Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за бременност по време на карантина?
Какви са препоръките за бременни жени с бъбречни проблеми?
Какви са препоръките за бременни с кървене и сърбеж по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за бременност по време на карантина?
По време на карантина бременните трябва да се пазят и да спазват мерките за предпазване от COVID-19. Важно е да се консултират с лекар по всяко време, да избягват контакт със заразени хора, да поддържат хигиенни мерки и да намалят излизанията навън. Също така е важно психическото здраве и стресът да се управляват ефективно чрез търсене на подкрепа и избягване на стресови ситуации.
-
Какви са препоръките за бременни жени с бъбречни проблеми?
Бременните жени с бъбречни проблеми трябва да се консултират със своя лекар за подходящо лечение. Важно е да следвате препоръките за прием на лекарства, които поддържат здравето на бъбреците. Също така, внимавайте с диетата и избягвайте храни, които могат да влошат проблемите с бъбреците. Редовните прегледи и консултации с лекар са от съществено значение.
-
Какви са препоръките за бременни с кървене и сърбеж по време на бременност?
Бременните жени с кървене трябва незабавно да се консултират с лекар. Важно е да се извърши преглед и да се установи причината за кървенето. Спазването на лечебни препоръки и почивка е от съществено значение. Психическото здраве също е важно, така че търсенето на подкрепа и избягването на стресови ситуации е от полза. Сърбежите по време на бременност могат да бъдат причинени от различни фактори, включително хормонални промени. В случай на сърбеж е важно да се консултирате с гастроентеролог за професионална оценка и препоръки за управление на състоянието.
-
Какви са препоръките за бременни с ниско разположена плацента?
-
Какви са препоръките за бременни с тромбофилия?
Аз успях да се доредя до преглед въпреки извънредното положение. Проследяващият ме АГ беше в отпуск и трябваше да ме прегледа друг лекар, но той закъсня и в крайна сметка ме видя 3ти лекар горе-долу на моята възраст
Последните две седмици изведнъж почна да ме боли съвсем леко отляво, където е бъбрека, пикочния мехур. Първите няколко дена си ме наболяваше ей така от нищото и аз си мислех, че бебето притиска там и затова. Но последните дни забелязах, че ме свива леко само след ходене по малка нужда. Вече започвам да си мисля, че не е от бебето сякаш. Кръвните показват СУЕ 50, уж някакво възпаление, макар че по време на бременност било нормално да е завишено, реф. стойност 15.Пуснах си стерилна урина и тя е чиста. С АГто ще имам консултация по телефона др седмица, но то пък без да ме видях на ехограф как може да кажат какво е. По принцип знам, че имам песъчинки там от лявата страна и е възможно и от тях да е. Ох, чудя се да ходя ли на ехограф на коремни органи, или да търся гинеколог на частно да ме види. Не мога да реша къде да ходя или да чакам първо с Аг да говоря. В понеделник в един медицински център ходих на ендокринолог, но не успях да мина на ехограф. Там бая лекари излизали в отпуска вмомента, а в поликлиники не искам да ходя. Мн се чудя.