Westworld - Free Will Is Not Free - Тема III

• 12 946
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Вестерос
Аз явно трябва да гледам трите серии наново преди новата 4-та Grinning такива заключение си правя след разговора ви.

# 151
П.п. Може би има две сюжетни линии - една реална и една симулация.

Има абсолютна логика тука.

Машината отчита като Divergence всяко отклонение на реалната от симулираната.

Това ще обясни ли, по какъв начин Кейлъб си говори с Франсис, без да му отговаря на обажданията?

Тоя Кейлъб сигурно дава винаги divergence ... Би трябвало да си говори с Франсис, според симулираната, но не го прави.

Или обратното.

# 152
И аз пропускам много детайли, затова и гледам тези допълнителни видеа Simple Smile Но накрая наистина ще излезе, че са заплели две отделни сюжетни линии - като в първи сезон, когато не можеше да се познае, че Уилям и мъжът в черно са един и същи човек.
Още нещо, което не сме обсъждали - последната сцена от втори сезон с Уилям и дъщеря му, за която се предполагаше, че е симулация или се развива в далечното бъдеще.
Дали е симулация, или халюцинация? И дали е на Долорес, или на Ровоам?
Той беше в разрушен Западен свят, нали така? В Ковачницата, мисля. Защо симулацията е точно там и е свързана със събитията от втори сезон? Най-вероятно, за заигравка със зрителите, но ако успеят да навържат и тези детайли в смислено цяло, ще е интересно Simple Smile

Ели, така е - подсказват ни, че има разлики - на едното място отговаря, на другото - не.

# 153
Аз реших, че тази част от разговора между Долорес и Бърнард, е от миналия сезон, защото промениха видеото на letterbox (В люлката?).
Не ми се иска цяла сюжетна линия да е в този огледален свят, но май е напълно възможно. В трети епизод имаше едни кадри с Кейлъб и морето като флашбек, също може да са от симулациите.

# 154
Разговорът м-у Бърнард и Долорес беше накъсан, неадекватен. В първия момент си помислих, че това са Арнолд и новосъздадената Долорес - нали той я е извеждал няколко пъти и дори й показа къщата си.
После стана очевидно, че не е така. Затова мисля, че са откъслеци от различни разговори.

# 155
ОК, но каква е целта на огледалния свят, т.е. на симулацията?

Тя е някакъв свят, който е желан ли? И се следи отклонението на действителното от желаното?

Или огледалният свят е прогноза, т.е. нещо като машината в Девс.

Има някаква врътка тука със Серак.

Той каза на Мейв, че тя му трябва да спечели война, която вече е загубил. Онова, което разправяше Серак на Мейв е абсолютен mindfuck, но има връзка с огледалния свят.

# 156
И аз това си помислих - целта на симулацията е някой да я гледа и да се намеси, променяйки нещо. Тези симулации имат за задача да променят историята, като се намери най-подходящият начин за действие (обратното на машината в Девс, която би трябвало да е категорична).
Това, което знаем до момента, е че симулациите са по-бързи от реалността - т.е. някой (Серак?) гледа почти идентична с реалността симулация, преценява какво ще прави (компютърът предлага варианти) и се намесва в подходящия момент, като има малка преднина, заради бързината на симулацията.

# 157
  • Пловдив
А като си присвои Делос какво ще направи Долорес? Ще вземе хостовете и ще ги пусне в нашият свят? Какво...? Ще подничи всички нас? Simple Smile

# 158
Тези симулации имат за задача да променят историята, като се намери най-подходящият начин за действие (обратното на машината в Девс, която би трябвало да е категорична).
Мда, Серак иска да предотврати нов Париж.

Т.е. Серак не е съвсем да е от лошите. Намеренията му, всъщност, са добри.

Симулациите, по всяка вероятност, не са толкова съвършени, колкото е Девс машината. Т.е. те са някакво прогрозиране, което не включва фактора намеса на онзи, който вече е видял в бъдещето. В Девс, дори гледането на бъдещето е прогнозирано от машината. Т.е. мога да видя на машината, как гледам в бъдещето на машината, как гледам в бъдещето ... и така до края на времето. Satisfied Satisfied Satisfied

А като си присвои Делос какво ще направи Долорес? Ще вземе хостовете и ще ги пусне в нашият свят? Какво...? Ще подничи всички нас? Simple Smile

Точно. Мене затова не ме кефи толкова много Долорес.

С какво точно, тя лично, е по-добра от лошите хора?

Ми с нищо. И като подчини хората, с какво точно ще промени света? Ми с нищо.

Светът просто ще си смени господарите, които не са по-добри от предишните, а само за такива се мислят.

# 159
Никой не знае какъв е планът на Долорес - Бърнард го обобщи много добре - тя иска да избие всички хора или да ги пороби. Обаче не знаем дали е така.

В първи епизод, когато Лиам говореше с русата сътрудничка на Серак, тя му каза, че ако решат да го убият, ще пуснат няколко симулации, за да изберат най-добрия вариант - вероятно това е един от ключовете към сюжета.

# 160
...
Ето, че само аз мисля, че Ровоам комуникира с хората. Някак съм убедена, че тия импланти, дето ги имат хората, са вързани с Ровоам.
Не, и аз съм склонна да мисля така. Но ти ме накара, в смисъл, че не се бях сетила, че имплантите могат да са свързани с Ровоам. Тях просто не ги бях мислила, просто едно сложно устройство, произвеждано и командвано от ...   ? Но има логика да е Ровоам, то какво друго да е. И да е друго, пак трябва да е свързано с Ровоам.
А относно Китай и атеизма:
Скрит текст:
има камери, ок. Няма как обаче инфото от тях да се гледа от хора. /колко човека трябва да се чучнат да гледат и да поставят оценки? абсурд/ Значи го прави програма. И то не една, защото едно е камерата на светофара, друго е камерата около училище, трето - около банка, четвърто - около болница и т.н. С една дума, трябват различни програми, които пък после да сливат инфото в едно, за да е пълна информацията за всеки човек. Вижда ми се хвърлен много ресурс и време. Не знам.  
Ели, много се радвам че пак си в темата. Grinning Просто искам повече обсъждане, интересно ми е много така. Grinning
Вчера обаче изгледах не цялата 4-та серия и сега ви прескачам. Като я изгледам, пак ще ви изчета. Grinning

...
Джаджа от Индонезия заглушаваше сигналите на външните устройства, телефони и слушалки в ушите.
Не видя ли, че при заглушаващия звук ги изключваха.

Не ми се пише повече в тази тема. То бива емоции Stop
Руми, пиши си. Не обръщай толкова внимание. Важни и интересни са всякакви коментари. Пък, че спорим ... ами нали в спора се ражда истината. Grinning

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 17:15 от ina.ina

# 161
Ина, права си за Китай, но
Скрит текст:
Това е система за оценка на хората. А самите точки ти определят социалния статус.

Някаква безумна лудост е това. Но няма да се учудя, ако това е бъдещето ни.

Ина, очаква те страхооооотен епизод.

Скрит текст:

В ей сцена има мъртва крава или теле като в сцената с Бернард в 1-ви епизод:

Скрит текст:

Аз реших, че тази част от разговора между Долорес и Бърнард, е от миналия сезон, защото промениха видеото на letterbox (В люлката?).

Имаш ли скрийншот, за да видим letterboxed format?

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 17:29 от Elena Pau 663353

# 162
Ели, това за Китай ми е странно,
Скрит текст:
в смисъл, че се хвърлят толкова много ресурси и това за всеки най-обикновен човек ... от тази гледна точка ми се вижда нереално. Или системата не обхваща всичко за всеки, или системата не е за всички хора. Така мисля аз, де.

А в Западен свят - сегашния сезон - виждаме корупция навсякъде, т.е. хората с пари въртят света и за тях правилата евентуално не важат. Как точно това се връзва с Ровоам - не ми е ясно, признавам.
А за огледалния свят - мислех си, че е евентуално за да могат да заменят ключови хора с нещо като хостове /и затова искат и събират информация; нали искат цялата информация за гостите на парка/, когато тези ключови хора са/станат неудобни/пречат на развитието на събитията по точно определен начин.

# 163
  • София
Изгледах отново 4 епизод. Все повече клоня към това, че отново имаме две успоредни времеви линии. Едното е реалния свят, другото симулация и симулации в симулацията... Има дребни подсказки, но най-важното е, че това е същината на този сериал (сезони 1 и 2), така че да очакваме изведнъж да загърбят всичко това? Ами не мисля... Само че сега разликата е, че едното е реално, а другото не. Въпросът е кое какво е и защо...? Wink
Милиони хора по света си задават тези въпроси и категоричен отговор няма. Ей за това е уникален и гениален този сериал, защото всички са се вперили в него (особено пък сега, когато милиарди са си по домовете и се чудят над какво да се концентрират) и въпреки това има повече неизвестни отколкото известни.
След епизоди 1, 2 мислех, че съм навързал почти всичко, но с епизоди 3 и 4 ме объркаха, мисля че е така и с вас и с болшинството от маниаците, за останалата многомилионна маса да не коментирам, те просто гледат, кефят се и не задълбават толкова много. Завиждам им понякога, хаха Wink

Едно предложение,
Нека начертаем някакъв груб щрих от фабулата. И постепенно да наслагваме. Без здрава основа няма къща, така че...

Та, кой за какво се бори, хайде от тук да започнем

1. бла бла…
2. ….
3 ...….

Simple Smile
и така Simple Smile

# 164
Ели, това за Китай ми е странно,
Скрит текст:
в смисъл, че се хвърлят толкова много ресурси и това за всеки най-обикновен човек ... от тази гледна точка ми се вижда нереално. Или системата не обхваща всичко за всеки, или системата не е за всички хора. Така мисля аз, де.

Скрит текст:
Всеки човек е важен за системата, защото е в състояние да внесе смут. Според мен, ресурси, в името на контрола, не се пестят.

А обикновеният човек си е наистина важен. Той е основата на пирамидата. Без него, всичко отива по дяволите.

А в Западен свят - сегашния сезон - виждаме корупция навсякъде, т.е. хората с пари въртят света и за тях правилата евентуално не важат. Как точно това се връзва с Ровоам - не ми е ясно, признавам.

Вероятно Ровоам е творение на Серак и е нещо, което той е създал след случилото се в (спойлер за 4-ти епизод)
Скрит текст:
Париж
.

От такава гледна точка, Ровоам може би е нещо, създадено уж с добри намерения. Такива може да са и намеренията на Китайското правителство, т.е. добри. М/у другото, меритокрацията като концепция е много много уважавана. Особено там, в ония географски ширини ... заради конфуцианството.

Нека начертаем някакъв груб щрих от фабулата. И постепенно да наслагваме. Без здрава основа няма къща, така че...

Та, кой за какво се бори, хайде от тук да започнем

1. бла бла…
2. ….
3 ...….

Simple Smile
и така Simple Smile

Подкрепям!

Всички ли сте съгласни, че divergence представлява отклонение от онова, което симулацията е прогнозирала?

Например, ако Кейлъб не се самоубие, това е отклонение.

Ако, действително, онова, което виждаме в момена е микс от реални събития и симулирани (прогнозирани от машината) събития, това би означавало, че ще имаме 2 различни финала.

Или?

Между другото, ракетите на Мъск може би са свързани с предупреждението на Мъск, че вече е късно.

Бях гледала клипчета в тубата. Ще сложа няколко в следващ пост.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 18:08 от Elena Pau 663353

Общи условия

Активация на акаунт