В момента чета ... 64

• 43 645
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
След като със Storytel се спогодихме , изслушах "Да оцелееш като родител" и се забавлявах с историите , книгата е разтоварваща и мисля ,че е много подходяща именно за слушане. След това преминах на "Уличният котарак Боб" на Джеймс Боуен - винаги съм искала да я прочета , но сета я изслушах  - също много приятна , аз самата имам котка и няма как да не обичам тези прекрасни създания , а някои от историята са много затрогващи. И като съм на тази вълна вече преминах на "Светът в очите на Боб " - книгите май са доста идентични , но не мога да отрека ,че са приятни.
На ел. четец си чета "Мадоната на бадемите" на М. Фиорато . Преди години много харесвах авторката и съм чела "Тайната на Ботичели" , "Дъщерята на Сиена " и "Стъкларят от Мурано" . В книгите ѝ се преплита красотата на Италия  , интересни исторически събития и разбира се доза любов и романтика.

# 526
  • София
... Лу започва книгата веднага 👀📓👀 ...  💕
Хах, мислиш ли? Bowtie Book

Дидка, хартиеното копие със сигурност е прекрасно! Аз си я поръчах електронна от амазон, защото не ми се чакаше доставка, а и с речника на Киндъла си помагам.
Но нещо съм си пипнала без да искам по акаунта и сега плащам с един клик. Не мога да избера как да ми се превалутират сумите май ме таксуваха по някакъв трънски курс в английския амазон, ама здраве да има.

# 527
  • Belgium
Днес завърших If it bleeds на Кинг. Ще си копирам краткото резюме от ГР:
Четири превъзходни новели и нищо по-малко!
Смееш се, тъжиш, разгръщаш страници и вървиш с героите, четеш и потъваш в историите така, както само Кинг може да те накара да го направиш.
Мисля, че новелите ще допаднат не само на заклетите фенове на автора, но и като цяло на читателите.

Лу, милион път сме си говорили с теб как разни дребни препратки към различни неща понякога действат като стреличка в сърцето - е, тук е пълно! Аз си намерих много такива, а за да те погъделичкам, ще споделя част от тях, например Кинг споменава в една от новелите Шейбон, Франзен, Атууд Simple Smile.

Еха, Венка, много гот Blue Heart

Аз я имам вече книгата, обаче изчаквам правилното насторение за нея. Може би следващия дълъг уикенд ще я подхвана Simple Smile

Прочетох " Изгревът на Аврора", от авторите на любимата ми тийн спейс поредица "Досиетата Илумине". В подобен стил е, много екшън, много шегички, идеална ми дойде за разтоварване сред по-сериозните четива. Обаче качеството на книгата (купих си я на хартия) не ми допада. Обикновено Егмонт, при всичките им други минуси, се стараят с хартия, оформление, печат и т.н. Тук това го няма - тънка, гадна хартия, буквите се размазват, абе гадост. Ще прочета цялата трилогия, но ще видя дали няма да продължа направо на английски.

И след забавната спейс опера обръщам рязко на 180 градуса и почвам "Изповед" на Толстой Nerd

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 12:24 от Лу

# 528
  • Ямбол
“Медея и нейните деца” на Людмила Улицка захванах вчера. Втора книга на авторката ми е това, след “Искрено ваш, Шурик”. Много ми допада, много топла, типично женска и много руска книга. Харесва ми начинът, по който пише Улицка, пищно и разлато, като спокойна река се носи повествованието. Ще споделя повече след като я приключа 😊.

# 529
Не знам какво ми става, честно. Не си спомням коя е последната книга, която ме е "отвяла"/ Аз ли съм станала ужасно мрънкало, на такива книги ли попадам, периодът ли не е пoдходящ, или е всичко накуп, но е факт поредната книга, която чета с мъка, насила едва ли не, само от инат. А книгата не е коя да е. "Замразеното време", с Европейска награда за литература през 2012, на благодатна тема - войната в Косово. Обаче - напълно нечетаема стилово за мен. Забързаните безглаголни изречения, разказваческото лице - сигурна съм, че имат своя възвишен замисъл, който въздейства на някои читатели. Не и на мен, за съжаление, не и по замисления начин.

На тази тематика излизат вече книги като партизанските романи през 70-те - без художествени качества, но правилен , политкоректен сюжет. Аз съм от поколението , чело партизански и бригадирски романи , затова изглежда ми прави силно впечатление полит-манипулативните литературни напъни. И за тях недостиг на издателски средства няма да липсват още 50 г. навярно.

# 530
В момента чета Дейл Карнеги - Как да печелим приятели и да влияем на другите
Започнах я защото имам нужда да се обърна към себе си!
Дава много хубави примери и повдига духа.
Хареса ми.
Палалелно с нея чета и Мона Кастен - Спаси се
Но тя ще е малко на изчакване ,докато малко се позитивирам.
Иначе книжката е много добра ,като и първата и - Спаси ме.

Моля да ми препоръчате книги за позитивизъм ,повдигане на духа като тази на Дейл Карнеги.
Също толкова добре ми подейства и книгата "Богат татко,беден татко".
Ако може да си ги изтегля отнякъде ,ще бъде още по-добре! ☺️
Благодаря предварително!

# 531
  • ул. "Мечтание"
Също толкова добре ми подейства и книгата "Богат татко,беден татко".

В този дух (и много практически насочена) е "Лесният долар". Не знам обаче, дали има от къде да се дръпне. Имам я на хартия.

# 532
Чета "Преди да станем твои" и ми върви изключително мудно. Пълна е с излишни, но подробни (и досадни) описания. Имам чувството, че на всеки 10 изречения има по 4 излишни. Ще я дочета, защото историята е интересна, но стилът на авторката не ми допада.
Онзи ден излезе мини сериал по книгата "Да защитаваш Джейкъб".

# 533
  • Sredets/Burgas
Вейда, може би само началото е мудно... После се изчита бързо...
На мен ми хареса книгата. За лирическите отклонения си права...
Ама напоследък, в съвременните романи се забелязва тенденция за излишен пълнеж...
(Все едно, ако не докарат поне половината обем на "Война и мир",
 някой може да ги вземе за бездарни писатели.)

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 17:17 от Butterfly_Lovehunter

# 534
Реших да се обърна към добрия стар Кинг, и по-точно класическия му, а толкова актуален, направо предричащ "Сблъсък". Прочетох книгата преди около 3 години, но някои детайли ми се губят, и реших да видя до каква точно степен въображаемата фабула съвпада с настоящето. Настръхващо е. Издадена е през 1978 г., а все едно чета редовния брифинг на Мутафчийски, в по-засилени краски, разбира се. Нямам търпение за свободните минути за четене в денонощието ми.

# 535
  • Mostly in my mind
Вейда,  в началото наистина е доста объркваща. Кой кой е и т.н. Много деца...но после увлича.

# 536
Чета "Преди да станем твои" и ми върви изключително мудно. Пълна е с излишни, но подробни (и досадни) описания. Имам чувството, че на всеки 10 изречения има по 4 излишни. Ще я дочета, защото историята е интересна, но стилът на авторката не ми допада.
Онзи ден излезе мини сериал по книгата "Да защитаваш Джейкъб".
"Да защитаваш Джейкъб" на мен ми беше много интересна!
А къде излъчват сериала?
Ще ми е интересно да го изгледам.

# 537
  • В полите на Пирин планина
Аз чета на Стивън Кинг  "За писането: Мемоари на занаята". Това е много интересна книга, с автобиографични моменти в нея в началото, а в последствие Кинг разказва за начина, по който пише, за това как е развил стила си, за разработването на идеите в книгите му. Много е любопитно, защото е поднесено по един много лек и четим начин, особено за хора, които се интересуват от писане.

# 538
Прочетох "Сушата" от Джейн Харпър. Бях привлечена от петзвездните възторжени отзиви. За мене обаче, заглавието много точно определя написаното - сухо, много сухо и мудно. Описанието на малкото градче и тесногръдите му злобни жители по някакъв начин ми напомниха случая на Хари Куебърт Simple Smile и скуката, която изпитвах, докато го четях.

# 539
Престъпен ум на Крис Картър. Всичките ли са му за серийни убийци?

Общи условия

Активация на акаунт