Част от моето сърце, ЮЛИ ще е в моите ръце - Тема № 5

• 37 106
  • 713
  •   1
Отговори
# 570
Това с памперсите е доста относително. Кожата на всяко бебе е различна,моята племенница се изприщваше от памперс и минаха на пуфис. Така че аз смятам за начало да купя по малко бройки за да видя как ще му понесе на кожата.

# 571
  • София
BundleOfLove,  колко излиза като цена за брой, когато са от Англия? Доставката не оскъпява ли?

medissа, аз точно така съм решила - да започна с Памперс и после да изпробраваме марките на Дм и Лидл, както и английските памперси, пък да видим кое ще понесе и кое не. Спрях се на Premium серията на Памперс, а приятел ще ми купи няколко пакета на доставна цена, което ще е под 0,30лв./ брой.

За козметиката и аз ще съм минималист - едно кремче за подсичане, мляко за тяло и едно измивно гелче. Но много се чудя дали да купувам нещо предварително, тъй като не знам с каква кожа ще се роди бебчо, а от друга страна пък никак не ми се ще да ангажирам таткото после, че кой знае какво ще купи.

# 572
Аз с каката ползвах Судокрем за дупето и бях много доволна, направо е вълшебен. Бяха ни дали някаква мостричка още в родилното и така. Сега мисля с бебока пак това да ползвам.

# 573
Аз съм се спряла на А-дерма като козметика. Ще взема цялата серия пък все някога ще я използвам. Относно къпането мисля да е всяка вечер,докато сме си вкъщи след всяка смяна на памперса ще го мия на мивката. Мокри кърпи ще използвам само когато сме навън.

# 574
BundleOfLove,  колко излиза като цена за брой, когато са от Англия? Доставката не оскъпява ли?

Да ти кажа памперси не съм поръчвала досега онлайн, но от АСДА обичайно доставката до Англия е безплатна, пък после с превозвач е 2лв/кг. Излиза много по-евтино, защото обичайно пускат някакви промоции за по няколко пакета, аз оттам си поръчвам торбички за коша за памперси. Предполагам обаче в началото е трудно да нацелиш размера, защото бързо растат, а доставката е бавна

# 575
Минах преглед и аз. Бебето е вече 1.409 гр., води в норма, плацента първа степен на зрялост и добър кръвоток на маточните артерии. С кг съм вече +12 в 29+2, но АГ-то е доволна. Видя кръвните и единствено отбележи висок Фибриноген и пусках ЦРП, но и там всичко е точно. Кофтито е, че ми измери пулса много висок- 134. Доста се притесни, защото до сега не съм имала такъв пулс и ми изписа Бизогама по половин хапче и в петък трябва да отида на   ехокардиография да проследим нещата.

За памперсите за болницата ще взема Памперс, а после ще видим. Ползвала съм и Пуфис, и лидълските и съм много доволна и от двете марки.

За миене и къпане ще заложа отново на Бочко. Каката я миех с вода и душ гел на всяка смяна ( ако не сме навън де) и не е имала проблем с кожата. Същото беше и с къпането- всяка вечер със душ гелче, като включвах ежедневно и косата (силно казано, че имаше коса 😁 ). Отново безпроблемно е минавало всичко. Мисля и с бебето така да процедирам.

# 576
Бях писала доста по-назад във времето, отново ще заложа на Мустела. Само че ще изчакам да се роди бебка и според вида на кожата й да вземем точната козметика.

# 577
Мама на Принцеса, радвам се за добрите новини при теб! Ние вървим с 1 ден разлика, значи да очаквам и аз утре около кило и половина Simple Smile. Колко ти е фибриногенът? Моят винаги е над референтната граница, между 4,6 и 5. Д-димерът пък ми е много над норма и почнах преди 2 седмици с Клексан.

По отношение на памперсите, и аз така реших-първо да почна с Памперс и след това да мина на памперсите на ДМ и Лидъл. Някой има ли представа колко е минималната бройка памперси? Не ми се ще да купувам цял огромен пакет първоначално.
Минах преглед и аз. Бебето е вече 1.409 гр., води в норма, плацента първа степен на зрялост и добър кръвоток на маточните артерии. С кг съм вече +12 в 29+2, но АГ-то е доволна. Видя кръвните и единствено отбележи висок Фибриноген и пусках ЦРП, но и там всичко е точно. Кофтито е, че ми измери пулса много висок- 134. Доста се притесни, защото до сега не съм имала такъв пулс и ми изписа Бизогама по половин хапче и в петък трябва да отида на   ехокардиография да проследим нещата.

За памперсите за болницата ще взема Памперс, а после ще видим. Ползвала съм и Пуфис, и лидълските и съм много доволна и от двете марки.

За миене и къпане ще заложа отново на Бочко. Каката я миех с вода и душ гел на всяка смяна ( ако не сме навън де) и не е имала проблем с кожата. Същото беше и с къпането- всяка вечер със душ гелче, като включвах ежедневно и косата (силно казано, че имаше коса 😁 ). Отново безпроблемно е минавало всичко. Мисля и с бебето така да процедирам.

# 578
Аз за козметика заложих на Бочко и Бебо . Памперси взех на Молфикс, има някакви нови с високо съдържание на памук. Взех ги на доставна цена с много голяма отстъпка - около 40%. Ще видя как ще му понасят и след това ще преценя дали да продължа с тях или да ги сменя Simple Smile

# 579
Мама на Принцеса, радвам се за добрите новини при теб! Ние вървим с 1 ден разлика, значи да очаквам и аз утре около кило и половина Simple Smile. Колко ти е фибриногенът? Моят винаги е над референтната граница, между 4,6 и 5. Д-димерът пък ми е много над норма и почнах преди 2 седмици с Клексан.

По отношение на памперсите, и аз така реших-първо да почна с Памперс и след това да мина на памперсите на ДМ и Лидъл. Някой има ли представа колко е минималната бройка памперси? Не ми се ще да купувам цял огромен пакет първоначално.

5.3 ми и при реф.стойности 1.5 - 4.5. По други таблици ми и ок принципно. Д- димерът също ми е над норма- 244, при норма под 198, но АГ- то ми обясни, че дори висок Д-димер не е предпоставка за проблем с бременността. Не знам вече и аз. Изморих се от постоянно ровене кое е ок и кое не. Ще си пускам периодично хемостазата, ще си бода Фраксито и ще се моля да сме добре с бебето и да се роди жива и здрава.

# 580
За козметика мисля да взема на Бочко, сестра ми я използва и е доволна, в болницата също са на Бочко.
За памперсите съм се спряла на Памперс, пак по нейни препоръки.
Всичко е относително, разбира се. Като се роди бебето ще се разбере.Blush

Абе, имам чувството, че коремът ми расте с часове... Flushed При вас така ли е?
И не стига, че носът ми е запушен, ами и постоянно имам кръв от едната ноздра, някои казват, че е нормално. Как мислите?

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 14:23 от тинити

# 581
И на мен АГ-то не се впечатли от високия фиброген, виж за Д Димерът не можа да повярва и се наложи да го повтарям в друга лаборатория, където пак излезе много висок /2, 3 пъти над референтните за трети семестър/. При всички случаи трябва да се следят нещата.

Иначе и аз се включвам в групата на запушения нос. На моменти е нетърпимо. Днес обаче пробвах със Стеримар и положението се облекчи, така че препоръчвам. А за кръвотечение от носа, нормално е заради по-слабите капиляри, разбира се стига да не е ежеднивно. На мен и венците ме кървят от време на време.

5.3 ми и при реф.стойности 1.5 - 4.5. По други таблици ми и ок принципно. Д- димерът също ми е над норма- 244, при норма под 198, но АГ- то ми обясни, че дори висок Д-димер не е предпоставка за проблем с бременността. Не знам вече и аз. Изморих се от постоянно ровене кое е ок и кое не. Ще си пускам периодично хемостазата, ще си бода Фраксито и ще се моля да сме добре с бебето и да се роди жива и здрава.

# 582
И при мен едната ноздра се запушва и при издухване винаги има кръв (много малко, но все пак е налице). И с предната Б бях така, знам, че е нормално.

# 583
Някоя от вас имала ли е болки в слънчевия сплит? Вчера вечерта ме заболя, цяла вечер бях на стол, нямах възможност да плегна и доста ме боля. През нощта ми мина, но днес усещам лека пробождания.

# 584
  • au bout du monde
Моят нос се отпуши преди няколко седмици, иначе преди беше ужасно от декември със запушено-течащ нос. И аз имах преди няколко дни кръв в носа, не мисля, че има проблем, случва се.

Мен ме боли горе в ляво до диафрагмата, точно под ребрата. Болката е пареща. Много е странно. Мислех, че бебето ме притиска, но лекарят ми каза,че бебто е доста по-надолу.

Общи условия

Активация на акаунт