Гримиране - идеи и техники. Тема №77

• 44 583
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Като гледам колекциите ви момичета си задавам въпросът, дали с това не трябва да започва темата?! Simple Smile

В момента притежаваната от мен палитри е вече...само една + 2 самоделно събирани Инглот магнитни. Толкова съм доволна, че се освободих от бремето да притежавам и трупам кутии!  Ако не бях спряла навремето да купувам всички Нейкиди, и Ту фейсд палитри, да ги разменям след това и да ги продавам, сигурно и аз такива снимки щях да показвам сега.
Лошото е, че увеличавам бройката на парфюмите сега. Над 34 вече....
Залагам на единичните сенки повече. Все още не съм попаднала на палитра, която да се доближава до най-любимата ми Шоколадова палитра. Подарих на дъщеря ми.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 16:42 от kopche

# 346
Kopche, всеки си има своята грешна страст. Аз примерно лакове и парфюми имам малко, но палитрите са ми слабост. Лошо става, ако от всичко имаш по много. Joy

# 347
Страхотни колекции, момичета. Палитри цветове Grinning

# 348
  • Варна
Хахахах, успокоих се, че не съм само аз с една палитра на Революшън и една малка на Мейбълийн.... Утре, ако имам време ще си подредя тоалетката и може да ви я покажа, но аз съм мега скромна откъм палитри, парфюми, лакове, кремове.... Просто не съм такава да трупа, а и огромното количество на козметиката ме плаши..... Кога ще го използвам всичкото.... Никой да не се засяга! За сметка на това обожавам да гледам колекции с гримове и организирането им!

# 349
Моята колекция също е малка, но с уговорката, че манията ми датира от година и половина. През този период гледах, чудех се, пробвах - и разочарования имаше, и добри попадения. Представям най-използваните и любими.

Веднага обяснявам защо са ми любими, като почвам от ляво на дясно.
Първата е палитра на H&M. Дори не е и от дрогерия, обаче в нея има един цвят, който не заменям с абсолютно нищо и използвам почти винаги за транзишън. Не знам с какво ще правя като свърши.
Позволих си да включа пигменти, въпреки че уговорката беше за палитри, но тези са ми страшно любими, ползвам ги, когато мога да си го позволя, защото цветовете са страшно пигментирани, блестящи и на светлина се променят. Но са много трайни и за мен си бяха страшно добро попадение. Ефектът им се увеличава с Fix +
Най-новото попълнение - Наташата. Навън съм я пробвала само веднъж, вкъщи имам няколко проби, ноооо това е най-добрата палитра,която съм ползвала. Изби си парите само с насладата, която ми донесе Grinning Лесно се блендва, страшно пигментирани матови, които не създават никакъв проблем при нанасяне, за шимърите бих казала, че са балансирани, защото повечето биха могли да се носят ежедневно, въпреки цялостния изкрящ вид. Дори и тези цветове, за които си казах, че са скучни, всъщност се оказаха много готини. Като недостатък намирам липсата на кафеви матови тонове.
До нея реплика на Huda ruby obsessions, която получих за подарък поради объркване, но всъщност се оказа неочаквано добра и съм много доволна, така че продължавам да си я ползвам.
Накрая Caramel Melange на Zoeva. Като я купих не я ползвах особено, ама напоследък й дадох шанс и сега ми е сред любимите. Пигментирана е, цветовете са доста интересни, имаш възможност за цялостен грим с нея.

# 350
Да си снимаме палитрите? Мен ме е срам, а и не мога да ги извадя и подредя после, наредени са като тетрис, за да пестя място.

# 351
Твоята колекция е доста голяма, Денси, бих се радвала да видя любимите ти и най-често използвани палитри от всички, които имаш.

# 352
За мен най-голямата трудност е съчетаването на цветовете на сенките при грим, вие как сте с това и имате ли съвет как да ги подбираме.

# 353
Според мен зависи много от това дали можеш да експериментираш с различни цветове - дали има подходящо място за носенето им, дали ти харесват по-ексцентрични цветове, дали биха подхождали на цвета на очите ти.

Главното правило е да се ползват до 3 цвята - един за преливане, един тъмен, с който да подчертаеш сгъвката и крайчеца на окото, и един за озаряване в началото до към средата на клепача. За предпочитане е да се смесват различни видове завършеци - примерно матов, сатенен, блестящ. Разбира се, за по-възрастните дами често се избягват блестящите частици.

Аз, честно казано, нямам ограничения относно какви цветове да комбинирам - просто експериментирам с всевъзможни опции. Получават се доста ефектни визии.

Ако ти е трудно, можеш да запомниш следните цветови комбинации, които винаги биха изглеждали добре (поне според мен):
1. Кафяво + златисто
2. Розово + цвят шампанско
3. Черно + сребристо (класическо опушено око)
4. Mauve + кремаво
5. Тъмносиньо + розово

Обожавам и комбинацията кафяво-черно-синьо. Кафявото за преливане, черното в крайчеца на окото, синьото във вид на шимър в началото на окото. Въобще за мен всеки цвят в комбинация с кафяво и черно би се получила добре. Използвала съм дори жълто, ефектно е.

Ако търсиш по-нежен и не толкова пъстър ефект, придържай се към цветове от една и съща цветова гама - топли с топли и студени със студени. Макар че за мен и комбинацията топъл+студен би изглеждала невероятно красиво (примерно тъмносиньо + прасковено).

Може да получиш вдъхновение и докато гледаш някоя от палитрите си - цветовете често са подбрани така, че да могат да се комбинират.

# 354
Densi, покажи любимите си, моля и аз! При теб (както и при още няколко съфорумки) количественото натрупване води да съвсем различна перспектива към продукта в сравнение с една средностатистическа потребителка, която купува 1-2 палитри годишно.

NiaV - Нийо, красавице, недей така Grinning Само 143 пари! Аз все пак имам 2 деца невръстни (и неблагодарни), които очакват от мама и тате да им платят американско образование! Японските красоти ще си ги гледам само на картинка Grinning Grinning Grinning
А "проблемът" ми е, че имам само една много пухкава и голяма (и стара!) четка, която нанася сетинг пудра деликатно и много леко. А откакто минах 40-така плътен слой пудра вече не е опция! Та си търся да се поглезя, но не чак с Хакуходо/Чикуходо! Може да загледам Соня Джи и бай ти Уейн Гос, те нали ги правеха в Япония също.

Петрова, видях при теб палитрите на КВД (Shade & Light за очи, не контурните) - сподели дали и в какви гримове ги ползваш. Аз си ги купих с такъв мерак - и матовата и блестящата - а съм ги ползвала има няма  2-3 пъти. Ето тези:

... и комбинацията топъл+студен би изглеждала невероятно красиво (примерно тъмносиньо + прасковено).
Само искам да вметна, че т.нар. тъмносиньо може да бъде както студено, така и неутрално, така и топло. Важи и за всички други цветове. Вкл. сивото.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 18:57 от Agent Provocateur

# 355
Както съм ги редила по малко и не само за очи. Утре следващите.
Открих руж на Мас, който съм забравила, а съм ползвала два пъти. Това е да си пазаруваш от собствения шкаф и да се радваш на нови неща.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 13:49 от densi

# 356
Агент, реално много рядко я ползвам. Главно, когато искам да сложа течни сенки, използвам тези за останалата част на окото. По-скоро са сантиментални за мен, защото това беше първата ми палитра висок клас и ми я подари мм. А, ползвам я и когато нямам в палитрата, която съм решила да използвам преходен цвят Joy

# 357
  • У дома !
И аз имам затруднения също със съчетанието на цветовете.Знам,че колкото повече цветове толкова по-красиво става.Аз използвам по 2--3 цвята от палитра.Следя темата с интерес за идеи и техники.Иначе,моята колекция е малка....

# 358
Agent, ще бъда честна. Със суха кожа и бръчки, които изглеждат 200 пъти по-зле с пудра, дадох много повече пари за други четки и пудри, които ‘не работят’ за мен, докато попаднах на Хаку. За мен си струва. Ти обаче си лачена и не мачкан лак, така че тази вечер ще щракна и втората си по любимост и ще я кача- на РТ е и кърти. Единствената на марката, която ми харесва.
Аз палитрите си раздадох, имам 10тина, които ползвам с кеф, но ФДТ имам да пребоядисам къщата...
Показвам ви се с липса на настроение, но пък разходена за лук и КМ с Наташка мини Голд.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 00:25 от Анонимен

# 359

Makeup revolution са ок за цената си, но аз лично не харесвам тяхната формула - не са дълготрайни, често се преливат в един общ кален цвят, изпаряват се от клепача след 5-6 часа носене и то с добра база, съставките им са евтини и не особено добри.

Точно това са ми впечатленията от марката. Вярно, с по-евтини от показаната палитри, но не бих си купила друга на марката. Моят съвет е също да се насочи към друг вариант. Рискуваш да не ти се получи нищо с тези сенки.

Общи условия

Активация на акаунт