Мрънкат ли ви мъжете, че ви издържат в период на майчинство?

• 14 108
  • 502
  •   1
Отговори
# 105
Мъжът не става, това май е ясно.
Някак си масово стана смешно на четящите, че жената е родила дете, за да придаде смисъл на живота си, да се извади от депресия. Стана ми интересно къде е смешното или странното? Може и аз да греша, но не разбирам, не са ли децата една чудесна причина да живееш и да вървиш напред?
Да, чудесна причина са, стига да са желани и от двамата родители, а и да може да им се осигури добър, спокоен живот. Смешното или странното (всеки както го приеме) идва от това, че като родиш дете проблемите не си отиват, щото си родила. Остават, че и повече могат да станат.
Това е моето виждане за нещата, де.

Не помня коя потребителка спомена, че детето било най-важната цел на жената и с раждането си свършила най-важното....
Извинявай, ама циганките значи трябва да са най-великите жени?!
Не е ли по-важно да можеш да му дадеш нещо на това дете в живота...да го отгледаш добре, да знае, че е обичано и желано от семейството си? Правенето и раждането са най-лесни...
Разбирам гледната точка, но не съм съгласна.
 Хубаво е детето да е радост и за двамата родители, но семейните отношения не са толкова опростени, за съжаление. Въпреки това доста деца са отгледани само от един родител и пак са получили всичко необходимо, за да "станат хора".
Депресията не е състояние с много проблеми, по-скоро проблемът е в липсата на желание за справяне с проблемите.
Детето не е най-важната цел в живота на всяка жена, но намирам за напълно естествено да е.
Циганките с по 10 деца нямат място тук, да си майка не е само да родиш и евентуално да го изхраниш.
И всъщност правенето и раждането не винаги е "най-лесното".

# 106
  • София
Не разбрах кое третирате като задлъжнялост между двамата - 400-те лева, които ти дава допълнително ли?
Бих сложила тарифа за обслужването, ако държи да е толкова пунктуален:
* Хранене на бебето - 2лв. (той дължи 1/2);
* Смяна на памперс - 3 лв. (той дължи 1/2);
* Пране на чорапи/потник/гащи/тениска - 50 ст./бр. (той дължи пълната сума, негови са си чорапите);
* Пране на панталон/риза/блуза - 1 лв.
* Гладене - 1 лв./брой.
* Готвене - 2 лв. на порция (за остойностяване на труда).
* Чистене - 30 ст./ кв.м. (апартаментът е негов все пак!)
* Нощно дежурство за бебето - 3 лв. на денонощие (неговия дял за нощните дежурства, все пак бебето е И негово, надницата е двойна за нощен труд).
* Лихва - само върху нетната главница след приспаднати общи разходи от сумата (400-те лв. включват и разходи по бебето и за дома) и разходи, свързани с домакински услуги. Лихвен процент - 5,5% приемаме за среден пазарен процент, на какъвто се олихвяват задълженията между свързани страни.
Оформям детайлизиран списък и го бодвам на входната врата, на спалнята, на кухнята и на стаята на бебето, за да е наясно с пазарните ставки и да взема информиран дали ще му изпера чорапите или ще си ги навре в устата и ще млъкне.

# 107
  • На топло в неговото сърце.
Страхотна калкулация!

# 108
  • Най-красивата страна
Хората се отнасят с теб така,както им позволяваш.
Авторката е позволила твърде много.

# 109
  • София
christina1980, надявам се мнението, което си написала да е цел успоение за авторката на темата и на теб самата. Има огромно значение кой е бащата на детето ти, както виждаме по повечето теми в този раздел.

Трудно ми е да се сетя и за по-грешен мотив за раждане на дете от това да те изкара от депресията. Шанса да изпаднеш в още по-жестока такава е много голям, егоистично е, не е майчинско.

Чак пък всички мъже да са скрънзи и егоисти, не е така. И аз познавам мъже, които не работят и жените им ги издържат, и аз познавам двойки, в които жената изкарва повече, но са по-малкия процент. Да масата мъже са рационални и мрънкат за глезотии, но пък дават според възможностите за семейството и дома.
Това с таблиците кой какво дължи на другия го няма даже в пресните двойки.

Съжалявам, че не сте се усетили навреме на какви сте попаднали, дано положението се нормализира скоро, за да си осигурите приличен доход и не ви се налага да търпите такова отношение и децата ви да растат в такава среда. Само не се самонавивайте, че всички са такива, защото това е най-сигурния път и следващия да е същия. Мислете критично, колкото и да ви е важно да имате мъж до себе си, по-важно е какъв е този мъж все пак.

# 110
  • Terra incognita
Това с таблицата и дълговете просто ме довърши 🤬
Защо, бе, момиче?
Според теб нормално ли е да си длъжница на собствения си мъж, чието дете отглеждаш?
Що за болен мозък е този, що за болни амбиции има?
Твърдиш, че всичко било наред помежду ви, кое е наред? Хелоооу?

# 111
Не разбирам кое толкова ви възмущава...

В теми за черпене и семейни бюджети се фукате как участвате на половина, можете сами да се издържате и пр. хали гали, а тука що така се чудите на авторката?

# 112
Аз доколкото разбрах, живеят и се "развиват" в северозападна България.

С тва ви казвам всичко. Момчето ѝ е топ - след като само изисква да дава 50% от парите за памперсите, шампоана и лещата, а не я и пердаши. Направо е намерила златен мъж.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 19:20 от Анонимен

# 113
Авторке, никак не е добре, че дели така мъжа ти.
Ще дам пример с хитова реплика на бившия ми мъж: “ти не ми носиш пари, следователно нямам полза от теб”. В същото време аз работя, имам добър доход, поне половината от който отиваше за разходи по закупуване на храна и други нужни за дома неща.
Изводите си направи сама.

# 114
  • Сф
Аз доколкото разбрха, живеят и се "развиват" в северозападна България.

С тва ви казвам всичко. Момчето ѝ е топ - след като само изисква да дава 50% от парите за памперсите, шампоана и лещата, а не я и пердаши. Направо е намерила златен мъж.
Аз пък разбрах.че тя е била на 20, той на 30.Хванала го е, за да не се връща в северозапада, където няма нищо.Имала и някакъв фин.неин план , който обаче не е осъществила засега. Сега пък се надява след майчинството да го осъществи, което според мен ще и е още по трудно с дете и незаинтересован мъж .Да се надяваме да има хубава професия и да си стъпи на краката.

# 115
Цитат
Да се надяваме да има хубава професия и да си стъпи на краката.

Ох, само дано не е "финансистка" като тази от съседната тема, дето теглила 150 хилки заем за гаджето... И те си делят парите явно Grinning

# 116
Мен това с таблицата и да има дългове към мъжа си, ме разби! Аз не съм и чувала подобно нещо от никого и за никого даже... И не разбирам за какво се мрънка, след като никой не е виновен за създалата се ситуация, в която мн.хора са принудени да не работят... Или за мижавото майч-во, което е отредила държавата... За това ли й се мрънка?.. Тя ли го е решила всичко това?.. Че и нямала думата да се обажда, щом не доставя доход. Че това сем-во с дете ли е, или бизнес сдружение?...

# 117
Аз доколкото разбрха, живеят и се "развиват" в северозападна България.

Аз пък разбрах.че тя е била на 20, той на 30.Хванала го е, за да не се връща в северозапада, където няма нищо.Имала и някакъв фин.неин план , който обаче не е осъществила засега. Сега пък се надява след майчинството да го осъществи, което според мен ще и е още по трудно с дете и незаинтересован мъж .Да се надяваме да има хубава професия и да си стъпи на краката.

Вярно така е било! Изтървал съм развитието на темата. Мерсаж!

Сега разгледах профила - септември е кандидатствала за бек офис с италиански език. Какво е правила между септември 2019 и март 2020, че не си е намерила друга работа ми е интересно. Разбрхаме, че е добра в попълването на Google Sheets.

# 118
  • София
Орташка работа.....тц тц тц

# 119
Christina1980 , твоите приятелки защо търпят и издържат мъжете си? Нямат нужното самочуствие, имат мъж за пред обществото или им е златен?
Аз познавам мъже, които не биха взели лев от жена си. Мъжко его . Реализацията на един мъж е в основата на самочувствието и качествата му. Има вечни лентяи и алкохолици. Те са си самодостатъчни.

При всяка е различно. Единият уж е болен, ама според мен му няма нищо. Другият е със специфична професия, от арт средите, в която много трудно намира работа. Третият развива уж бизнес, ама нищо не става. Четвъртия гледа детето, вече 13 г. Тези жени смениха бая любовници през годините, ама с никой не се получи и си останаха с лентяите.

Общи условия

Активация на акаунт