Мрънкат ли ви мъжете, че ви издържат в период на майчинство?

• 14 167
  • 502
  •   1
Отговори
# 330
Desentcgantee, нямаме брак. Много пъти ми е казвал, че никоя друга няма да му търпи характера. Че един вид съм търпелива и затова ме е взел. Иначе да, с "голем" зор докато се навие за дете. Беше го страх и когато родих беше на 37. Чак след като малкият навърши 3 месеца му мина кризата и осъзна нещата. И скоро ми каза, че е сгрешил в някои свои думи и че детето му дава смисъл да остави своя принос в света. Не се оправдавам, наистина съм мазохист, защото си дадох здравето заради лошите му черти от характера, но има много хубави черти, които не съм срещала в друг мъж и които всъщност са ме привлекли. Със сигурност моят не е единственият, но не съм имала късмета да срещна друг с такива черти, но с по-мек и благ характер.

# 331
Елен, моля те изреди част от хубавите му черти. Стана ми интересно, съвсем добронамерено.

# 332
Tainichka, може би си права, но аз съм дбеловаглав рак и невъзможни неща за мен няма, стига да има амбиция и желание. На мен ми липсва и време. На принципа съм по-добре да пробвам, отколкото да съжалявам, че не съм.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 18:12 от elen1990

# 333
Кога да го срещнеш тоя другия, ти си била на 20 год. и си се хванала за него като удавник за сламка.
Яд ме е на родители, които не дават най-важното в ръцете на децата си - право на ИЗБОР. Твоите родители са предопределили голяма част от твоята съдба и това, което ти се случва в момента.

# 334
Ainmo, тук си право в десятката. Признавам го и пред себе си, дори са е грях. Но не смея да кажа на майка ми, защото, ще я заболи и честно казано отдавна го приех като предизвикателство на живота към мен за да уча уроци. Така й го казах и на нея един ден, когато се чувстваше виновна. Жалко, че тогава се отказах да следвам и медицина, защото това е друга моя мечта, но така е трябвало да се случи...

# 335
Какво да й казваш, тя жената си го знае.
Да не мислиш, че на останалите хора животът е бил цветя и рози? Напротив, малко са били тези, около мен с нормален старт в ония прости времена преди 10-15 години. Но животът продължава. Обаче, няма нужда винаги да бъдеш силната. Малко си изтървала момента, но помрънкай малко като жена. Измъкни му паричките (представих си чичо Скрудж, който вика "Паричките миии !" 😀) с масажи, готвене и други хубавини, но не да ги приема за даденост, а да се радва каква хубава манджа си наготвила. Трябва да се хвалиш и да искаш фийдбек.
Ето, сега ставам и отивам да направя един ориз, който е молен, жадуван и чакан. После ще бъде похвален и оценен. 😀
А после ще бъде и споменат от мен някъде, като - виж аз какъв хубав ориз съм ти направила и как хубаво се грижа за теб - да, мило (!?) , ти правиш най-страхотния ориз на света, и как хубаво се грижиш за мен! Ти си най-страхотна жена на света!
Е как да не ми купиш нещо? 😀

# 336
Повечето мъже в най-близката ми рода са ИТ - четирима. Всички са с хубаво семейство, двамата са женени от 2 години, един от 13 и един над 20. Та ИТ специалността не предполага непременно мъжът да е странен тип, негоден за семеен живот.
Това, че чупи техника, не е голяма драма, ако после я възстановява с негови пари. Прави ли го?

Аз четох цялата тема, но някак не си представях, че любимият ти е почти на 40. Предполагам, че се амбицирал да постигне нещо в живота, нещо като криза на средната възраст, има чувството, че животът му се изплъзва и затова е отдаден на новото хоби - бизнес с акции и пр. Лошо няма, но ми се струва, че с тези характерови особености сигурно играе рисково.

Имай готовност да се разори, така че много се радвам на тези стъпки, които предприемаш, за да станеш самостоятелна. Гледай да не ти изсмуква доходите с неговите сметки, кой на кого дължи.
Разберете се, това не е нормално. Обясни му, че ако продължава да ти калкулира дългове, ти пък ще си таксуваш услугите.

И понеже въпросът е дали другите семейства правят такива сметки, макар да го писах, пиша пак: не, на нас са ни общи парите, слагат се на едно място и от там всеки взима. Спорим също, понякога на висок тон, никога за пари, и не чупим вещи.

# 337
Каквито и да са били преживяванията на авторката,нова не само,че не е нормално семейство,но и никакво семейство не е.Те са просто съквартиранти и то единия съквартирант не уважава другия.
Предлагам на авторката да започне да се грижи само за себе си и детето.Ако получи упреци,че живее в апартамента,да обясни,че това е отплатата,че се грижи за детето,тъй като това е наполовина негово задължение.

# 338
  • София
Ама аз нещо пак не разбрах. Първо й дава 400 лв, после тя ги дава за храна?
Или й ги дава за детето и ги записва като дълг?

# 339
Ама яко набиваш филмите, Елен. Нямаш спирка! Човек да не стане за момент от лаптопа - изпуснал съм нова серия!

Значи, обясняваш ни, че на 19 поемаш живота в ръцете си, сама правиш всичко, но на 20 си вече с чичко-паричко и започваш да му търпиш капризите и странностите...

Та, я пак - какво си свършила сама?! Пуснала си клона на родителите си, но си се закачила за него.

Дано темата не я четат мацки, които действително са се справяли и все още се справят сами с/в живота.

# 340
Работата е за психолог тук. Ниски стандарти не ами, под земята даже. Какви стандарти да има едно 20 год.момиче, дете на разведени родители, от Северозапада? Точно такива, че този да й се стори върха на сладоледа. За съжаление, всичко започва от семейството и колкото и упорити и какви ли не да сме, тези травми и багажи си ги носим цял живот.

Това е точно така, обаче не означава, че момичето няма да се бори и да си подобри статуквото. Та тя е съвсем млада, живота и едва сега започва.
Децата порастват много бързо, а и света се променя много бързо. Нищо не се знае. Авторке, не се отчайвай. просто си в труден период, това не означава, че целият живот ще е така.
Често казано не вярвам да намериш мъж, които да те обгрижва и да ти гледа детето, но пък съм убедена, че не само ще се стабилизираш финансово, а даже и жилище ще си купиш. Ти в бг мама не ги случай какво ти говорят. Бори се, и не забравяй, че всички сме имали много кофти периоди, но сме оцелели.

# 341
  • София
Папа, прав си! Аз от 19 до 29 се оправях сам-сама! По квартири, бачкане нощни и така. Така се научих да не търпя никой мъж. И ми беше много трудно, докато уседна при моя. Първата година сигурно 10 пъти съм си събирала багажа!

# 342
  • Най-красивата страна
Съвсем нормално е един мъж да обгрижва жена си и детето си.
Кое е толкова чудно?
И какво значи,,да ти гледа детето,,?
Това дете е колкото нейно,толкова и негово.
Всеки нормален баща проявява интерес към детето си.
Аз виждам такива бащи всеки ден.Вероятно и вие ги виждате.
В училище,на детската площадка,в парка ...виждам и съседа,който бута бебешката количка....

Имам приятелки,които не са работили 15 години и мъжете им не се оплакват.

# 343
  • София
Моя като изперка, ми говори, че нищо не съм правила 16 г!

# 344
Вени, имах предвид, да смени мъжа. Нали това я съветвате. Чужд мъж, който не е биологичен баща на детето, не вярвам да го гледа и обича, по начина, по който авторката иска. Много ясно, че биологичния баща ще си гледа и ще си обича детето. Авторката не казва, че той не е добър баща, проблемът им е, че мъжът и иска всичко да делят, а тя няма пари.
В тези случаи обичам да си повтарам една еврейска поговорка - проблем, който може да се реши с пари, не е проблем, а разход.
Авторке, познавам един мъж, който мисля че е като твоят. Ама не е ит и нито една жена не го иска. И според мен си го взела, защото е ит, не по друга причина.
Единственият ти полезен ход е да го погледнеш от добрата страна - бащата на детото е ит, което значи, че е добър по математика. Сега остава да се надяваме и детето да е наследило добрите гени на баща си и то да е добро по математика. Ако нямаш проблеми с училището, и си упорита ще направиш кариера, и мухлюто може и да замине на борсата, както казват приятелите на моя мъж, в случай, че някой от партньорите изгони другият.
това, че нямате брак е плюс в случая, аз категорично не бих родила дете без брак, ама в твоя случай е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт