Мрънкат ли ви мъжете, че ви издържат в период на майчинство?

• 14 164
  • 502
  •   1
Отговори
# 300
Братане, някаква завист и подигравка долавям. Еми, да, учила съм италиански език в гимназията и малко са хората владеещи го. Бъзикай се по-настрани!

# 301
Полезен ход с мъжа си нямаш. Така ги виждам аз нещата. Той е по-силният и надвива. Изтървала си много отдавна времето, в което да си поставиш твоите правила. След 9 години заедно, вие си знаете и кътните зъби. Да започнеш изведнъж да поставяш някакви условия, да мълчиш и да не му готвиш, или да заплашваш, че ще си тръгнеш.....не могат да ти помогнат. Той няма да стане по-дащен, най-много да те набие, щом си позволява да чупи.

Винаги най-много съм мразела стиснати мъже. Това е нещо, което рефлектира на цялостното развитие на семейството, морално, духовно, емоционално, както искате. Той няма никога да заведе семейството си някъде на хубава почивка, жена му има да ходи със стари смотани дрехи от китайския, децата му и те, на жена си един подарък няма да направи, един букет няма да купи, на една вечеря няма да я заведе. Ами да ти имам секса тогава....няма от какво да ми стане. И не визирам само материалното, а и самия жест, защото за повечето неща не трябват милиони и почти всеки може да си ги позволи.
Евала на такива като моя мъж, гък не е казал никога за моите скъпи маркови тениски, маратонки, парфюми, якета и др. И определено не е като да мога съвсем да си ги позволя. Аз си ги плащам, но все пак някой трябва да плати всички сметки и това е той. Но по същия начин и аз не го ограничавам, иска часовник-да си купи, слушалки, якета, бла бла.....

# 302
Виж, просто темата залитна в една перверзна посока.

Обясняваш колко си окаяна, то си е така - отношенията с мъжа ти не са нормални. Имаш тежко детство и труден живот.
И все пак, не се възгордявай в трудността, възгордявай се че трябва да имаш по-висок стандарт и по-добро самоуважение.

Била му казала, че ще си тръгва, и той казал, че врата е отворена. После почнал да целува, да моли и т.н.; Е и? Всеки манипулатор прави така. Въпросът е, че тези молби и вопли са до следващата "врата", а ти пък си до следващата "молба" Wink И нещо качествено промени ли се в отношенията ви? Истински.

Ако искаш да живееш като жертва, давай, ако ли не, трябва да предприемеш нещо. Ама смислено. А не постоянно да обясняваш за живота ти, за трудностите, за този отвратителен мъж. Има нещо перверзно в тези разкази, в тази простотия, която преживяваш, но изглежда си безкритична за нея.

# 303
  • там, където ми харесва
Е от тази позиция не взимаш ли майчинство, по едно време то беше 90% от заплатата ? Сега не знам как е?

# 304
  • София
Стремглава кариера с невръстно в полите и татко с КПД на кокошка се не прави, ей тъй.

# 305
  • София
Е от тази позиция не взимаш ли майчинство, по едно време то беше 90% от заплатата ? Сега не знам как е?
Тя е втора година майчинство, значи минимална заплата. Първата година е 90%.

Дано да е истина това, което казва Елен, въпреки че никой не предлага по-висока позиция на жена завръщаща се след 2 години по майчинството. То след такава пауза си трябва време и да се адаптира и с това, което е правила преди това, ама както и да е. Дано си изключение. Щом според теб проблема ви е само като трябва да дава пари, а всичко друго е екстра, вече няма проблем, нали? Всичко е точно.

# 306
Работата е за психолог тук. Ниски стандарти не ами, под земята даже. Какви стандарти да има едно 20 год.момиче, дете на разведени родители, от Северозапада? Точно такива, че този да й се стори върха на сладоледа. За съжаление, всичко започва от семейството и колкото и упорити и какви ли не да сме, тези травми и багажи си ги носим цял живот.

# 307
Тя е втора година майчинство, значи минимална заплата. Първата година е 90%.

Дано да е истина това, което казва Елен, въпреки че никой не предлага по-висока позиция на жена завръщаща се след 2 години по майчинството. То след такава пауза си трябва време и да се адаптира и с това, което е правила преди това, ама както и да е. Дано си изключение. Щом според теб проблема ви е само като трябва да дава пари, а всичко друго е екстра, вече няма проблем, нали? Всичко е точно.

Елен септември е пускала запитване във форума за работа в някаква фирма, че била/щяла да ходи на интервю.

Заплете се яко в лъжите си - сама не си вярва. Май не тя е за жалене, ами мъжът ѝ.

# 308
Колко е майчинството? 400? Тя трябва да разполага с 800. Не са малко. Трябва да й стигат.

# 309
Да, хора, лятото исках да напускам старата фирма и да търся нова по-платена. Но шефът ме извика зимата и ми предложи друга позиция. А скоро след това разбрах, че заплатите са повишени от тази година. Какво ви пързалям? Отказах предложението на Sutherland? Това какво говори? Че търся по-добро заплащане за труда и нервите, които троша.

# 310
  • София
С детето, с детето какво правим?
Кариери, мариери..

# 311
  • там, където ми харесва
Минималната заплата е 610 лв. значи взима толкова, ако правилно съм разбрала?

# 312
И 400 от мъжа.

# 313
  • там, където ми харесва
И 2+2 колко прави? Тя ли плаща сметки те  ток , вода? Храната тя ли я купува? За детето?
Разбирам , че иска да подържа нивото на заплатата , която вземалА.

# 314
Втората година майчинство не е минималната заплата от около ...доста години, поне 7-8.
Да няма изменения? Не е ли 380 фикс?

Общи условия

Активация на акаунт