Част от моето сърце, ЮЛИ ще е в моите ръце - Тема № 5

• 40 416
  • 713
  •   1
Отговори
# 555
За Колдкрема на Биодерма в описанието пише, че е за подхранване. А кой продукт трябва да се ползва за измиване?
Аз пак да кажа, че според мен няма нужда от никаква козметика освен евентуално едно измивно за веднъж седмично - аз ползвам колдкрема на биодерма, много икономично нещо, и евентуално някакво лосионче за тяло и крем за подсичане, които ползвам само при нужда. Аз харесвам крема за подсичане на юриаж, хич няма и да го мисля, взимам нещо от аптеката и тва е.

# 556
Artemis сега ги е усъмнило нещо. Може и да не е имало проблем досега. Какво ги насочи да ти пуснат такъв тест? Бебето ли е по-едро? Ти ли си качила повече килограми? Захарта на гладно ли ти беше висока?
Измивният гел, който ползвам за детето е такъв.

# 557
Аз пак да кажа, че според мен няма нужда от никаква козметика освен евентуално едно измивно за веднъж седмично - аз ползвам колдкрема на биодерма, много икономично нещо, и евентуално някакво лосионче за тяло и крем за подсичане, които ползвам само при нужда. Аз харесвам крема за подсичане на юриаж, хич няма и да го мисля, взимам нещо от аптеката и тва е.
Как така никаква козметика? И как така веднъж седмично?  И лосионче за тяло и крем за подсичане? Bundle, само това и това, апък никаква козметика?  Може би си имала предвид, че не е необходимо закупуване по 100 вида кремове и т.н. аз също не съм имала предвид това - трябват ми точно 3 неща -измивно, лосионче и за подсичане.

# 558
Имах предвид, че лосиона за тяло и крем за подсичане се ползват само при нужда и не е необходимо да се запасява човек отсега.

А колдкрема е измивен, точно същата помпичка като на снимката, но бяла. Ще потърся линк

Ето го, самото то овлажнява, пени се много нежно и няма сапун.

https://www.bioderma.bg/en/our-products/abcderm/cold-cream-creme-lavante

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 22:15 от BundleOfLove

# 559
Танчето не мисля ,че нещо ги и усъмнило .
Беше предвиден час много отдавна-мексец два .
Просто тук от 22-27 г.с ти се прави такъв тест.От началото до сега съм качила 7кг,при положения че и нямам движение мисля че е ок  ,е можеше и по малко но уви:)
За бебка казват ,че всичко е перфектно.

# 560
Мда, ориентирах се. Колд крем измивен има само в разфасовка от 1 литър, останалите Колд кремове /малки разфасовки/ са предимно подхранващи.
Относно изследването за обременяване с глюкоза, в Германия знам, че го правят задължително на всички, за разлика от България.
Имах предвид, че лосиона за тяло и крем за подсичане се ползват само при нужда и не е необходимо да се запасява човек отсега.

А колдкрема е измивен, точно същата помпичка като на снимката, но бяла. Ще потърся линк

Ето го, самото то овлажнява, пени се много нежно и няма сапун.

https://www.bioderma.bg/en/our-products/abcderm/cold-cream-creme-lavante

# 561
Здравейте и от мен. Гледам за обременяване с глюкоза говорите. И на мен ми предстои, имам направление. Проблемът при мен е кръвна захар на гладно около горната граница  - последната изследвана е 5.14.
Опитах да направя изследването и през 1 триместър, но го пробвалих, защото повърнах. Тогава ми се гадеше много. Сега се надявам всичко да е наред.
Има страни, в които това изследване е част от покета за проследяване на бременност.
Едит: за козметиката- взехме комплект на Uriage, много изгодно излезе, за друго бях отишла в аптеката,  но реших да го взема.

# 562
Може би обременяването с глюкоза се внедрява като задължително и в България. Имам няколко познати, на които е правено. Аз се бях притеснила да няма нещо плашещо с бебето и за това да ме изпращат ( с първата Б не съм правила). Но АГ-то каза, че няма нищо смущаващо при мен и бебето и че всяка от нас си е в норма, просто в тези седмици (около 24-25) си се правело.

# 563
И аз правих обременяване с глюкова,два пъти.Един път в първият триместър и един път в 26гс.
За козметика съм избрала комплект на юриаж -измивен гел и мляко за тяло.
Казват чу и крема за подсичане на къщата марка бил много добър,но все още нищо не съм взела

# 564
Относно козметиката аз четох доста теми икоментари. Чуденката ми от всеобщото мнение беше или за Себамед или за Мустела. Лично аз много харесах продуктите на Хип на външен вид, но реших да не рискувам. Заложих на Себамед, просто защото е медицинска. След време може да пробвам и Мустела.
На едно обучение ни убеждаваха на Веледа колко са хубави нещата, аз никога не съм ги ползвала и не мога да кажа.
Относно процедурата за хигиена , пак след доста четене в други теми, стигнах до извода, че всекидневно къпане на бебето е излишно, защото първо че това е бебе все пак и няма къде да се изцапа толкова, а и до 4месечни нямат дори и потни жлези, за да се изпоти. В случаите на неспокойно бебе може къпането да се използва просто за успокоение, защото бебчетата се успокоявали във водата. Та аз моето бебе ще го къпя около два пъти в седмицата във ваничката, а всяка вечер само дупето на мивката. За къпането ми е душ гел и шампоан, а сапунче взех което да ми стои на мивката за миенето на дупето.
Относно мазането - методите с мас категорично ги отричам! Свекърва ми за момент ме беше убедила за преварен зехтин, но вече и него отказвам. Първо защото дори и зехтин, и кокосово масло, които са толкова полезни запушват кожата и второ защото с масла се маже зимата. Купила съм бебешко мляко за тяло.

# 565
Аз имам силни подозрения, че всички продукти са едни и същи, защото реално няма такова понятие като "медицинска", всичко си е търговски трик, но и аз уж такава купувам все.

Медиса, дупе е достатъчно само с водичка, сапунче ще му разрани кожата, че те акат по 100 пъти на ден в началото, да го имаш предвид Simple Smile

За мен мазането е излишно, ако това бебе не се мие постоянно, то и кожата му не се изсушава и мазане не се налага реално.

# 566
Медиса, дупе е достатъчно само с водичка, сапунче ще му разрани кожата, че те акат по 100 пъти на ден в началото, да го имаш предвид Simple Smile
Имах предвид не на всяка смяна миене, а само вечер преди лягане на мивката с вода и сапун. Предполагам така ще е добре?
А памперси какви ще купувате? На Памперс ли?

# 567
Аз не съм мила със сапун преди лягане, само водичка на мивката дупе, гушка, личице и айде Simple Smile

Памперси се чудя, най-вероятно Памперс ще е, но този път мисля да поръчвам от Англия, че тука надценките са зверски

# 568
Аз не съм мила със сапун преди лягане, само водичка на мивката дупе, гушка, личице и айде Simple Smile

Памперси се чудя, най-вероятно Памперс ще е, но този път мисля да поръчвам от Англия, че тука надценките са зверски
Още по-добре!
А от Англия от къде поръчваш? от Асда ли? На мен ми се иска да се ориентирам към по-евтини памперси - нещо тип Лидл или ДМ, замо че за в началото може би няма да е удачно. Дали пък има шанс да започна с Памперс и после да имам проблем със преминаването към по-евтина марка?

# 569
Аз смятам да си го къпя всеки ден.Мисля ,че не се къпят всеки ден понеже са мръсни ,а по-скоро телцето да се отпусне от топлата водичка.Както при мен примерно ,когато се изкъпя и ми става едно лекичко отпуснато.Както се казва -"Спя като къпана".Но това си е моето мнение.Всеки си решава за бебока си 😊

Общи условия

Активация на акаунт