В момента чета ... 64

• 43 662
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Шестата и аз не съм я чела. Отвикнах нещо да чета на хартия и ще я чакам електронна.

# 346
А седма, надявам се последна, на Юрт и Русенфелт появи ли се вече? Предишните все през пролетта си ги купувах. Искам си я пък седмата и да се свършва вече 😂
След "Гробна тишина" продължих със следващата за Ерлендур, "Гласът". Реших да отметна и нея, тъкмо започнах да им свиквам на имената на тези исландци. Да ги прочитам, де, ако текстът не е пред мен изобщо не успявам да ги произнеса 😂
"Библиотеката на Въглен връх" ми е страшно любима. Една от най-откачените книги, които съм прочела в последно време, в добрия смисъл. Сега се опитвам да я пробутам на синковеца. Сигурна съм, че страшно ще му допадне, но той се дърпа.

# 347
Довършвам "Книга на душите" - втората част от трилогията на Глен Купър за библиотеката на мъртвите. Приятно четиво за убиване на времето - няма особено оригинални идеи, но липсват и неправдоподобните екшън сцени в холивудски стил, заради които се отказах да чета Дейвид Балдачи, Клайв Къслър, Джеймс Ролинс, Робърт Лъдлъм и други подобни...

# 348
  • София
Шестата и аз не съм я чела. Отвикнах нещо да чета на хартия и ще я чакам електронна.
И аз отвикнах. Не че не ми се дават пари за книги. Просто не мога да търпя да ми се пречка хартиена книга в ръцете, да ми тежи и да се чудя, ако случайно я затворя, до коя страница съм. Обичам да си нося 500 книги с мен, където и да отида и да си избирам какво да чета според настроението. Simple Smile

# 349
Откъде купувате електронни книги на български? Поръчвала съм два пъти от Хеликон, но изборът е мн ограничен.
Прочетох "Нормални хора" за един ден - в началото я взех за една от онези книги, които въобще не харесвам (напомни ми "Винаги в същия ден", която ме отегчи безмерно), но после така ме понесе, че не разбрах кога мина деня (в изолация Mask).
Приключих и "Глад" - до последно се лутах между персонажите. Не знам те ли бяха много, аз ли четох разсеяна, но това ми е единствената забележка, по-назад вече писах защо ми харесва книгата.
В момента чета "Непосилната лекота на битието" - странна, но ми допада. Започнах и една книга на Jonas Gardell. Много харесах първата книга от трилогията му, за която се спомена преди няколко страници, но за съжаление следващите не са преведени на език, който разбирам. Тази, която чета в момента, в оригинал се казва "Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter", ако все пак някой се интересува и хич не е лоша Simple Smile

# 350
Ооо, това ми е една от любимите на Гардел. От по-ранните е, но е много характерна за него като начин на мислене според мен и като поглед върху обществото.

А седма на Юрт и Русенфелт няма още.

# 351
  • Belgium
Откъде купувате електронни книги на български? Поръчвала съм два пъти от Хеликон, но изборът е мн ограничен.
Прочетох "Нормални хора" за един ден - в началото я взех за една от онези книги, които въобще не харесвам (напомни ми "Винаги в същия ден", която ме отегчи безмерно), но после така ме понесе, че не разбрах кога мина деня (в изолация Mask).

O, Вейда, радвам се, че си харесала "Нормални хора", страшно я обичам. Наскоро прочетох и другата книга на Сали Руни, Conversations with Friends, и определено мога да кажа, че тя се превръща в мой любим автор.

Малко по-голямо разнообразие от електронни заглавия на български имат Колибри и Сиела, но пак не са целите им каталози.

Аз обичам да чета и хартиени, и електронни книги. И двата формата имат своите плюсове и минуси. Редувам си ги според настроение и възможности за четене.

Буквално преди малко дочетох "Трите тела" на Лиу Цъсин и просто не знам откъде да започна да я хваля тази книга. 5 звезди ми е категорично, но трябва малко да си събера избухналия мозък, за да излея впечатления. Прекрасна книга.

# 352
Лу, имаш ли информация кога се очаква да излезе романът ?
"Трите тела" и новата на Алма Катсу много ги чакам...

# 353
  • Belgium
Миж, сега погледнах на сайта на Колибири, че пише дата на издаване 29 май, 2020.

Обаче имам спомен, че ми казаха по-скоро началото на май... Ако искаш мога да ги питам.

# 354
  • София
Лу, ще прочета с интерес отзива ти. Разпали любопитството ми.
В ГР погледнах "Трите тела", там дават дата 30 април и дано от Колибри я пуснат веднага в електронен формат. Обикновено първо е хартиеното копие, а след известно време пускат и електронното. Но предвид обстановката, наистина се надявам издателствата, които имат възможност да предоставят бързо и двата формата, би било много удобно.
Купувала съм ел. книги от Колибри и Сиела, няма да крия, че прибягвам и до нелегални копия Rolling Eyes. Но двата сайта в последните дни имаха съвсем прилични отстъпки за електронните се издания и доста романи бяха на повече от достъпни и разумни цени.

Аз вече писах, че бях подхванала трилогията за Бил Ходжис и я харесах страшно много, беше ми супер четивна и интересна. Продължавам с Кинг и сборника "Всичко е съдбовно".

# 355
  • Русе
10-15 страници ми остават до финала на ,, Кестеновия човек,, и .... Умишлено отлагах да започна да чета книгата, заради описанията и начина на извършване на убийствата. Две седмици по-късно, за два дни ще я завърша и много ми хареса, въпреки, че още от първите страници 1989г. се досетих кои/кой е/са убийците/убиецът. Признавам си,че към средата на книгата се усъмних ,но за кратко. Хареса ми тръпката, напрежението и социалната тема, която е засегната . Но определено си заслужава да се прочете. Исками се и сериал да има 😁 все пак авторът е сценарист и има няколко успешни криминални сериали в Дания, където се развива и действието в книгата. Дебютен, страхотен и многопластов криминален роман от Свайструп.

# 356
  • София
От Нетфликс мисля обявиха, че ще има сериал по Кестеновия човек Simple Smile.

# 357
Приключих "Вечната Амбър". Направо се потопих в 17 век. Хареса ми, че добих по-голяма представа и за реалните исторически личности, облекла, чумата и т.н. Днес започнах "И никога не я откриха" на Ремигиуш Мруз, но Амбър така ме е завладяла, че сега мисля да се потопя и във филма...

# 358
  • на последния етаж
Бях обещала да споделя впечатленията си от "Последният дъх на Мавъра" - е, днес затворих последната страница и  мога да кажа, че Рушди не ме разочарова и този път. За мен това е една приказна история, увлекателна и завладяваща. Харесвам езика на Рушди и отново ще посегна към него. Жалко, че по-голяма част от книгите му са с изчерпан тираж.

# 359
Откъде купувате електронни книги на български?
Да купувме ли?!?!? Flushed Само в chitanka има поне два пъти повече произведения, отколкото човек може да прочете за стотина години, дори и с нищо друго да не се занимава. В руските пиратски сайтове като flibusta - още 2-3 пъти по толкова. Отделно в торентите излизат повечето най-нови произведения с максимум няколко месеца закъснение.

Бих си купил електронна книга само ако те започнат да се продават като в Русия - на цената на билетче за градския транспорт. И когато хората изтеглят от някой тракер книга, която им харесва, от уважение към автора си я купуват за левче. Което при 150-200 милиона четящи жители осигурява на автора и издателите му достатъчно средства за един съвсем приличен живот. Но да се опитват да ми продават електронно издание на цена, с 1-2 лв по-ниска от хартиения носител - хайде не нам, моля!

По темата: чета "Библиотекарите" - третата част от трилогията на Глен Купър за библиотеката на мъртвите. Започвам да изпитвам леко подозрение, че във ФБР според автора работят индивиди с двуцифрено IQ, на които им трябват по няколко дни да се сетят, че ако се обадят на телефон, който се подслушва, ще започнат да подслушват и техния номер. Или че ако използват кредитната си карта, след няколко минути местонахождението им ще бъде локализирано. Отделен въпрос, че за отдалечени сървъри не са чували, затова си крият тайните бази данни на флашки, напъхани зад стара книга в библиотеката. За шифроването им използват пароли от 7 символа, при това думи от говоримия език, които могат да бъдат намерени във всеки речник за "dictionary attack". Разбира се, пазят си базите данни само в един екземпляр... Grinning Все пак не е нетърпимо зле, ще я дочета до края...

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 01:57 от ScroolLock

Общи условия

Активация на акаунт