Плаче ЮЛСКОто човече, колики го мъчат вече

• 13 407
  • 310
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Здравейте и от нас!
[
Не знам дали е от жегите, но вчера (а и днес така се очертава) Ема яде на 2 часа, а си ядеше детето на 2 1/2 - 3.  Чудя се също така дали не е вторият скок в растежа.
И ние вчера така. И аз се замислих да ли не е скок в растежа newsm78.

По повод носенето на ръце ми попадна една статия, която лично на мен много ми хареса и вече спокойно и с удоволствие се гушкаме:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108355.0

Лек ден на всички и целувки на сладкишите!  bouquet

# 226
Здравейте!
И аз не знам дали е от жегите или от коликите,но снощи от 18:00 до 01:00 часа Ема ми виси на цицата  Crazy Луда станах.Пробвахме капките бебинос,и Ема ги прие добре,но нямат голям ефект,поне при нас.Днес сме на консултация да видим колко сме пораснали,и най-вероятно ще ни бият ваксина.
Аз вместо да се оправям с болната гърда тя става по-зле.Вчера ходих на мамолог,и диагнозата е мастит  Sad Изписа ми антибиотик и за сега се кърмим,след 5 дни съм на преглед,за да видим дали се подобрявам.И ако не се подобрявам лекаря иска да ми спре кърмата,за да оправим гърдата  Cry Много искам да кърмя,и ми е много мъчно ако трябва да спра.Хубавото,е че отока се спука сам,и няма нужда да ме режат(поне за сега).Лелее,как я фтасах самоо....Имам чувството,че всичко най-лошо се струпва на веднъж върху мен.Радва ме ,че Ема е добре,то по-важно от това за мен няма.
Морска сирена,и аз попаднах на тази тема преди дни,и сега с още повече си гушкам малката кукла!
Извинявайте,че ви натоварвам с мойте проблеми,но ми олекна след като споделих.
Хубав ден момичета   bouquet

# 227
Здравейте и от мен най-накрая...И аз да попиша малко,иначе редовно си ви чета!И сте толкова изчерпателни,че всички въпроси,които ме интересуват им намирам отговорите. Hug
Моята бебка за сега е много спокойна-все си мислих,че след толкова тежко раждане cry и тежък престой в болницата ще имам едно плачещо нон-стоп бебче.Ама поне от това за сега се оттървах.Май и колики нямаме...Като се изключи,че се кърмим по 1.30-2 часа-всичко е наред.Иначе си спинка по 3 часа после.Пу да не я урочасам сама!!! smile3505 Blush
Исках да ви питам-вашите бебчета обръщат ли си главичките сами,докато спят?И протягат ли се дълго време,все едно са се схванали от много дълъг сън? newsm78Май ни е много раничко,да си извъртаме вратлето newsm78
Ааа и относно кърменето-тече ли ви кърма,когато не кърмите?На мен -да и постоянно ми е мокра блузката отпред.Трябва ли да се изцеждам?
Атига съм ви питала,като за първи път е предостатъчно! Rolling Eyes
Целувки на вас и бебчетата smile3503

# 228
Попова не се извинявай,нали затова сме тук да си споделяме и лошо и добро!Дано всичко мине и да се оправиш! Praynig

Вера и нашта хубавелка се протяга- особено като я събудя или като е спала сладко в количката и я вдигна да я преместя! Peace
Вратлето си извърта ако е на гръб легнала и си държи главата встрани,аз я сложа на горе тя си я извърта!
За кърмата вие сте малки и не се е регулирала още до 15 дена ще видиш че сама ще си спре да капе така по много вече като наближи яденето тогава капе или като плаче бебето,поне аз съм така,в началото много се мокрех но сега само като дойде време за ядене!Ако искаш изцеждай малко не докрай а малко да ти олекне само напрежението в гърдите!

Аз искам да питам за това прословуто облъчване от компа!Нашта свеки е много потресена и думи няма като ме види с беба на компа!Сега съм с нея на рамо, а тя свеки влезна и ооо дай да я преместя тя спи,аз казах не,а жената се сепна чак и вика ми то не я ли облъчва компютъра!И така вече няколко пъти се случва да ни задава тоя въпрос,като че ли забравя, че вече е питала не я ли облъчва, и всеки път едно и също!И стана и излезна угрижена и разсърдена! Crossing Arms

Ами хайде вече да ставам и аз се облъчих че да не вземе и бебето да му стане нещо!
Бай!!!!!!!!!  bouquet

# 229
  • Пловдив
Здравейте мами! Ние днес ставаме на 1 месечинка и по този повод Ви черпя виртуално  Misc Baby Bottle  party023 newsm38  bigdance2 cheers Drunk

Така нека и аз да се отчета, стига съм чела само  newsm47. Като чета постингите Ви и разбирам, че някои мами имат затруднения при кърменето. Аз също съм една от тях. В началото нямах почти кърма и за това му давах АМ, но след като прочетох постингите на Асето, че бебето трябва да се държи повече на гърдите за да стимолират производството на кърмата взехме по често да се кърмим и почти сме спряли АМ. Но имам един проблем, кърмим се много време - някой  път час, друг път 2 часа и като го сложа да спи и, а ако се събуди и почва да пищи и пак го слагам на гърдата и продължаваме със сукането. Нормално ли е повече от 2 часа да суче? Имам чувството, че пак не се нахранва след толкова дълго време и баща му като види, че реве и ми вика: "Абе кво го мъчиш детето толкова време да суче. Я ела при татко да те нахрани" и му приготвя шишето с АМ и след една доза от 60, някой път и 90 мл бебо се киротва и заспива на мига. Незнам, не мога да си го обясняна  newsm78. Възможно ли е кърмата ми да не е хранителна и за това да не може да се наяде момчето ми? А и след кърмене много рядко се уригва и често повръща. Бях прочела, че и други бебчета имат този проблем. А за цедене, както каза фиона и аз като теб не мога нищо да изцедя с помпата. Гърдите ми са доста меки и вземам да се чудя дали пък кърмата не ми е малко...

Лек ден Ви желая мами! Цунки на малките бебчета от нас с Бойко   love001

# 230
Честито на всички бебета, които днес стават на 1 месец!

Вера, не е рано да си върти главата. Моят Мартин си я обръща от 1-вия ден. Никога не съм го намирала, както съм го сложила. Обръща си не само главата, а и целия се мести в леглото. Най- обича да спи по диагонал или с глава допряна до обиколника. Няма нужда да цедиш, ако не усещаш напрежение в гърдите или да ти стават болезнено твърди. И пак е по- добре бебето да посуче, отколкото да ползваш помпа. Така кърмата ти ще се регулира по- лесно и бързо.

Eli83, няма проблеми, ти едва ли държиш Юлия с часове пред компа.  Peace

попова, дано бързо да се оправиш и да не ти се налага да спираш кърменето.  Praynig

delfinche, според мен няма нужда да го държиш по 2 часа да суче. Той се наяжда в първите минути, а после те ползва за биберон.  baby_neutral Купи си чай за увеличаване на кърмата и пий много вода. Това, че са ти меки гърдите или нищо не изцеждаш не е показател, че нямаш кърма.

# 231
Честита месечинка на Бойко!
Честито на Мартин  на мама venka!             
 Eli, Има облъчване, но сега ако тръгне от всичко да ги пазим...За да успокоиш свечърва си и кажи , че у нас имаме един лап топ до леглото на София, че я наблюдаваме със скайпа, като сме в другите стаи- пък нищо ни няма(да чукна на дърво).
Делфинче аз бях така няколко дни , но се оправих.
Попова, хайде бързо да се оправяш, без никакви процедури и спиране на кърменето!
Добре дошла на новата мама dedi!Да и е здраво и послушно бебчето!
Аз съм с нова прическа , и боядисана, че и дрешки си опнакупих- ей , на това му казвам удоволствие.Винаги така съм релаксирала и сега се чуствам перфектно!
Хайде лек ден ние отиваме на гости.

# 232
  • ES
Искам да попитам мамите на момченца, вие забелвате ли главичката на пениса? Бях чела някъде, че според новите виждания не трябва да се пипа до 2 годишна възраст, но педито настоява да го правя при всяко къпане, че иначе щяло да срастне. Да, ама него го боли, пък и не виждам нищо мръсно да се събира там, че да трябва да го чистя  newsm78
да и мен ме интересува това, 4увала съм от други мами 4е се прави след като навър6и месец детето, една има желанието даже да дойде и да ми покаже. Ако някоя от мамите във форума има опит с по-големите си мом4енца или са запо4нали с бебето нека го сподели.
В4ера коликите ни бяха ни позабравили и бяхме за пример, папкаме с апетит, синкахме. Само дето о6те банята ни пла6и. Преди да го къпя гледам да е спокоен да не пла4е, ама и той тарикат е станал ве4е, като подуши водата и писва, особено когато му мия глави4ката. Винаги на къпането сме поне двама - аз и таткото, а понякога сме и трима, с бабата. А той горкия пищи все едно го колят 4ак посинява, много ме е страх в такива моменти. Ина4е добре наддава, ве4е сме 4 кила и 54 см

# 233
Здравейте
Ние днес бяхме на консултация и се движим много добре.Ема е качила 1.500кг.и вече тежи 5.070кг.Биха ни ваксина и Ема почти не плака,като я гушнах и веднага се успокой,абе мъжко момиче си имам.
Честито на всички месечинки.   bouquet
Фиона,честита прическа.Но хайде качи снимки да те видим с новата визия  Flutter

# 234
  • Пловдив
delfinche, според мен няма нужда да го държиш по 2 часа да суче. Той се наяжда в първите минути, а после те ползва за биберон.  baby_neutral Купи си чай за увеличаване на кърмата и пий много вода. Това, че са ти меки гърдите или нищо не изцеждаш не е показател, че нямаш кърма.

Ами да, суче суче - заспи и аз като го оставя в леглото му се събужда на секундата и почва да пищи и да си смуче пръстите и аз го взема пак да суче. И всичко се повтаря отново и отново   #Crazy !!! А чая за кърмачки на Хип съм си го купила, даже втора кутия пия вече.

# 235
Честита месечинка на Бойко !   newsm18

Денфинче твоят бебок плаче на цицата защото му е по- трудно да суче отколкото с шишето.И като си му давала млякце с беберон и той сега е крив и го мързи.Иска да ти се отбива.Аз дето не съм му давала и пак Галко понякога като го мързи и ми ги прави тия номера ама настояване му е майката.Ако трябва го храни със силик.зърна да го прилъжеш и да си мисли че пие от биберон.

Ели ще ме разбиеш от смях  Joy  Не съм запозната по въпроса но аз също седя с бебо на компа както и всички останали мамчета които пишат по форумите  yes Те свекитата малко се чудят за какво да се притеснят около "на баба душичките"  newsm62

Вера недей да цедиш освен ако не ги чустваш напрегнати.Тогава цеди количество колкото да ти олекне.
Не им е рано да се обръщат.Моят бебо беше на няколко дни като си обръщаше главата.

Момичета моят бебо също като вашите яде по-малко и на често/+-2 часа/  newsm78  Що така?  Може да е от жегите или е бум  Thinking

# 236
  • Пловдив
Денфинче твоят бебок плаче на цицата защото му е по- трудно да суче отколкото с шишето.И като си му давала млякце с беберон и той сега е крив и го мързи.Иска да ти се отбива.Аз дето не съм му давала и пак Галко понякога като го мързи и ми ги прави тия номера ама настояване му е майката.Ако трябва го храни със силик.зърна да го прилъжеш и да си мисли че пие от биберон.
Рени, той не ми плаче на гърдата. Суче си много спокойно даже. Суче, суче и заспи и като заспи го слагам на леглото и веднага се почва един рев. Аз го взимам пак го слагам на гърдата суче суче и пак заспи и аз пак го сложа да си легне и пак плачеее!!! Имам чувството че не се наяжда, макар че пампите са пълни с ако. Незнам какво да правя вече не издаржам. Мъжа ми като го види, че реве и му дава АМ /даже сега са в другата стая и го храни и съм сигурна че след като го нахрани ще заспи веднага - АМ-то му действа много приспивателно, незнам защо -  Нитрилон комфорт /омнио/ му даваме/ smile3511 smile3514 newsm45

# 237
Абе вие дето се обръщали децата как така се обръщат не ги ли подпирате с възглавничка,нашта педи каза задължително да е подпряна с възглавничка и да е настрани като редувам страните!Досега е все така и даже пъпчици има от жегата по гръбчето дето я опира възглавницата и и спарва! Thinking

Честит месечинко на делфинчето!

# 238
Цитат на Диди "Рени, нещо напоследък не си много активна в писането, а в началото ти се чудех как успяваш хем с  дребосъка, хем и да пишеш! "

Ами преди Галин ми спеше между храненията а сега будува повечко и иска внимание мъника.А и сутрин ходим от10 до12 ч. на срещи с другите мами.Следобед пак.

Попова ами  много добре е наддала момата.Браво  Heart Eyes
Дано се скоро да се справиш с твоят проблем и да се кърмите успешно.Но ти се опитай да си спокойна въпреки всичко  Hug

Също ме вълнува въпросът с пишоците но не съм запозната.Изчетох една тема и много различни мнения по въпроса.На тази консултация ще ни обяснят.И ще пиша.

Ели ами ако не е възглавничката там и лежи по гръб пак се изпотяват.То ни тъй,ни тъй  newsm78
Нашия като лежи по гръб някои път и бодито му мокро после.

Делфинче мисля че просто се умаря и заспива,незнам.Това че заспива не означава че нямаш кърма  Naughty

# 239
Ели, аз го бях сложила на една страна да лежи като се роди, но акушерките ми направиха забележка и казаха да не го слагам така, защото имало опасност да се преобърне напред. Казаха ми задължително само по гръб да го слагам и само главичката да е извъртяна. За редуване и дума не може да става, той се обръща накъдето иска. Също и на една страна се обръща сам като се свива от коликите или като гледа нещо. Един път се беше обърнал и по корем и ревеше, че не може да си задържи главата.

Общи условия

Активация на акаунт