Част от моето сърце, ЮЛИ ще е в моите ръце - Тема № 5

• 40 445
  • 713
  •   1
Отговори
# 525
Христос воскресе, мили бъдещи мами ❤ днес е най-светлият ден и аз ви пожелавам много здраве, много любов и семейна топлина! Нека износим бебчетата си до край и се гушкаме здрави 🌸🌸🌸

Аз съм на висока доза магнезий и пак получавам стягания. Дано не е проблем, защото много се притеснявам.
Контракцията се усеща като дискомфорт ниско долу, възможно е някои изобщо да не ги усещате. Коремът се втърдява и става  на топка. Понякога в зависимост от позицията на бебето може дори да се очертае по-голвма част, при мен се случва. Важното е да не влияят на шийката, много голяма част от жените ги имаме. Аз известно време след това усещам разпъването на връзките на матката в двата края на корема и към гърба.

Момичета, исках да ви питам какво мислите за изофикс базата за столчето за кола. Нашето има, но особеното било че се връзва с колани, а не както другите изофикс бази. Много се чудя дали да я вземем, тъй като ще ни бъде по-лесно да слагаме и сваляме кошчето. Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 12:01 от Peoney

# 526
Мисля, че откъм ниво на сигурност изофикс и коланите са еднакви. Но изофикс базата е по-удобна чисто логистично

А стяганията принципно са не просто нормални, но и полезни за бебето и матката Simple Smile

# 527
Добре, аз нямам стягания, но имам ПМС- като парене, рядко е като болка. Трябва да питам АГ-то, че ме притеснява.

# 528
Воистина воскресе! Нека всички бъдем здрави и да се радваме на предстоящото най-хубаво събитие!
Аз от няколко дни си мисля, че за количката ще е удачно бебето да е покрито с бархетна пелена. Аз купих две тензухени, но сякаш те са прекалено тънки и от време на време мисля, че може да ми се налага да слагам бархетна. Вие какво мислите? И съответно някой да е купувал онлайн? Аз намирам само мусолиновите.

# 529
Аз дори не знам какво е муселинова, тензухена и бархетна. Взимам, каквото ме изкефи Simple Smile

# 530
Мусоликова и тензухена според мен е едно и също, а бархетната е ммалко по-дебел чаршаф все едно. Разликатабе в дебелината, но според мен е значителна и за това си мисля дали няма да нинтрябват и от двата вида предвид сезона.

Другото за което се сетих е за слънцезащитни кремове. Първо знам, че при бременност е по-голям шанса за пигментация заради хормоните. И второ за бебето трябва козметика. И за това си мисля да взема един бебешки и да гомоолзвам и аз сега. Съответно някой ползвал ли е бебешки слънцезащитен крем, който да е доста лек, като консистенция, да мога да го ползвам и аз.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 14:31 от AnMary

# 531
Принципно за бебета няма. Не произвеждат. Има един на биодерма, но той е в мн малка опаковка и като блажна боя, няма отмиване с нищо после, детето стои бяло като минато с латекс. Освен това са с мн кратък срок на годност, месец мисля

# 532
Не съм съгласна, че няма. Напротив, всички медицински марки имат. Просто на опаковкитр пише "за деца над 3 години", а не пише изрично "за бебета", защото според СЗО деца под 3 години не трябва да се оставяр на директна силна слънчева светлина, т.е. примерно юли и август по 5 часа на плажа. И за да не са в противоречие с това, производителите са задължени изначално да отхвърлят възможността да се продават с идеята да са за бебета. Иначе знам, че са мнооого гъсти и точно за това се чудя кой да взема. Преди време бях пробвала всичките, но от тогава определено нямам много спомени.

# 533
Е да де, няма наистина за бебета, това казвам и аз. Тия за над 3 години не са чак толкова гъсти и бели.

# 534
Peoney, по принцип целта на Изофикс базата е да не се ползват колани, а всичко да става с 1 щракване. Ние много се чудехме също за изофикс базата, но се отказахме по 3 причини: високата цена на базата /от 300 до 600 лв. според модела количка 2. Базата за новородени обикновено е до 1 година или година и половина, после купуваш нова 3. Чувала съм за не една разбита кола заради база/столче за кола. Какъв е смисъла да имаш база ако всеки път я вадиш от багажника? С две думи, най-добре пробвайте първо с колани и ако ви е неудобно, тогава купете база Simple Smile.
Христос воскресе, мили бъдещи мами ❤ днес е най-светлият ден и аз ви пожелавам много здраве, много любов и семейна топлина! Нека износим бебчетата си до край и се гушкаме здрави 🌸🌸🌸

Аз съм на висока доза магнезий и пак получавам стягания. Дано не е проблем, защото много се притеснявам.
Контракцията се усеща като дискомфорт ниско долу, възможно е някои изобщо да не ги усещате. Коремът се втърдява и става  на топка. Понякога в зависимост от позицията на бебето може дори да се очертае по-голвма част, при мен се случва. Важното е да не влияят на шийката, много голяма част от жените ги имаме. Аз известно време след това усещам разпъването на връзките на матката в двата края на корема и към гърба.

Момичета, исках да ви питам какво мислите за изофикс базата за столчето за кола. Нашето има, но особеното било че се връзва с колани, а не както другите изофикс бази. Много се чудя дали да я вземем, тъй като ще ни бъде по-лесно да слагаме и сваляме кошчето. Simple Smile

# 535
Идеята на базата е да се монтира на задната седалка и да си стои там, не да я вадиш от багажника всеки път, това е лудост. И после само да щракваш кошницата отгоре. Но предвид, че самата кошница също има колани, които така и така трябва да нагласиш, не ми се струва много голямо пестене на време.

# 536
А какво ще кажете за столчетата за кола от 0 до 36 кг.?Аз мисля направо такова да купим и да си стой в колата.

# 537
Откровено казано колкото по-голям период от време обхващат, толкова по-малко сигурни са. Аз не бих взела. Поне кошница вземи отделна

# 538
Откровено казано колкото по-голям период от време обхващат, толкова по-малко сигурни са. Аз не бих взела. Поне кошница вземи отделна
Дори и да са с Изофикс система ли?

# 539
Да. Имаше една много хубава статия на едно българско семейство за детските столчета, как да се търси, какво да се избере ит.н.

Общи условия

Активация на акаунт