Плаче ЮЛСКОто човече, колики го мъчат вече

• 13 410
  • 310
  •   1
Отговори
# 195
sugar_lady ми толкова  Thinking После 2 дни ми цапа.
morskasirena според мен много го обличаш.Аз Галин го държа с боди тип потник и пак се изпотява.Сменяме бодита на често.
А като го изкъпя е с боди къс ръкав.Никакви одеалца все още.  Naughty

Галя_82 отварям прозореца.В хола е отворена вратата на терасата.Но да не става течение че сме с боси крака много често.
Завивам с пеленка от тия за пововане вкъщи а навън чаршафче до кръста.Ние също сме на консултация на 22-ри и ваксина ще слагат.  Hug

Според мен трябва да обличаме бебоците според това как ние се чустваме.Ако се чудите дали,или -запитайте се как ще ви е на вас при 35 градуса.Например като обуете чорапи  Naughty

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ЮЛКАТА!

На моят бебо му втръсна да лежи само по гръб.Направо не го свърта.Днес цял ден мрънка,реве,крив е.Сложих го по корем.Много му е кеф.Сега заспа така  Tired

# 196
  • някъде
Равия като направим два месеца и ще отидем да ни направят ваксина, но не трябва да се яде и да се пие след това мисля че 2 часа. То тази ваксина май е под формата на капки, а следващата май се боцка, но незнам точно коя кога и за какво се прави! Иначе докито ми каза да му дам предварително нещо за температура, защото често вдигат децата температура от нея!

# 197
КетиК, вашата количка да не е синьо-зелена куини бъз?А ти да не беше днес следобед с бяла рокля?

# 198
Здравейте и от нас..Като ви чета какви небивали проблеми имате и с кърма, и с бебоците,направо моите тревоги ми се струват приказка PraynigАлекс се роди 2900 и на първата консултация след месец беше 4 кг.Онази ти ми луда докторка като каза,че наддавал много бързо и вечер не бива да го храня,а само да го залъгвам с вода, УЖАС SickДа дойде тя да го държи гладен от 9 вечерта до 6 сутринта #2gunfireОсобено какъвто ми е гладник милия и точно на часа зейва голямааааа уста.Някой може ли да ми каже кое наддаване е в норма,защото на мен ми се струва че няма проблем,но пък не съм и медик Thinking
Ели,за белега от операцията може да използваш Контратубекс,страхотен е.Аз днес бях на контролен преглед и всичко си ми е прибрано страхотно.Докито ме предупреди,че до 2 години след секцио не е добре да се забременнява,не че съм се втурнала де.
Аз и днес говорих в клиниката с една много добра акушерка и ми каза,че правя най-добре като давам и от двете гърди и не цедя.И честно да ви каза,ДА ЧУКНА НА ДЪРВО,имам си кърма и гърдите ми се пълнят нормално.Който казва да се доизцежда Акъл нямааа #2gunfireЕдна вечер го направих и след няколко часа гърдите ми бяха като камъни,та чак лошо ми стана.Два дена докато се нормализирам от тази хипер лактация.
Една позната от юнските мами ми каза за хомеопатични продукти,които се вземат след ваксината и не се проявяват тези странични ужасни ефекти.Кой каквото да ми говори за хомеопатията по повод коликите,но дори не зная какво е рев от това и мисля че е много по-добре такъв продукт вместо спряганото по-горе индийско орехче например.
Желая ви едно хубаво наспиване тази вечер и по-малко ревящи бебоци

# 199
Искам да попитам мамите на момченца, вие забелвате ли главичката на пениса? Бях чела някъде, че според новите виждания не трябва да се пипа до 2 годишна възраст, но педито настоява да го правя при всяко къпане, че иначе щяло да срастне. Да, ама него го боли, пък и не виждам нищо мръсно да се събира там, че да трябва да го чистя  newsm78

Ние се обличаме доста по-дебело - винаги сме с дълъг ръкав и дълъг крачол, а в студените дни беше с хавлиен гащеризон и увит в дебела пелена, но у нас е и доста студено, а нашта стая е изцяло северна, слънце не прониква целогодишно и става постоянно течение - аз в момента съм наметната с пуловер на гърба и нощем спя с вълнено родопско одеяло. Та при всичките ми опити да го разсъблека носът му все е студен, а вечер при баня ръчичките са ледени, та чак бяло-сини. Не ми се смейте, ама той спря да реве и започна да харесва банята, откакто почнах да включвам радиатора преди процедурата!!! Нищо, че е август и за ужас на майка ми...

# 200
  • някъде
Tizija и на мен педито ми каза да го храня 6 пъти на ден, тоест както ти казваш- в 21 и после в 6 сутринта! Да обаче няма шанс да стане на този етап! Аз даже сега за да прескачаме едното хранене го храня в 18 и после като заспи се буди към 22-23 часа и след това към 2-3 през нощта! А и какво като е наддал 1100гр, според мен си е в нормите, ние наддадохме 1200гр, а и като чета повечето бебонковци са наддали над 1 кг!

# 201
Благодаря ви за честитките!
На мен днес май ми дойде!На 31 ден нормално ли е? newsm78
Питах свеки и една друга комшийка и те казаха че е хубаво щото ако не ти дойдело и може без да разбереш да забременееш!Та сега ще видим какво е- дойде ли или не, щото не се увеличава ми си капе само!Но си е кръв не зацапване!На вас кога ви дойде или кога е нормално да дойде????? newsm78

# 202
Честити 2 месеца на Сиана   на мама Красимира/Artful!
Бибошка, тикерчето ти дане е сгрешено- пише че днес навършвате 1 месец?
Изобщо не ти се смея-както ми беше горещо през бременността, сега съм изкарала и аз едно родопско одеяло в хола и като поелгна на дивана да гледам някой филм вечер ми става студено и се завивам.Една акушерка ми каза, че ще стане така след акто родя, но аз не и повярвах.През целия ми живот сим издържала на студено повече от колкото на топло.
В петък съм на фризьор -най-сетне ще се си имам прическ и боя!
Макси, да те питам за погачата- кръстницата ли ти чупи погачата ?Че избрахме кръсниците, защото мъжа е най-добрия приятел н амъжа ми, но приятелката му хич не я обичам , а разбрах че тя трябвало да чупи погачата.
Моето ангелче сега спинка, но от снощи не е акала.и като се събуди започва едно напъване....И на обяд пак повръща.Всичко това май е от адаптето newsm78а в болницата и даваха същото и там нямаше проблеми newsm78
А трябва и да проверя за забременяването, някъде четох , че може и по-рано след секцио, но просто трябва да се пазя много.Даже май една жена тук във форума беше така- бебе на годинка и нещо и беше бременна.

# 203
  • Варна
Здравейте и от мен.искам да ви споделя какво ми се случе днес.направо бях на ръба на нервна криза.
така.вчера с моя скъп мъж и дребчо излизахме на разходка.малкия беше много послушен само спинкаше,събуждаше се да папка и пак сън.забелязох че докато се разхождахме много хора зяпаха в количката.даже една бабка ми вика да съм му махнела възглавничката че му било неудобно #Cussing out.а аз ако я махна повръща ма бабооооооооо. #2gunfireурочаса го мискинката
тъй прибираме се вкъщи и като нададе един вой,няма успокояване. #Crazyняма друс няма мрус,нищо не помага.цяла нощ мрънка,през 15мин. цица иска,захапе я и като почне да се криви,пуска плаче,пак захапва пак рев и така цяла нощ Shocked Shocked Shocked.капки за колики давах,ходиоме на ръце из целия апартамент нищо.това продължи до обяд #Crazyпочти без да спи.задрямва в ръцете ми и като го оставя в креватчето рев Sickа аз не мога все на ръце да го държа очите ми се затварят ще взема да го изтърва.на обяд вече не издържах и звъннах на педито/Господ здраве да и дава/отидохме следобяд да го прегледа.и какво се оказва той бил претоплен.УЖАС.аз го държа само по боди без ръкав,ама то вкъщи 30градуса постоянна температура.горкото ми дете.тази вечер го изкъпах с по хладка вода хапна си и сега спи от 3 часа милия.така ми е съвестно newsm45
никога няма да забравя как се дра Cry.
момичета внимавайте как обличате бебоците в тея жеги,че вижте ме мене #2gunfireнаправо съм за убиване.
бързах да пиша и не съм прочела нещата от днес.отивам
на всички lovekiss
и честити месечинки на празнуващите бебоци

# 204
Здравейте майчета  bouquet

Снощи за първи път дадох на бебка Бебинос и тя милата направо се задуши от тях, цялата почервеня и сякаш гърлото й изгаряше. Щях да полудея #Crazy #Crazy #Crazy
После ги опитах тези капки, ами те са ужасни и даже парят. Тя си харесва Еспумизана, защото мирише на бананче, ама като ми казаха, че тези много помагали и аз взех. Та тази сутрин пак й дадох, само че разредени във чайчето и да видим дали ще има така ефект. А иначе снощи като заспа в 1h се събуди чак към 5:15. Не можах да повярвам. Някой от вас дава ли от тях и ако да как newsm78

# 205
Благодаря ви за честитките!
На мен днес май ми дойде!На 31 ден нормално ли е? newsm78
Питах свеки и една друга комшийка и те казаха че е хубаво щото ако не ти дойдело и може без да разбереш да забременееш!Та сега ще видим какво е- дойде ли или не, щото не се увеличава ми си капе само!Но си е кръв не зацапване!На вас кога ви дойде или кога е нормално да дойде????? newsm78
Здравейте и от нас!
Ели, на мен също ми дойде, само че на 39 ден от раждането. И при мен беше така - само капки първия ден, но следващите си беше направо менструално кървене, не обилно , а нормално, при мен винаги е било така и днес - на 6 ден, вече ми свърши. Така че мисля, че е нормално всичко и дори си права, че така повече можем да се пазим от нова бременност. Все пак ако искаш се консултирай и с доктор.
Лек ден от нас!
 newsm08

# 206
Честита месечинка на Владислав на мама Didito_!    
Ние преборихме запека с термометър.Не исках много, много, но като я гледах как се мъчи и се реших.Някой беше писал, че при тях не станало-педито каза, че трябва да се държи термометъра докато бебето се изака.При нас стана много бързо.
Не е повръщала(да чукна на дърво) от вчера на обяд.Но започнахда ч уригвам по няколко пъти по време на хренене.Изчетох доста и възможната причина е че яде лакомо в началото.
Ура!Гърдите ми пак са пълни!!!!През нощтта смених 3 нощници- през нощтта не слагам подложки, че ме запарват много и цялата бях  мокра.
Успешен ден на всички!           

Ето г ои имунизациооното календарче:
През първите 24 ч       Имунизация п/в хепатит В(1ви прием)
след раждането       Имунизация п/в туберколоза
От 1вия месец         Имунизация п/в хеп.В-2ри прием
От 2рия месец         Имунизация п/в полиомиелит -1ви прием
От 2рия месец         Имунизация п/в дифтерия, тетанус, коклюш-1ви прием
От 3тия месец          Имунизация п/в полиомиелит -2ри прием
От 3тия месец         Имунизация п/в дифтерия, тетанус, коклюш-2ри прием
От 4тия месец         Имунизация п/в полиомиелит -3ти прием
От 4тия месец         Имунизация п/в дифтерия, тетанус, коклюш-3ти прием
От 6тия месец         Имунизация п/в хепатит В-3ти прием
От 7-10 месец         Проверка за белег след БЦЖ имунизацията.
                      На децата без белег се прави проба манту и
                       отрицателните се имунизират
От 13-тия месец      Имунизация п/в морбили,паротит и рубеола
От 14тия месец        Първа реимунизация п/в полиомиелит-4ти прием
От 22-24 месец        Втора реимунизация п/в полиомиелит-5и прием
До 24 месец
(но не по-рано            Първа реимунизация п/в дифтерия, тетанос, коклюш
от 1годслед 3тия прием)
На 6-7 год(1 клас)      Трета реимунизация п/в попиомиелит(6ти прием)
На 6-7 год(1 клас)       Реимунизация п/в дифтерия , тетанос
На 6-7 год(1 клас)       Реимунизация п/в туберколоза(след отицателна проба Манту)
На 10-11 год(5 клас)     Реимунизация п/в туберколоза(след отицателна проба Манту)
На 11-12год(6 клас)     Реимунизация п/в морбили, паротит и рубеола
На 11-12год(6 клас)     Реимунизация п/в дифтерия , тетанос               

Последна редакция: чт, 17 авг 2006, 11:53 от fiona

# 207
Tizija, според мен нормално е наддал твоя Алекс. Нашата акушерка винаги ми повтаря, че няма малко и много наддаване и дори ми отказва да го тегли при посещенията. Важното е детето да е спокойно, да яде редовно и пълни памперсите. Тя ми беше казала, че едрите бебета наддават повече от родените с по- малко тегло. Но няма норми и граници, всяко дете си е за себе си. Така, че не го дръж гладен вечер. Аз на моя Мартин му давам да яде между 21 и 6 ч. колкото пъти поиска - понякога 2 пъти, понякога 4 (като снощи  Shocked)

biboshka, на мен също ми е много студено и доста обличам Мартин. (при нас е хладно през последните дни). Детето само си показва как му е най- добре.  Peace

Ели, ти си с голям късмет. По принцип на кърмачките им идва като намалят или спрат кърменето. Да кърмиш активно и да ти дойде толкова рано не се случва често, но си е нормално. Не се тревожи.  Hug

jorjito, не се обвинявай. В тези жеги е много лесно да се претопли бебето.

Галя, моя Марти не ги харесва Бебинос, но само те му помагат и то веднага. Като му ги капя директно в устата е едно плюене, давене, рев. Но започнах да му ги давам с лъжичка, разредени с вода/чай. По- лесно ги гълта така. После давам малко вода, ако иска. А най- добре, ако го накърмя веднага след капките, заспива на цицата. 

Фиона, не се отказвай от кърменето, нямаш причина.

Вчера и Марти имаше запек. Акушерката пробва с термометър, но нищо не стана. След няколко часа рев, помогна само гушкане с много свити крачета към корема или пак така свит в столчето за кола.

# 208
  • Варна
Моля ви момичета добавете ни нас - бебе Боряна се роди на 07.07, цели 3.5кг и 50см  Simple Smile

# 209
Лала, сега се разтърсих  относно бременността след секцио и попаднах на една твоя тема.И много се зарадвах- защото май искам 2ро бебе, но не чак сле 2-3 години.

Общи условия

Активация на акаунт