Плаче ЮЛСКОто човече, колики го мъчат вече

• 13 452
  • 310
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро, маминки! Влизам само да ви предам поздрави от Стечи, която няма нет в момента, а и понеже сама си гледа Стефи, няма и много време, но мисли за вас (нас)... Heart Eyes

Използвам случая да честитя месечинките на всички, които празнуват днес или са празнували тези дни!  bouquet
Равче, ама вие вече обърнахте 2 месеца, а ние още първия не сме преборили?!?!?! Браво! Да сте живи и здрави!  Hug

Хубав и спокоен ден на всички! Hug Hug Hug

# 151
Честити месечинки!
Алекс на мама didi_81
 Диляна   на мама sue2003                                                         
Рая   на мама slonche

Софи е  наддала  500 гр от изписването.Обаче за пробното кърмене-тя сука 20 мин от дясната ми гърда и беше изсукала само 45 гр, а после от лявата за 5 мин изсука почти още толкова.А и като се замислих после дясната нещо ми празнее от 1-2 дена.А лявата ми се пълни.Педито каза , че не иска да бърза с добавките, защото си е наддала иначе хубаво, а и да започна да изцеждам, за да стимулирам и да пия чайче.Аз си купих от аптекта  българския аналог на чая на Хип , самоче за 1 лев #Crazy
Тази нощ София не е плакала грам!И мисля да спра тези капки, че май и е по-трудно да се изака сега.
Вчера купих Либеро вместо памперс и сега като се събуди ще видя има ли разлика.Честити месечинки!
Бебе Ванеса колко много коса има!!!Пу-ПУ!Всички бебчета са ни много сладички, аз от време на време си отварям албумчето и си ги преглеждам.
Сега малко ми е мъчно за емоциите през бременността-искам 2ро бебче!Ние с мъжа ми искаме бяла спретната къщурка 3 деца(най-малко ) и две кучета.(но им забравих породата) в двора.
Хайде това е за сега.
Искате ли  да постна календарчето за ваксините на Софи-за да изкоментираме  за ваксините?Вече има големи бебета в отбора- нека мамите да кажат правили ли са някакви ваксини и какви.

Ето и нещо интересно от мен, дано ви хареса  Laughing Laughing Laughing
ФОКУС
Това е страхотно!
[/size]

# 152
Честит 1ви месец на бебетата, празнуващи днес!

Фиона, дай да го видим това календарче за ваксините. Марти е на 23ти на преглед и ще попитам доктора за мнение.
Ако имаш време довърши онази статистика и да си я сложим на първа страница. 

Вчера цял ден Марти се тръшка от колики. Дано днес да е по-  спокоен, че вече сили не ми останаха. Аз от родилния дом се върнах само с 1 кг остатък от бременността и продължавам да слабея. Започнах да пия витамини и вече имам апетит, но време нямам да ям.  Laughing
Снощи пробвах за 1 път помпата на Авент, да видия как работи.  Laughing Е видях,  може би неправилно съм я използвала. но после такива болки имах в гърдата, че мисля скоро да не пробвам пак.   Whistling

Мами на по- големи бебета,  колко време имахте лохии? A мами с шевове, кога спряхте да усещате дискомфорт? Aз все още имам болки.

Поздрави и лек ден на всички!

# 153
Здарвейте юлски майчета,

Честито на всички бебоци първия месец!

И мен темата за ваксините ме заинтригува, но вече е късно - вчера на консултацията поставиха на Ема втората хипатитна и педито даде рецепта за петкомпонентна ваксина, която включва убита полиомелит и ще й я сложи на следващата консултация. След като теглиха Ема се оказа, че е наддала 1,635 гр и е вече 53 см. Педито остана доволна, пита ме давам ли вода - казах не и тя "Ами кърмените бебета не искат". После взе за сок от чбълка да ми говори, че трябва от днес да й давам, ама й казах, че искам да изчакам и тя "Ами то при кърмените бебета не е грешно!" Останах с впечатлението, че е напълно наясно с късното захранване, но не иска да "рискува" Simple Smile. Както и да е оставаме само на кърма (не че ако беше се опънала, щях да дам сокче  Mr. Green). Радвам се, че мъжът ми ме подкрепя, особено като чу, че от сока можело да й се засилят коликите  Shocked Shocked! Да се чудиш тогава защо дадаваш сок след като ефектът е такъв??!!

Вчера и днес Ема на едно от храненията сука много малко и явно се наяде, но на мен ми се наложи на следващото да дам пак същата гърда, защото определено беше по-напрегната от тази, на която й беше ред. После пак си ги редувах. Но дали не съм объркала нещо? newsm78 Видя ми се по-разумно тя да изсуче, вместо да дам другата  и да цедя. Изпитвам ужас от помпата  Sick (използвала съм я само 3-4 пъти още в началото).

Това е от нас с Ема
Целувки
Но ми се видя по-добрия вари

# 154
Последният ред откъде се взе?? newsm78

# 155
valche можеш да редактираш бе мила  Hug
Наде както писах имах лохии само 10 дни и казах на лекарката като ме преглеждаше/тва на 20-тия ден/ и тя реагира нормално.
С шевовете беше голям зор до 10-тия ден.Много неприятна работа.Но после си сядах и до 2 седмици болката значително беше намаляла.Ама правех непрекъснато компреси с тетра.Пръсках с йодна вода,бивацин вечер и така.Много бях упорита.

Честито на всички месечинки днес !

Честит имен ден на всички които празнуват !
Хайде лек ден и спокойствие ви желая  Peace

# 156
....Ама правех непрекъснато компреси с тетра.Пръсках с йодна вода,бивацин вечер и така.Много бях упорита.

А пък на мен с нищо не ми дават да пръскам и мажа. Само с чиста водица. Crossing Arms
Бебето мием само с вода, с нищо не го мажем. За мен пак същата работа. Понякога се чудя нормално ли е чак толкова да се разчита на природата.  newsm78

# 157
  • София
Честит празник на всички, не само на именниците, а и на всички майки. Днес е празник и на майчинстото. Да сме живи и здрави, за да можем да си гледаме красивите бебоците.
Сутринта не успях да отида на черква, затова ще го направя, като дойде майка ми. Малката чак сега заспа от 10ч. сутринта, при това заспа върху повивалката и сега ме е страх да я преместя, да не вземе да се събуди, че съм капнала. То не беше носене, не беше чудо. Този път и Саб не помогна. Операцията ме боли от носенето на бебчо. Не е лека вече милата ми.
Айде и весело празнуване  Laughing

# 158
Наденце, нормално е. Я си помисли от кога има козметика? Ама по-качествена? От има-няма стотина години, а от колко време човечеството оцелява Wink По този повод да разкажа защо аджеба се препоръчват сокчетата и от къде тръгва цялата работа са тях Grinning
По време на втората световна война, както знаете загива огромна част от мъжкото население. И на жените им се налага да работят, а много от тях са забременели по време на войната. Раждат се деца, а майките нямат време да кърмят. Освен това стресът и ужасите на войната доста спомагат за намаляване възможността да се кърми (високите нива на адреналина удрят здраво рамо на тез процеси) И идва заветният миг (някъде в края на 40-те, началото на 50-те години), когато чичко ви Нестле създава първото сухо адаптирано мляко. И майките пощуряват - свобода - можеш да излезеш на воля, да зарежеш детето и да работиш по 12 часа за прехраната на цялото семейство. Да де, ама както знаете по време на самата война медицината много напредва (благодарение на опитите с евреи) и хората са започнали да правят масово изследвания. Та се установява, че хранените с АМ бебета на четвъртия месец получават здрава авитаминоза (липса на витамини), от която започват да им капят косите, да им се лющи кожата - ужас. И тогава хората стигат до извода, че ако на детето се дават 100 мл. сок от плод или зеленчук на ден то ще си набави липсващите витамини. обаче ако на 4-ри месечно бебе дадеш 100 мл. сок наведнъж то просто ще умре, или ще го приеме страшно зле. Затова се приема т.нар. по-малко зло и се започва да се въвежда от рано по една-две лъжички, разреден с кърма или вода сок, за да може, когато дойде моментът тази авитаминоза да бъде избегната. И понеже е доста трудно на едни бебета, които са кърмени да препоръчваш едно, а на други - друго, решават, че в името на здравето на изкуственохранените всички ще пият сок и ще ядат пюрета.
Разбира се огава АМ не са били изобщо обогатени с витамини и минерали, както са днес, а и сега се правят изследвания как се усвояват в-вата от АМ. Затова, когато сега говорим за късно захранване (което всъщност е нормално и естествено, а не късно) се включват и бебетата на АМ. Затова докторите не са прави като казват "кърмени" бебета може, а "некърмени" едва ли не не може. Късното захранване не зависи от начина на хранене, то просто е по-близкото до природата и по-щадящото за организма на детето.

# 159
  • някъде
Благодаря за честитките! Hug
Днес ходихме на консултация и сме пораснали с 4 см и сме надали 1.200кг. Направиха ни и втората ваксина, а следващият път ще ни правят тази за която говореше Асинка- за тетанус,... Докторката ме попите дали ще караме по европейските стандарти, защото и тя е За късното захранване и аз казах Да! Каза че ако бебо иска да пие вода да му давам, но вече без захар! Това което не ми хареса беше че иска да го храня вече по 6 пъти на ден, но първо аз не искам и второ ще е невъзможно с моето швейцарско часовниче baby_neutralДругото което не ми хареса е че каза за капките Вигантол да му давам по две капки на ден, аз попитах има ли нужда като почти по цял ден сме навън и все пак е лятно бебе и тя каза че ако е роден януари не би имало нужда, но в нашия случай трябва #Crazy newsm78
Фиона, защо ще сменяш памперса, след като на памперс са и добре. Нашето педи каза да си продължим с каквито сме почнали (щом му понасят) и да не ги сменяме за да не се обрине!
Вие по колко пъти след ядене уригвате бебоците? newsm78

# 160
Диди, за Вигантола е объркала жената. Освен това е доказано, че при наличие на внесен вит. Д (от Вигантол или друго) показването на слънце може да бъде дори вредно. Или повече слънце, или Вигантол. Не е добре двете заедно. Ако искаш пусни един Гугъл и виж какво ще ти излезе по темата.

# 161
Aсе моята лекарка обясни че като се приема вагинтол това води до отделяне на калции в бъбреците.И това струпване може да навреди на детето в една по-късна възраст.Затова в първите месеци не е препоръчително.След 3-4месец.

Диди по 1 път мисля че е достатъчно.Колкото му се уригва няма да го назорвам като не иска.  Heart Eyes

Наде ами тетрата нали е природа бе мила  newsm78

# 162
  • ES
здравейте и от нас
зная 4е имаме колики ама и има не6то друго май  Sad в4ера и днес го слагам на гърдата и той сукне малко и по4ва да се мръ6ти, да реве, плюе цицата. реших да се поизцедя, давам му го с биберон / пие го с охота слагам го веднага на гърдата - не 6те. Какво да правя, кое може да е при4ината за поведението му. Искам да си го кърмя, не искам да го отбивам.... Cry

# 163
Ние сме с добавка АМ нан1.  На обедното кърмене тя сука колкото сука и като започна еин рев и да си яде ръчичките smile3511 Опитах да изцедя с помпата , но от двете гърди едва изцедих 10-20 мл smile3511 smile3511 smile3511Натъпках я с вода милата, за да може да заспи.И се обадих на педито да ми каже какво мляко.Сега първо и дадох да суче, докато не се изнерви и после дояде с ам- изпи 60 мл.После доизцедих - пак около 10-20 гр.Така ще ги събирам поне едното добавяне да е от кърма.
Направо се чуствам ужасно и ми е толкова нервно.Дано скоро се оправя.
Наде, тази нощ или утре ще го напиша.
Диди, памперс 2 не ми харесват и взех Либеро , за да ги пробам.! 1 пакет взех, като свърши  съм си пак на памперс 1 докато и умалеят и после мисля Либеро(поне 2-3 пъти слагах и ми харесват.)Харесва ми и това , че са с ластиче отзад и така някак прилягат по-плътно.
Макси, Ами днес няма ли да отидете с бебка в църквата - теб да те пречистят а нея да я представят?
Проверих всичко за 40 дни и за кръщението- на 17 септ на Св.София  ще отидем да я кръстим .
Честито на всички именници!

Последна редакция: вт, 15 авг 2006, 17:02 от fiona

# 164
  • някъде
И какво сега- вие ще давате ли Вигантол или не? newsm78 Аз не мисля да давам или пък ако давам ще бъде по 1-2 капки през ден-два.
Фиона и аз понякога си мисля че нямам кърма, защото бебо като хапне малко и започва да се сърди и като изпусне зърното не иска да го захапе макар че се опитва и се дразни, и се дърпа и мрънка. Както беше казала Рени като я накърмиш стисни да видиш дали пуска още мляко или пък и дай другата. Аз два дни ядох фъстъци и мисля че водят до увеличаване на кърмата, но незнам защо Асето беше писала да не ядем фъстъци. newsm78
Пък и нали казваш че добре е наддала... абе незнам ... не съм много компетентна, но дано нещата да се оправят и да си кърмиш малката сладурана! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт