Мрънкат ли ви мъжете, че ви издържат в период на майчинство?

• 14 165
  • 502
  •   1
Отговори
# 315
# 316
  • там, където ми харесва
Не знам , които е запознат да каже?

# 317
  • София
Втората година майчинство не е минималната заплата от около ...доста години, поне 7-8.
Да няма изменения? Не е ли 380 фикс?
Права си . Аз грешно съм запомнила.

# 318
И повече да беше, Гугъл шийтс пак ще е на минус. С много. С другото вече отдавна е на минус.

# 319
  • На топло в неговото сърце.
Е!

# 320
380 лв майчинство
40 ли са, колко са не знам, детски
400 лв дотация от мъжа й.
Минус 120 за бащата

700 лв чиста пара.
За една майка по майчинство би трябвало да стигат. Обаче ако има кредити 200-300 лв да плаща....е, все остават за джобни. Ако мъжа поема другите разходи. Ама аз не бих се и напъвала да купувам или да плащам нещо при това положение. Сметките да плаща той, пазаруването той и така.

# 321
  • На топло в неговото сърце.
Пак почнахте с калкулациите.

# 322
  • там, където ми харесва
Така е искаме да поддържаме някакъв стандарт на живот и по време на майчинството , колкото и малко да е в България.

# 323
Това явно е някаква пандемия, много по-заразна от коронавируса.. И все в тази сфера - с добрите доходи, с очакването за друго мислене и усещането за тотално отвращение накрая.. Бих разбрала да се притеснява за финансите мъж с доходи около средните, много професии сега ще го отнесат покрай призивите да си стоим вкъщи, но някакъв да ми говори за борси, да ми се хвали какви пачки вади и да гледа отгоре на другите, а да счита 400-те лева, които хвърля на МАЙКАТА НА ДЕТЕТО си за огромна жертва.. НЕ, НЕ И НЕ! Да делиш 50:50 с човек, който по обективни и уважителни причини не може да дава толкова няма как да го оправдая..
Да, масово сега се търси манекенка, скромна, работна и имотна, не знам защо се изненадвате. Да носи пари, да "гребе", да е домакиня за пример, защото каква жена е иначе и в същото време да не комплексира много наш Ганьо, ако за капак е и по-умна и образована от него. Идеално му е, ако жената не си иска нищо сама, справя си се някак, еманципацията и равенството удобно се развяват, както го разбират и когато им изнася, обаче за някои задължения изведенъж не се оказваме толкова равни май.
Имала съм го точно такова програмитсче, с грандиозните планове за успех, а жалка душичка, че не се трае. Не знам с какво ги облъчват на работа, че са като по калъп. И като толкова му се свиди да се харчи по жени, защо не си живее сам? Защо търси половинка, след като нищо не може да предложи първо като отношение и качества, а после като възможности? Без баща ли е израснал? Често такива мъже не се държат адекватно, защото не са имали примера в лицето на силна мъжка фигура до себе си.
АКО изобщо имат намерение за сериозна връзка и семейство, че все по-масово до 40-годишна възраст са още момчета и после изведнъж започва лов за заблудена 20+годишна, която да му роди дете, щото наборките му се виждат "дърти". И разбира се, като му избяга една такава, жените му се виждат .. ще се самоцензурирам.
Вече нормалните мъже са ми като някаква невероятна екзотика.
За съжаление и аз не виждам бъдеще тук, защото семейство няма. Няма значение какво е било като е бил ерген или сте били на ниво гаджета. Сега е различно. Щото и аз може да искам всичко да си харча за себе си, ама давам за сметки, за лекарства, храна, помагам на родител и те така. Не сме деца, че да мислим само за себе си и своя кеф. Решил си да имаш семейство, дете, значи ще си пренаредиш приоритетите.
Щом не се свени да тормози по такъв начин жена по майчиство, която помага на родител, а не е всеки ден в салона за красота, какво да говорим повече? И аз ще го напиша - в първия възможен момент далече от този. Не разбрах имате ли брак. Не бих се изненадала, ако няма такъв - те такива особено много се пазят "златотърсачката" да не им вземе нещо повече от 400-те лева месечно...

# 324
Ainmo, къде ги пропусна банковите ми заеми около 200 лв, 20 лв телефон, защото минах на ниска тарифа, извънредни разходи винаги има. Айде сега сметни колко остават.

# 325
Desentcgantee, благодаря! Разбираш ме, мисля като теб. Simple Smile

# 326
Стремглава кариера с невръстно в полите и татко с КПД на кокошка се не прави, ей тъй.
Относно бащата шизофреник ли е това с кокошката?

# 327
Ainmo, къде ги пропусна банковите ми заеми около 200 лв, 20 лв телефон, защото минах на ниска тарифа, извънредни разходи винаги има. Айде сега сметни колко остават.
Сметнала съм ги, предположих, че са толкова, около 200-300 лв. И пак остават 400 лв джобни. Не е като да е без хич. Пак казвам, ако той плаща всичко друго. Искам да ти кажа, че има доста майки в твоето положение, които даже и не ги дотират. Чели сме много за такива, а и около мен е имало.
Лично аз да ти кажа, първия път втора година майчинство не съм имала, а ходех на работа, като даже и все още кърмех едно много привързано и ревливо дете. Защото не можех да си позволя да стоя у нас с 240 лв тогава, мъжа ми болен вкъщи след тежка операция, и заем 500 лв. Баба ми гледаше детето. А, и заплатата ми беше 500 лв тогава.
Втория път си стоях, защото ходех в университета. Пари са ми трябвали за джобни и нещо дребно. Другото - от господинът, на когото съм гласувала доверие да стане баща на второто ми дете.

# 328
Тези мъже са неблагодарни същества.Ти му носиш и раждаш детето,а той не иска да се грижи и да дава пари.Ако не ги дава на вас,на кого?Ти си го дарила с дете длъжен е да ви дава и да ви помага!

# 329
За мъжа да кажа - забелязвам напоследък нещо и у моя възлюбен. Започна да купува и продава разни акции и явно това доста ги зарибява. Предполагам, че на Елен мъжа каквото изкара там го влага, защото си въобразява, че ще направи някакви страшни печалби и едва ли не всеки похарчен лев за храна, разходи и др.  е една акция по-малко, от това което е можел да има и което е можело да му донесе пари.
Комарджийска работа според мен. Да ме извиняват борсаджиите, обаче видях и такива няколко как потънаха, че и децата им покрай тях. Със сигурност има хора компетентни, които могат да го правят, но се иска определен тип мислене и нагласа. А не да лишаваш хората около себе си.
Моя съм го оставила да си играе там, само съм му казала да не чувам за загуби, щото ще прекрати борсаджийството много бързо. Той е достатъчно умен, надявам се, да не се подхлъзне.

Общи условия

Активация на акаунт