Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 42

• 45 357
  • 876
  •   1
Отговори
# 300
Беше, благодаря. Всяка конкретика и реални цифри, инфо, са от полза.
Като се оправи времето, ще се разходя да разгледам.

# 301
  • София
Това е добре, ще паднат цените при ЧСИ-тата, щом се налага мнението че може да си навлечеш тежести Simple Smile
Цитат
След влизане в сила на постановлението за възлагане от публична
продан, придобилият собствеността купувач и всеки последващ
приобретател на имота може да поиска заличаване на вписаната възбрана по
изпълнението, ако не му е противопоставима и не брани права.
Това е от горното тълкуване Wink

# 302
Преди 3 години живеехме в апартамент на познат който фалира. И въпреки че се опита да направи някакви врътки и имаше съдебни дела, апартамента беше пуснат за продажба преди произнасяне на втора (последна) инстанция.

# 303
До края на лятото,ще наблюдаваме спад на цените на имотите с 20 %.Те и  без това бяха надценени ,а качеството и материалите които се влагаха,не бяха на нужното ниво.На пазара ще излязат първо тези ,които се предлагаха за нощувки,после и тези на които ще им е трудно да си ппащат кредитите.А до една година може и да се сринат с 30 %.

# 304
  • sofia
При себестойност 360 евро пътят на долу може да бъде много дълъг.Цени от 500 евро са напълно реалистични.Като зависи от района.Но Студентски град,Ман ли,Левски,Овча купел,Люлин не виждам цени над 500 еврака.

# 305
През 2006 година купих 4 стаен апартамент панелен в Левски за 36К евро. През 2008, когато балонът се наду цената му беше 80-85К.
През 2010 цените на подобни апартаменти падна до 40К. Сега гледам, че в Imot.bg би струвал 90-110К.
Интересно ми е колко ли ще струва след година-две същият апартамент.

# 306
При себестойност 360 евро пътят на долу може да бъде много дълъг.Цени от 500 евро са напълно реалистични.Като зависи от района.Но Студентски град,Ман ли,Левски,Овча купел,Люлин не виждам цени над 500 еврака.

360 евро може да е без обезщетението на собственика и в "базов вариант" по аналогия с автомобилите.

# 307
Защо не слагаш в сметката стойността на земята, проектирането, разрешителните за строеж, изграждането на ВиК и ток до парцела, печалба и някакъв данък (ДДС, данък печалба, дивидент)? В Кръстова вада например читавите парцели обърнати през РЗП са около 300 евро/м2., а в Изток, някои части на Лозенец и Идеален център са около 1000 е/м2.  Отделно не ми се иска да коментирам какви материали се слагат в строеж за 350 евро/ м2.

# 308
  • София
Пак изпълзяха плъхове с надеждата за евтино блюдо. А при световна, ама много сериозна криза, те го отнасят винаги първи Simple Smile

# 309
# 310
Сигурно така ще стане, но какво му е хубавото?

# 311
Имам чувството, че печенка се мисли за напълно неуязвима за всякакви икономически катаклизми. Или просто е от типа "не на мен да е добре, а на Вуте да е зле". Друго обяснение за този неин душевен оргазъм от кризата нямам.
Иначе тя тази криза я е заразправяла още от преди 3 години, все някога щеше да познае, рано или късно. И счупеният часовник е верен два пъти в денонощие.

# 312
Имам чувството, че печенка се мисли за напълно неуязвима за всякакви икономически катаклизми. Или просто е от типа "не на мен да е добре, а на Вуте да е зле". Друго обяснение за този неин душевен оргазъм от кризата нямам.
Иначе тя тази криза я е заразправяла още от преди 3 години, все някога щеше да познае, рано или късно. И счупеният часовник е верен два пъти в денонощие.

И гроздето ми е кисело, нали? Grinning

# 313

И гроздето ми е кисело, нали? Grinning
Не ти знам гроздето и не ме интересува, но определено си падаш да злобееш, просто характерче  Wink Явно те кефи други да се гърчат. "Разни хора, разни идеали" Simple Smile

# 314
Печенка я чака тая криза, като циганче задушница. Оставете я да се покефи, поне във форума.

Общи условия

Активация на акаунт