен вариант.

Пайнс колко книги са?
Имам само две.

Тъмна материя пак на Крауч ли е?
Не бях чела нищо от този автор до сега.
Определено съм впечатлена. 🙂
Така хубаво описва всичко ,че си представяш всяка една подробност и преживяваш всеки един момент на героите.
Ето за това обичам да чета книги! 💝
Защото всеки път навлизам в различен свят и преживявам различни емоции.
Това е моят наркотик. 🥰

# 451

Почвам ''Хала'' на Нейтън Хил. Няколко пъти я отказвах, но дойде и нейния ред. Дано не съм сбъркал, хах.

Ако не ти хареса, знаеш кого трябва да нахокаш.

℘Adamant, понякога размерът на книгата е проблем. Една тухла от 700+ страници си тежи и понякога човек се схваща от четене (личен опит).
Пайнс е трилогия, но само първите две са преведени на български.

# 452
Аз съм от тези, които чат пат пиратстват, предимно англоезични издания. Подкрепям Адамант напълно! Не живея в България, но намирам начин да се сдобия с всички желани български издания, ако ще и да се налага да проявявам търпение. Тъжно ми е, когато обидно се подценява труда, средствата и усилията на цяла една гилдия. Разбира се, че има авторства, от които съм разочарована и вече просто ги заобикалям. Да не забравяме все пак, че и по панаири, алеи и онлайн промоции, книгите стават доста по-достъпни.

Чета си Сблъсък на Кинг, бавно ми върви, но много ми харесва.

# 453
Това, което на мен ми липсва при хартиените книги е, че няма възможност за увеличаване на шрифта, а и подсветка нямат 😂  И тежат, по-дебелите, и са неудобни за хващане.
Не знам ЕГН-то ли е виновно или тотално съм се разглезила с четеца. Гледам сега някои книги в библиотеката при майка ми, с един такъв ситен шрифт са, едва го виждам, и си се чудя как съм ги чела някога.

И сега да съм съвсем по темата, започнах "Лице в лице" на Филип Финч. Някой тук я беше споменал. Стара книга е, но съм я пропуснала.
Интересно е да четеш история от зараждането на Интернет от дистанцията на времето. Много любопитен ми беше и предговора от преводача. Струва ми се, че все едно такова време не е съществувало, а реално е част от младостта ми.
Историята започна интересно. Надявам се, че е такава до последната страница.

# 454
Погледнах сега как е на английски "Сблъсък" - оказа се The Stand, но видях и на шведски, а там е много експлицитно и съвсем актуално за сегашния момент - Pestens tid (Времето на чумата).Laughing

# 455
  • Бургас
Другарчета, тия дни ме  преследват цитати от Пабло Неруда. Какво ще ми препоръчате от него? Прищя ми се да прочета нещо повече от няколко цитата.
Можеш да прочетеш стихотворения негови. Много са хубави. Аз съм чела автобиографията му "Изповядвам, че живях". Интересен живот, с интересни хора се е срещал,....ако си падаш по автобиографии.

# 456
За дребния шрифт веднага се сещам за първите издания на Шогун в един том от 700 страници. Сами може да си представите за каква големина говоря.

# 457
  • Sofia
И аз по темата за авторските права и „пиратстването“ на книги, аз купувам книги и винаги към купувала, не ползвам „киндъл“ и отдавна не чета книги онлайн. Причини за това много, вероятно е въпрос на предпочитания и удобство за мен, и тъй като работя по цял ден взирайки се в РС и това на моменти много ме уморява. Обичам книжното тяло на книгата, по старомодния класически начин..т.е да усетя допира на хартията и дори мириса на ново закупена книга си е истинско удоволствие за мен. Купувам книги от всякъде, както от книжарници (което е най-любимото), но също така и онлайн от популярни доставчици. Следя редица сайтове/издателства, както за промоции, така и за новоизлезли автори и заглавия и купувам, но и си правя сметката, разбира се. Много от книгите са с високи цени спрямо покупателната ни способност, като цяло и това също си е фактор. Традиционно повече от няколко книги купувам от Панаира на книгата или други книжни мероприятия. И в този ред на мисли от няколко години се замислям за читателска карта и библиотека Grin), защото колкото и да ми е харесала, развълнувала или „нагънала  или шлифовала мозъчни гънки“ Книга, много, много рядко или изобщо не повтарям нейния прочит отново. Моделът при мен е размяна за прочит с много близки и „проверени“  читатели  на книги, като близки, приятели и колеги, но и до там. Но уважавам и ценя труда на всеки по веригата за създаването и издаването на една книга и ]Да и аз съм чела и може би ще чета отново онлайн (безплатно), но все пак давам и своята „лепта“ , купувайки съзнателно….
След лиричното отклонение, сега по темата: започвам „Хилядите есени на Якоб де Зут“ -Дейвид Мичъл. Чела съм „Облакът Атлас“, която за мен си беше едно колоритно и многопластово приключение на духа и много, много ми хареса и провокира на ниво смисъл житейски, духовно развитие, непрехдни ценостти т.н..

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 17:39 от Lady Royal

# 458
  • Mostly in my mind
Много ми хареса "Хала" на мен. Simple Smile
Напредвам с "Вълците". Не съм много по обясненията, но ми харесва засега. Много хубаво пише авторът. Не знам защо, но имам усещането ,че я чета и в много подходящо време. Ще знам със сигурност като я завърша.
Признавам ,че и аз пиратствам...но нямам Kindle, всичко  ми е на телефона. Не ми е комфортно да чета от него, съответно съм започвала 2, 3 книги, но така и не съм ги завършвала. Друго си е да я държа в ръцете си, да я помириша. Gift Heart

# 459
Мацки, преди малко разбрах за един нов книжен сайт, който ще функционира и като книжарница, но не само - Booklover: https://booklover.bg/ (На него е обявена "Нощ в Каракас" на Карина Сайнс Борго, която ми е много близка и скъпа и предстои да излезе, а вече на сайта е качена видеорецензия от Петя Кокудева. Но когато разбера, че е излязла, ще я представя отделно в другата тема. Много ми хареса и видеорецензията на Нева Мичева за "Море".)

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 18:23 от Cioccolata

# 460
Чета само на хартия. Няма друго такова удоволствие да седнеш удобно или да полегнеш с хубава книга в ръка.
Купувам си с различно темпо. Зависи от промоциите в момента. Но аз от години винаги си имам книги, които чакат да бъдат прочетени. Даже и в момента имам към 50. Само миналата седмица съм се сдобила с 10 нови- 4 от промоцията на Хермес, 3 от групите за размяна и 3 от приятелка. Не знам дали сме ползвали тези групи- чудесни са. Имам вече и дами, с които сме разменяли по няколко пъти.

По темата- тази вечер ще запозна новата книга на Кристин Хана " Съдбовен път". С големи очаквания съм. Другите й книги винаги са ми харесвали. Особено "Славея"- много силна книга. Ще споделя впечатления.

# 461
И аз обичам да чета и на хартия, и ароматът на книга харесвам. Но киндълът ми стана вярно другарче през последните години, откакто ми се наруши сънят и се будя по никое време, но не искам да светвам лампата. А и си имам испански и английски речници на него, та ми е още по-приятно четенето, защото често ме гложди да проверя някоя дума.

# 462
  • Пловдив
И аз чета само на хартия, няма друго такова удоволствие като това да държиш книга и да усещаш аромата й.
Разбирам хората, които пиратстват, в края на краищата много читатели са във финансов минимум...

# 463
  • ул. "Мечтание"
Можеш да прочетеш стихотворения негови. Много са хубави. Аз съм чела автобиографията му "Изповядвам, че живях". Интересен живот, с интересни хора се е срещал,....ако си падаш по автобиографии.

Благодаря за препоръката.

В момента не мога да се похваля с нещо кой знае какво. Чета "служебна" литература - една доста скучна книга за писането и доста по-интересна за интимните връзки.

# 464
℘Adamant, и милионер да стана, пак няма да дам и стотинка за електронна книга, издадена в България. И обратно - с 300 зора си създадох портфейл в Яндекс и като прочета хубава книга на руски, изпиратствана от тракерите им, особено от руски автор, отивам и си я купувам за около левче. В знак на уважение.

Защото у нас издателите са хиени. Колко им струва една книга? 5-6 хиляди лева за превод, при добър преводач, завършил съответната филология. Плюс още 100 лева за коректор (това е точно за два дни работа). И това ако са съвестни. Ако не са - наемат някое алкохолно петно като небезизвестната Светлана Комогорова - Комата, която за 2-3 кашона водка буквално им осира (без извинение!) превода. След което вместо да пуснат книгата по левче в електронен вид и да продадат 10-15 000 екземпляра, от които ще направят 4-8 бона печалба, те искат да отпечатат тираж от 5000 бройки, да ги продадат по 15 лева (при стойност на печат под 5 лв за брой) и да приберат ей тъй от въздуха едни 40 бона, за да могат да си сменят S-класите и джиповете през две години, iShit-а - всяка година и да ходят по два месеца на почивка в ХонолЮлЮ.

По темата: прочетох "Ще дойде дяволът" на Глен Купър. Направо започвам да се възхищавам на тоя човек! Абсолютно безскрупулно прибира комисионни и от протестантите, и от Ватикана, за да представя съответния спонсор в благоприятна светлина Grinning Сега започнах "Десетата зала" от същия автор.

Общи условия

Активация на акаунт