Westworld - Free Will Is Not Free - Тема III

• 12 935
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
- Допада ми идеята Долорес да е във всичките 5 перли. Най - добрата/опасната/ х5... Остава ми за сега въпроса, защо "Шарлот" не призна на "Долорес", че именно тя е къртицата в Делос...
- Мейв отново не ми е ОК с нейните "майчински" копнежи...И това с управляването на пушките със силата на ума и...също е ...плоско и ...в повече...Мейв в парка управляваше умовете на машините, оттам и оръжията, които те държаха...А тук - сега - с ума си управлява директно железата ли, какво?!... Дойде ми като преиграване и не на място  това точно... Щеше да ми е по - интересна, ако беше решила да изиграе Серак...
- Ед Харис, Ед Харис е №1 както винаги...  
- Серак...Не може да се сравнява с дълбочината на образа на Форд. Не ми е убедителен  като персонаж...Би му подхождало, ако се окаже, че е виртуален аватар на "машината"...Категорично не прилича на човек, който може да изобрети каквото и да било...Твърде ...повърхностно излъчване има.
- Бернард - неадекватен както обикновено. Неадекватен, но упорит в неадекватността си.
- Атмосферата, декорите, музиката - вълшебство просто...

# 121
  • Пловдив
А Бернард отиде, за да я спре ли?

# 122
Да, той мислеше, че Лиам е подменен.
Дадоха ракетите в първата сцена с Бернард и Стъбс - точно преди да влезе в хотелската стая.
Наистина, полудяването на Уилям прилича на полудяването на дъртия Делос, когато се опитваха да го направят безсмъртен и стоеше в стаята, копие на жилището му.

# 123
  • София
Мистик,
10.30 от началото +/- 10 секунди

Петя,
да, тя и Самата Долорес го каза на Кейлъб. ''Добре позната история'' Същото каквото е било в парка сега го вижда в нашия/реалния (дали и колко) свят. ''Мислех, че ще е нещо различно'' Някакви такива неща сподели с Кейлъб. Интересно ми е последния кога ще разбере цялата истина и че Долорес не е човек от плът и кръв... Wink
Мейв пак ще я обработват с дъщеря и, така и не се научи. Истински ще се израдвам ако изработят Серак/Машината, т.е. двете с Долорес да станат тандем, но да се разбере чак в края.
Ще е най-голямата глупост ако Мейв или вечно дрогирания (честно, като го гледам все си представям някой наркоман клатушкащ се към поредната си доза) Бърнард убият/спрат Долорес. Въпреки, че разбрахме, че самата Долорес си е сложила сама спирачки като е върнала към живот Бърнард. Дали това не е онази Долорес, която е в Шарлот?
Изобщо има ли истинска 'прайм Долорес'??? Защото е видно как Долорес/Долорес (съзнание/тяло) командва останалите и те и играят по свирката (Шарлот/Долорес ; Мусаши а.к.а.Сато/Долорес ; Мартин/Долорес ; ?/? - не знаем кой е петия или дали все още е активиран изобщо). По принцип първата и истинска Долорес бе онази, която Бърнард сложи в тялото на Шарлот, та по тази логика ми се струва, че Шарлот може и да е ''оригиналът'' или онова 'АЗ' на Долорес, което не е толкова крайно и отмъстително.
Не искам Форд да има нещо общо с тази машина/Бог. Образът на Форд не е такъв.
Съгласен с почти всичко от поста на solar_fields, горе-долу и аз така ги усещам нещата от ден 1. Но не се навивам твърде много, че да не се разочаровам после. Просто ме кефи каквото и да ни покажат/разкажат, но наистина аз лично съм твърдо на страната на Долорес, особено пък след като прави разлика между добри и лоши хора (дано само не използва Кейлъб, както по едно време Теди) и че си промени мисията, като вече не е срещу хората като цяло, а срещу Ровоам.
Бърнард кога ще го прозре това? Мейв силно се съмнявам. Тя винаги е била егоист, освен когато става въпрос за дъщеря и. Докато Долорес мисли за всички.

# 124
Diavolo, +1 Simple Smile
Долорес еволюира, в това е разликата. Докато Мейв ...цикли. Бърнард ...цикли...Мисля, че "прайм" Долорес си е Долорес/Долорес...Тя затова е и в състояние да управлява Шарлот/Долорес. Но какви игри играе Шарлот/Долорес спрямо Долорес/Долорес, ето това не ми е ясно. Защо не и каза, че именно тя е къртицата в Делос? Защо? Може би защото Долорес/Долорес и каза да намери къртицата и да я убие...Но това е нелепо - да си мисли, че Долорес/Долорес ще иска да убие нея, само защото е в тялото на къртицата.Споменах Форд само за да направя сравнение между убедителността на неговия образ и неубедителността на образа на Серак...Последния просто не е добър избор /като актьор/ за ролята. Недостоверен и неубедителен ми е. Няма дълбочина и тежест. За разлика от образа на Форд. А не, че Форд има нещо общо с машината на Серак. Според мен историята с Форд окончателно приключи. Повече няма да чуем за него. И на мен това ми се наби най - силно от еп.4 - че света на хората е същата...пародия като света на машините в парка. И аз се надявам Мейв да подкрепи Долорес, но по - скоро това няма да стане - прекалено е зациклила върху себе си и жалките си копнежи. А Долорес наистина премисля по отношение на хората...Тя наистина показва еволюция.

# 125
Ели, това бялото от интрото какво представлява? Клетка, която се дели ли е?

На такова прилича ... разделена е на 4 ...

Не ми харесва идеята с копиране на съзнанието. Къде е тогава Self-ът?

Ще видите, че съм права за имплантите Joy

Още в 1-ви епизод хората по някакъв начин се приспиват чрез онова, което прилича на LSD (или на сенки за очи Joy) ...

Дори майката на Кейлъб взе такова. Според мен, майката на Келъб е жертва на имплатна. Затова има шизофрения (препратка към дву-камерния мозък).

Обаче ... , приятели, какъв по-добър шеф на Якудза от ... Мусаши ...

Великооооооооо ...

Споменах Форд само за да направя сравнение между убедителността на неговия образ и неубедителността на образа на Серак...Последния просто не е добър избор /като актьор/ за ролята. Недостоверен и неубедителен ми е. Няма дълбочина и тежест. За разлика от образа на Форд.

Ааааа, нЕма да ми обиждате голямата любов от детството на ... неубедителен. Ама ха ...

Не сте го видели още какво може.

BTW, АНИ не беше ли фен на ЗС?

Не я виждам да коментира.

АНИ?

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 07:01 от Elena Pau 663353

# 126

- Мейв отново не ми е ОК с нейните "майчински" копнежи...И това с управляването на пушките със силата на ума и...също е ...плоско и ...в повече...Мейв в парка управляваше умовете на машините, оттам и оръжията, които те държаха...А тук - сега - с ума си управлява директно железата ли, какво?!... Дойде ми като преиграване и не на място  това точно... Щеше да ми е по - интересна, ако беше решила да изиграе Серак...

Мейв не управлява железата, управлява електрониката в тях. Не може да въздейства на механични или хладни оръжия Wink

# 127
Joy Валар Долорес

Пентаграма от перлите, който вижда Уилям в 4-ти епизод:

Ракетите на Мъск ... Гениалноооооооо ...

Имаш предвид това в зъбите ли?
Обаче, ако можеше да контролира всички хора, обществото щеше да е по-послушно, нямаше да съществуват криминалните елементи.
Аз все пак се съмнявам, че през импланта може да се предава информация. Не е невъзможно, но очевидно ако можеше, Серак нямаше да има нужда от шпиони.
Скрит текст:
Дали Уилям наистина е шизофреник, или някой му влияе? Той откачи в края на предишния сезон, започна да си въобразява, че е хост, както и дъщеря му, така че може всичко това да си е от него.
И каква е тази гадна лудница, в която го вкараха - с циментов плот, циментова кушетка и стени? Това не е ли опасно за пациентите, склонни към самонараняване?

Хареса ми, че Мейв все още влияе на електрониката, въпреки всички промени. Чудя се, дали би могла да се свърже с Ровоам?

Хареса ми и че Хироюки Санада още е част от сериала, макар и като версия на Долорес.
Довечера ще го гледам пак и ще коментирам още Simple Smile
Не съм съгласна ...

Ровоам още не е превзел напълно ума на хората.

Идеята е, че целта е да ги превземе.

Франсис пита Кейлъб:
Цитат
You ever think about having your implant turned back on?

Кейлъб му отговаря:
Цитат
No, some people need it. But for me, I guess the rough edges are the only thing I’m hanging on to.

Просто ..., в момента се опитват да направят с хората онова, което правеха с хостовете в предишните сезони.

Имплантите са свързани с разни терминали (още в 1-ви епизод на новия сезон го казаха). Обаче, в предишните сезони имаше някакви терминали за контрол на хостовете.

Но истината е, че всички гледаме различен сериал ... Joy Joy Joy

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 08:03 от Elena Pau 663353

# 128
  • София
solar_fields,
Да, Шарлот/Долорес скри и друга много важна информация. За Мейв. Все едно на подсъзнателно ниво Долорес сама себе си саботира (връща в играта Бърнард, знаейки, че той е твърде голям хуманист и че ще и се противопостави и след това крие информация от... самата себе си).

Аз бях сигурен, че майката на Кейлъб просто страда от алцхаймер. Това бе първата ми асоциация, но сега като ви чета, това с шизофренията става като епидемия (визирам и Уилям)...
Ели, това някой от екипа ли го е казал, за шизофренията на майката на Кейлъб или се е споменало в самите епизоди, но съм го пропуснал (а уж внимавам), защото ако от екипа доуточняват, може и да има връзка с машината и тя да е причината чрез импланта, но защо точно тя, толкова ли е важна за историята (силно се съмнявам), по-скоро случайно събитие, дефект.

# 129
solar_fields,
Ели, това някой от екипа ли го е казал, за шизофренията на майката на Кейлъб или се е споменало в самите епизоди, но съм го пропуснал (а уж внимавам),

Не, в сериала казаха, че е шизофрения. На мене ми направи много голямо впечатление, защото се изненадах, че не е Алцхаймер.

Има нещо гнило в шизофренията на майката на Кейлъб.

А и тя има имплант. Той още в първа серия й даде от Westworld версията на LSD, за да я приспи.

Сега, тука може да има и по-голяма конспирация.

Майката постоянно повтаря, че Кейлъб не бил неин син.

Ами ако наистина не е?

# 130
Имплантът на Кейлъб беше различен. Казаха, че неговият е поставен от военните и коментара беше "че всеки би убил за него"
Което означава, че малко хора имат такъв.

Не знам да са давали друг с "имплант"
Лапаха някакви листчета, като приспивателни или наркотици.

Ракетите на Мъск, както и Дрогон са излишни и ненужни. Особено Дрогон. Мен ме издразни неговата поява.

Ед Харис е страхотен.
Искам и Форд да се появи, ако може 😊

# 131
Имплантът на Кейлъб беше различен. Казаха, че неговият е поставен от военните и коментара беше "че всеки би убил за него"
Което означава, че малко хора имат такъв.

Точно така е. Аз затова писах в предишен пост, че не знам, дали при всички е на небцето.

Ноооооо, има логика да е небцето, защото всички, дето лапат Westworld LSD, всъщност го правят заради имплатна.

В 4-ти епизод казаха, че новата дрога влияе както на имплатна, така и на мозъка.

Явно, обаче, от дрогата, коята влияе на имплатна, не се умира. Тя е един вид дигитална/виртуална. Не повлиява тялото на неврологично ниво, т.е. не и физически.

Нещо като Westworld LSD взема оня немецът още в началото на 1-ви епизод.
После Кейлъб дава на майка си.
В 4-ти сезон ... онази мацка, дето беше на маскения бал, също взе дрога за имплант и каза, че е супер яко.

# 132
Е, тя мацката каза че е супер яко, защото помисли Долорес за видение 😂😂😂

# 133

Какво значение има, защо го е казала?

Въпросът е, че целта на дрогата е да влияе на имплатна в устата. Или не си говорим за имплатна?

Намирам появата на Дрогон и ракетите на Мъск за абсолютно гениална идея. Все пак, някой от нас са фенове и на двамата.

За сметка на това, обаче, клонирането на съзнанието на Долорес е супер тъпо.

Якудза и Мусаши ... абсолютно любим актьор ... Много много добре измислено ...

Въпросът е, че в 3-ти сезон си имаме работа с "подобрени" човеци. Имплантът представлява някакъв вид подобрение или разширение чрез връзка с някакво IA.

И сега ... тука любопитното е следното:
В предишните сезони имахме хостове, които мислихме за хора.
Сега въпросът е, дали нямаме хора, които си мислим, че са хостове, но те са си хора Joy

Ако бях на Дж. Нолан така щях да го извъртя сюжета.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 09:10 от Elena Pau 663353

# 134

Какво значение има, защо го е казала?

Въпросът е, че целта на дрогата е да влияе на имплатна в устата. Или не си говорим за имплатна?

Разбира се, че има значение кое в какъв контекст се казва Wink

Аз пак питам, кога са показали че всички хора имат импланти?

Общи условия

Активация на акаунт