Плаче ЮЛСКОто човече, колики го мъчат вече

• 13 408
  • 310
  •   1
Отговори
# 210
Еййй, страхотни сте ми, милички... За каквото и да се разтревожа и вляза тук, родилите малко или повече преди мен вече са го изкоментирали и на мен ми олеква... Много ви благодаря!!! Днес щях да пиша за цикъла, защото от 2-3 дни ми свършиха лохиите (аз съм секцио и ми казаха, че е нормално по-раничко да приключат), но снощи така яко закървих и яко болки в кръста като при менструация... и, колкото и да съм заспала, няма как да се сбърка, дойде си ми и туй-то - на 26тия ден от операцията. А кърмя активно (особено активно в тия жеги  #Cussing out) и се надявах моментът да се отложи дори с няколко месеца, ама...здраве да е...Важното е, че не е някой кръвоизлив, каквато ми беше първата мисъл...Ама щом има и други с възстановен цикъл, явно не е анормално...
Благодаря отново, че ви има!!!  Hug
Благодаря и за имунизационния календар и за всяко инфо за тия имунизации, щото аз съм от типа "учена глАва", ама по тоя въпрос не съм се готвила за изпита и съм объркана, а на 22ри ни викат за втората п/в хепатит...  newsm78

Приятен и спокоен ден! Нацелувайте босите крачета на малките бебоци-мишленчета! Heart Eyes

# 211
Фионче, тикера ми запецна на един месец и спря да брои дните оттогава, та все се каня да го сменя с друга фирма, но още не съм опряла дотам. За питката, доколкото разучих, трябва да се разчупи над главата на детето от две жени със живи родители /и да се замеси от такава/. Не знам нищо за кръстници. От другаде пък разбрах, че се канят само раждали жени, а пък на мен едната ми мацка с живи родители не е раждала...

При нас сукането нощем не мога и да си помисля да го спирам, защото точно тагава са ми най-пълни гърдите - направо капе по пода - и той точно тогава се храни най-пълноценно. През деня полека се "изпразват" и в късния следобед и вечер е едно перманентно висене и дъвчене, а имам чувството, че гърдата е мека и нищо не пуска. Ако сега направя опит "да премахвам нощното хранене" ще го отбия точно за три дена. Но лошото е, че не можем да се нагодим легнали, защото както и да го слагам, гърдата все му запушва носа докато суче и с един пръст трябва да я побутвам, за да му влиза въздух - страхувам се, че ако заспя и си отпусна ръката, наистина ще се задуши.

Копирам си отговора към една съфорумка, която веднъж на лични ме пита нещо за раждането след секцио, защото не ми се рови да го съчинявам пак:

"Здравей, извинявай за забавянето.
По принцип всяка бременност след секцио се води по-рискова от такава след нормално раждане. Основното, от което се страхуват гинеколозите, е дехисценция на шевовете и руптура (разкъсване) на матката, които могат да се получат при преразтягането й при следващата бременност и повишеното напрежение в стената при контракциите. Това усложнение не е чак толкова често срещано /някъде около 3-4 случая на 1000/, но получи ли се, може да бъде доста фатално (и за бебето, и за майката).  Счита се, че за  две години рискът от такова усложнение намалява, но в момента не мога да ти цитирам в проценти с колко. Има обаче достатъчно жени, които забременяват повторно преди да изтекат две години и при строг медицински контрол на бременността успяват да си износят и родят децата.
В миналото едно проведено чрез секцио раждане е било абсолютна индикация всяко следващо да е такова. По-късно започнало да се счита, че при второ раждане може да се опита нормално, а задължително е секциото при две предходни такива. Напоследък все повече надделява мнението, че няма проблем всяко следващо да си бъде нормално, стига да няма други индикации за секцио /в смисъл - причините, които първия път са довели до това решение, да не са налице и следващия път/. Първото секцио задължава следващото да е такова, само ако разрезът е бил вертикален, но напоследък масово се прилага много по-щадящият хоризонтален разрез. Въобще - по този въпрос засега няма уеднаквени критерии. Зависи клиниката, в която ще попаднеш, коя школа следва, и от индивидуалната преценка на конкретния лекар. "

# 212
  • Варна
Лала, сега се разтърсих  относно бременността след секцио и попаднах на една твоя тема.И много се зарадвах- защото май искам 2ро бебе, но не чак сле 2-3 години.
Фиона и аз като теб след първото веднага исках още едно, а ма като взе да пораства и като се увеличиха грижите около него бях категорична, че друго дете няма да имам. Като забременях всички се чудеха, че съм се решила, защото аз наистина бях много категорична.
А ма сигурно е нещо от хормоните след раждането, защото сега на мъжът ми за трето му приказвам newsm78.

# 213
Ама вие вече сте се замислили пак да забременявате! Чакайте, рано е още...Иначе няма проблем да се забременява скоро след секцио. На мен лекарят ми каза само 1 година да изчакам и да започваме да правим второто. Така и направихме. Забременях когато дъщеря ми беше на година и 4 месеца. Никакви проблеми не съм имала нито с бременността, нито с раждането, които да са били свързани с първото секцио. А в чужбина знам (имам наблюдения във Франция), че само 6 месеца препоръчват да се изчака. И там ги нацвъкват по 3-4 деца през има няма 1-2 години и все със секцио. Като се мотам по френските сайтове за майки и гледам все по няколко лентички наредили. А тука се смятат за многодетни майки.  Grinning Мъжът ми е французин и те също са 3 деца през по-малко от 2 години раждани (естествено обаче), но ние решихме да не следваме френския модел Grinning Даже и да се навия на трето дете, няма да е веднага. Ами че аз сега с 2 се лудвам! Shocked

С една дума няма проблеми да раждаме деца, стига да сме здрави! Hug

Аз нещо уж все ще спирам да кърмя а сякаш кърмата ми се увеличи! Shocked При това давам АМ без въобще да се замислям. Радвам се, че още малко ще посуче малкото юначе млекце от мама. Но гледам по-напред разни тъжнички постинги и Асето разочарована малко след това. Момичета, хайде не драматизирвайте чак толкова темата за кърменето! Повярвайте ми, количеството кърма което ще дадете на детето си наистина не е най-важното, за да расте то здраво и щастливо. Няма нужда и да се изпада в истерия около ваксините или пък около захранването. Има толкова много други неща които правим ежедневно за децата си и както е казал Фройд, каквото и да направим, все ще сгрешим! Grinning Така че с ваксини или без, захранени рано или късно, с малко или много кърма, важното е да дадем обич на децата си, тогава със сигурност ще пораснат като пълноценни личности!
Иначе аз захранвам късно, ваксинирам децата си, но не спазвам стриктно календара и ги лекувам само с хомеопатия. От тези луди птици съм дето не давам даже сиропче за кашлица, защото смятам, че е вредно! Mr. Green Но съм сигурна че някъде греша! Аууу, и да кажа че вчера дадох на бебето капки еспумизан, защото не мога да се наканя да го заведа при хомеопатичката за коликите. И направо бях като престъпница в собствените си очи!   Joy

# 214
Lala, препоръчай ми хомеопат.Аз съм ходила при една, но не знам дали да отида пи нея пак newsm78
За децата- аз писах и по-горе искаме 3, но ако започна да изчаквам да раждам през 2-3 години- аз ще си прекарам целия живот в майчинство sling sling slingНе е има лошо ,но аз да съм ги родила пък после мога да ги гледам и по-дълго.Аз съм живяла също малко в Белгия и бях (и детегледачка също там)< а и имам познати от различни скандинавски страни- наистина там си е нормално 3-4 деца.То затова май имаме отрицателен прираст- тук ако си с повече деца, едва ли не си като циганите-първобитен, не познаващ контрацептивните сретства.А като се замислишсамо , за да не намалим като брой всеко сем трябва да има по 2 деца.Ние просто искаме голямо весело семейство, защото с 3 деца никак не е скучно(майка ми са така и баба ми ми е разказвала)
За ваксините- искам само да се допитам до вас- дали това са правилните.Защото календара на фирма GlaxoSmithKline и никъде не пише , че е одобрен от МЗ.Аз и педито ще си питам , но чак септ.
Нашта бебка май и на сватба ще ходи другия месц.Толкова емоции ще и се натрупат.Аз мислех майка ми да я гледа , но не мога да оставя.
Къде са всички - да не сте запрашили за морето ?

# 215
A, ние наистина доста пооредяхме  newsm78  Що ли?

Оф,аз за 2-ро не съм решила дали ще имам.Може би като тръгне на училище малкия че иначе ще лудна  Crazy
Да ви се оплача ужасно ми се нацепиха гърдите.Ауу,много съм възмутена  #Cussing out Вие как сте?

Фиона копнах си го тва календарче.Мерси  Hug

# 216
  • Варна
Здравейте мамчета.Аз влизам да се похваля че вече сме по-добре,пу-пу да не му е уроки на моето бебоче.днес пъпчиците поизчезнаха,давам му калциум-глюконат и той определено де чуства спокоен.спа много,папка,цял ден го държах само по памперс.беше много доволен Partyдаже като га изкъпах реших да му облека боди и като се почна един рев #Crazyсъблякох го и спря.заспа за 2 сек.вчера забравих да кажа че на изписването на 26юли бебо беше 3450,а вчера на 16 август беше вече 4590 и това само на кърма.Дай Боже да имам кърма по-дълго време Praynig
За капките Бебинос и аз ги ползвам наистина са ужасни,но пък са страшно ефикасни.като му ги дам/разреждам ги с малко водичка/до една минута и се е успокоил.мога да ви препоръчем и кремчето на Бебинос,като се намаже коремчето загрява и го успокоява.и струва 1.70лв
огносно бебетата и аз искам 3.моя малко се дърпа и вика че и две стигат,ама ще я видим ние тази работа.смятам че 3 години е идеалната разлика така че бебо като стане на 2 год и  hahahaпочваме работата по второто.между другото вие как смятате да се предпазвате от нежелана бременност?с хапчета или със спирала newsm78аз никога не съм използвала нищо такова и сега незнам.дайте мнения Thinking
айде че пак стана много дълго
много целувки по сладките бебешки дупета Hug

# 217
Да ви се оплача ужасно ми се нацепиха гърдите.Ауу,много съм възмутена  #Cussing out Вие как сте?
Цитат
За нищо.
На мен гърдите не, но ареолите като си ги гледам изглеждат все едно имам стрии по тях #Crazyедни бели чертички точно като стрии newsm78
Жоржито, радвам се че сте добре.А бебчо стана ли червен целия?
Ще взема и аз да ги купя тези капки за следващия път, че с тези саб симплекс -може запека да е от тях

# 218
  • Варна
Fiona,да беше целия червен и в със страшно много дребни папчици.даже цялата му глава беше обрината.Ужас
За Саб симплекса и аз съм чувала че запичали,макар че лично аз не съм ги използвала.в началото ни исписаха Еспумизан,но не помагаха и след това взех Бебиноса.супер гадни,но ефекта е важен Peace

# 219
Фиона, аз съм от Варна и не мога да ти препоръчам хомеопат в София, но в разни теми във форума има координати. Например в тази.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=78346.msg1836413#msg1836413
Нещо с даването на линкове съм зле. Ще трябва да прочета правилата и да се науча най-сетне, че срамота. Надявам се добре да съм го направила този.

Много хвалят Вилма Михайлова. В много теми за хомеопатията е цитирана и просто ми се е набила в главата като име. Пусни търсачката и ще намериш повече информация.

# 220
  • някъде
Хайде и аз да се отчета, да не помислите че съм забегнала нанякъде! Hug
Рени, нещо напоследък не си много активна в писането, а в началото ти се чудех как успяваш хем с  дребосъка, хем и да пишеш! Hug
Моята лекарка ми каза да се пазим поне 1 година да не забременея отново, пък и каза че матката ми е била много разтегната, каквото и да значи това (но май не е нещо хубаво)! Аз след операцията не исках и да чуя за второ, но знае ли човек  Party
Ами ние мислим да се пазим от забременяване както и преди- като свършва навън, но ме е малко страх да не се получи гаф! А колкото до спиралите аз знам че се слагат за срок от 5 години и след това се сменят!
Фиона аз бях попаднала на една тема за секциото- колко време след това не трябва да се забременява, та там прочетох че една мама ги е родила три за три години със секцио! Crazy
Бибошка и при мен гърдите нощем стават като гюлета- много твърди и болят, но мен ми се струва че е от това че сме си отпочинали и лежим! Но като го нахраня и се нормализират нещата!
И аз докато бях бременна ми беше адски горещо, а сега понякога обликам една дебела риза с дълъг ръкав и мъжът ми ме гледа така  Shocked, но като ми е студено, какво да правя! Даже се бях наплашила да не би да ми има нещо като излезнах от болницата, защото в един момент може да ми е топло, а след това да настръхвам от студ!
Хайде че стана много дълго- целувки на малките бебоченца! Heart Eyes

# 221
Диди, нощем гърдите са най-пълни, защото тогава (между 3 и 8 ч.) е пикът в отделянето на хормона пролактин, който е отговорен за производството на кърма. Точно затова не бива да се прекъсва нощната стимулация.

Фиона, така е календарът и за България, има и още и за след 12.год възраст - на 16-17 год - реимунизация срещу тубркулоза (след отр. Манту) и през 10 години реимунизации срещу дифтерия и тетанус.

# 222
Фиона, аз съм от Варна и не мога да ти препоръчам хомеопат в София, но в разни теми във форума има координати.
...
Пусни търсачката и ще намериш повече информация.
О, да  ти си от Варна, ама че съм заплес! dohТърсих аз , но нещо не можах да попадна на тема с препоръчани хомеопати newsm78

# 223
  • на правилното място, в точното време
  fiona,благодаря ,мила и аз за календарчето!   bouquet Копнах си го, да знам за всеки случай.
   И ние тази вечер сме много неспокойни,по всяка вероятност от жегите.То направо  не може да се диша без климатик.Не знам за вас, но ние последните дни постоянно почти държим климатика пуснат. Беба така е спокойна.Иначе,като я кърмя и залепва за мен  Joy
   За лохиите да кажа-на мен още не са ми свършили- а вече 2 месеца и 3 дни ooooh! ooooh!
Този ендометрит няма минаване от само себе си, явно трябва някакво лечение. Уф, казват че хормонално, а докато кърмя,не мога да пия такива препарати. Но заради това,няма да спирам да кърмя. Сега ви оставям, че много ме заболя гърба!Лека и спокойна нощ на всички!

# 224
Добро утро от нас с Ема, Hug

Не знам дали е от жегите, но вчера (а и днес така се очертава) Ема яде на 2 часа, а си ядеше детето на 2 1/2 - 3.  Чудя се също така дали не е вторият скок в растежа. Ако някой има идея и е минал  тези седмици да сподели. Иначе и двете сме добре, жегите ги прекарваме в градинката на сянка и определено е по-добре от задуха вкъщи.
Вече започна да бодърства и сутрин, и вечер и ако не е в ръцете на мама и татко - РЕВ! Ние се смеем, тя не реве, ами се дере направо. Гушкаме си я какво да я правим, въпреки че всички ме предупреждават, че така ще я научим. Да, ама като има нужда детето как да му откажеш, сърцето ти се къса.

Приятен ден и целувки на малките дупенца  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт