В момента чета ... 64

• 43 671
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Някоя добра душа може ли да  ми прати "Да защитаващ Джейкъб" и "Преди да станем твои". Благодаря предварително
Скрит текст:

# 541
"Сблъсък" на Кинг по нищо не ми съвпада с настоящото положение. Твърде много фантастика, нищо реалистично. Особено както сега чета втората книга, там пък съвсем се разводни. Единствено припознавам поведението на хората донякъде.
На Крис Картър, да, всички са със серийни убийци. Дори да започва с единично, докато го хванат ... и се натрупат.

# 542
Втората част е по-фентъзи, да. Но първата е леко хиперболизирано описание на настоящото положение, може би трябва да добавяме едно "според мен". Още съм в началото, чета от Читанка, даже не знам на колко процента съм.

# 543
Прочетох "Ще те защитя" на Питър Мей, автор, чиято трилогия за остров Луис много бях харесала.
Тази книга обаче ме разочарова.  Интригата трудно успяваше да задържа вниманието ми, а краят ...уф, направо беше бутафорен.
С много уговорки давам 2*

# 544
  • София
Прочетох " Покана за задгробен живот", не помня да ми е отнемало повече време да прочета дадена книга, особено при това свободно време сега. Може би бих и дала 2/5. Не е чак толкова зле, но когато преди години си изчел всичко на автора на един дъх и сега се сблъскаш с доста по-слаба книга - това е резултатът. Поне краят ми хареса.
 Днес започвам " Tяло под роклята" на Галин Никифоров. Малко съм скептична към съвременните българските автори, но да видим. Попадала съм на Иво Сиромахов и Венета Райкова - определено не са моите автори това. Пробвала съм се с Людмила Филипова - през цялото време бях с усещането, че се опитва да имитира и то не особено сполучлива Дан Браун. Единствено харесах Георги Бърдаров и " И аз още броя дните",  но него го познавам лично и признавам, че съм пристрастна. Simple Smile

# 545
  • Mediterraneo
Прочетох си романтичното отклонение "Да се завърнеш на езерото Бътърнът". Както и предположих- прозаична и равна любовна история. Дори леките опити за предизвикване на някакво вълнение у читателя, при мен не подействаха; стояха като кръпки в иначе монотонния разказ, следващ добре утъпканата пътека на романтичен сюжет.
Започнах "Веригата", но не знам ще я дочета ли. Нещо зацикля още на 50-та страница...

# 546
The Silent Patient, Alex Michaelides

# 547
  • Mostly in my mind
Снощи завърших "Кажи на вълците , че съм си у дома". Толкова много ми хареса. Поплаках си на финала. Sad Broken Heart 5 от 5.
Приготвила съм си "Остатъкът от деня" и "Никога не ме оставяй" на Казуо Ишигуро. Заповам с първата. На вас коя повече ви хареса? Нямам спомен да съм гледала филма, въпреки че е с любимия ми Хопкинс.

# 548
  • Stavanger,Norway/ Varna
Здравейте. Чудя се дали някой може да ми помогне със заглавието на книга, която четох като дете и ме впечатли много. Книгата по спомен беше руска, или действието се развива в Русия. Две деца, май братче и сестриче, които живеят в изключителна бедност, майката е болна от дифтерит май беше... Съученичка на децата ги приютява в дома си и майката е шокирана как децата пишат отново върху вече изписаните тетрадки, защото нямат пари за нови. Майката на децата, мисля умира и те се отчуждават от приятелчето, което ги подслони. Сякаш беше нещо свързано с гълъби... не знам дали в заглавието на книгата или в повествованието са тези гълъби.
Претърсих Гугъл и не намирам, а мира не ми дава.
Някой чел ли е тази книга?

# 549
  • София
Сещам се за "Къде изчезнаха гълъбите" на Софи Оксанен. Действието се развива в Естония, но тези неща за децата ми се губят от сюжета.

# 550
  • Разпиляна във въображението
Започнах „Дюн“ на  Франк Хърбърт.

# 551
  • Stavanger,Norway/ Varna
Bubunka, не е тази книгата. Книгата, за която говоря е детско- юношеска литература. Да съм била 5-6 клас когато я четох. 🧐🧐

# 552
Снощи завърших "Кажи на вълците , че съм си у дома". Толкова много ми хареса. Поплаках си на финала. Sad Broken Heart 5 от 5.
Приготвила съм си "Остатъкът от деня" и "Никога не ме оставяй" на Казуо Ишигуро. Заповам с първата. На вас коя повече ви хареса? Нямам спомен да съм гледала филма, въпреки че е с любимия ми Хопкинс.
Двете са много различни,но Никога не ме оставяй е по многопластова определено и по тъжна....
Започвам Да защитаваш Джейкъб(има я в читанката)
и Изчезването на Стефани Мейлър

# 553
  • София
Аз се справих с Хала на Нейтън Хил.
Напразно ме бяха сплашвали...
Хареса ми книгата и то доста Simple Smile

Хареса ми как има история в историята в историята и този микс между реално и фикция.
И много добре са пресъздадени прословутите демонстрации в Чикаго и живота в края на 60-те и началото на 70-те г. Края на 80-те и разбира се краха на банките през 2011 г. и кризата.
Зависимостта от бягство във виртуалното и още и още
Абе добра е Simple Smile

Чудя се сега дали да се върна към Мураками и да приложа следната тактика. Две книги на Мураками, една друга, две негови, една друга... Simple Smile

Мириел,
класика в жанра и не само си започнала, благородно ти завиждам.

# 554
  • Belgium
Аз се справих с Хала на Нейтън Хил.
Напразно ме бяха сплашвали...
Хареса ми книгата и то доста Simple Smile

Стана ми любопитно, с какво толкова са те наплашили за тази книга? Тя е чудесна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт