Гримиране - идеи и техники. Тема №77

• 44 138
  • 762
  •   1
Отговори
# 255
Ау за мен Наташа Денона е нехубава, неподдържана и винаги се чудя защо се е оставила така. Почти винаги е и зле гримирана

# 256
  • русе
Пак аз, досадна станах, извинете ме, но все още мисля по въпроса на mypi1975 "колко нагоре цвета"

Та на първо четене зависи разбира се от формата на окото и дали се прави корекция някаква; зависи и какъв цвят се ползва, но си зависи и от типа грим който се прави поред мен! Сега ще покажа! И бързам да поясня, че е и въпрос на ситуация и личен стил доколко един макияж ще изглежда адекватно върху дадено лице.
Пример 1:

Пример 2:

Пример 3:

Пример 4:

И двата примера с "цвят до веждата" изглеждат тежки/вечерни/нощни/едиториал тип грим. Ако една много млада жена отиде на бар с такъв, то тя ще изглежда чудно и не чак толкова чудно, ако иде в офиса в 7 сутринта в същия този вид. Шансът обаче една жена на възраст да бъде оприличена на гротеска със същия този грим където и да е е многократно по-висок. Дори самата Наташа Денона, която е и бивш модел и много красива и поддържана жена според мен и моето (не)скромно мнение не винаги изглежда оптимално със собствените си визии, които обаче на страниците на списание и върху моделите изглеждат умопотресаващо добре! Пак да кажа, лично мнение е и с безкрайно голям общ знаменател, да не вземе някой да се почувства засегнат от моите размисли Simple Smile

Напълно съгласна съм с теб относно тънката граница - грим и възраст, то затова и питам тук разни глупави на пръв поглед за някого въпроси, но никога не съм се гримирвала силно, а към сенките отскоро проявявам интерес. Само че не искам когато реша да слагам такива да изглеждам гротеско,  питах за цвета и докъде да бъде поставен, защото съм сигурна че има момичета, който са запознати теоретично с материята и биха споделили някакви правила, ако искат разбира се.
От показаните варианти харесами много 3.

# 257
Пример 3 много ми допадна.
Аз имам питане.Как подготвяте лицето си за гримиране-т.е. какво слагате първо,кремове, прайм ри и т.н.?Надявам се сте ме разбрали.Благодаря.

Най-напред дневен крем с SPF, като му давам време да попие добре в кожата, след това праймър и задължително докато чакам праймъра да попие, си правя очния грим, за да може праймъра да се "разтопи" по кожата преди да нанеса ФДТ. Не знам дали прави голяма разлика ако веднага след праймъра се нанася ФДТ или се изчака да попие, просто лично предпочитание. Следва коректор, след което запечатвам с loose setting пудра, накрая нанасям бронзър, руж и хайлайтър.

# 258
  • В полите на Пирин планина
Аз слагам само крем и след него коректор и ББ крем. Ако е лято и жега - само крем, коректор и някаква пудра.

# 259
  • русе
Слагам ХК на Ординари, крем за лице, ФДТ , спирала и малко руж.
 Замислям се за някаква основа / така ли се казва/ за под ФДТ, която да по прикритие поне малко несъвършенствата, но нямам идея каква да си взема, кожата ми е суха с пори и чувствителна.
Кажете за продукт за сваляне на околоочен грим - може би нещо по масленно, защото от почти всичко кожата на очите после ми щипе. Пробвах с мицеларни води, измивни гелове, масло от жожоба, сега тествам на ЕЛ за очен грим, но и той не ми е ок.

# 260
Двуфазна мицеларна би трябвало да сваля лесно и да не щипе. Аз лично харесвам двуфазния дегримьор на Лореал. На Нивея също не е лош. Чака ме и един на Биотен, но за него не мога да дам отзиви. Само с двуфазната на Гарние не можах да се разбера и я джаснах в коша директно.

# 261
А основата,това праимър ли е или -не?Извинете за глупавият въпрос.

# 262
  • русе
Доколкото съм чела разни неща е едно и също, но нека друг да каже, да не те подвеждам, че и аз толкова знам.

# 263
Праймърът всъщност е база, тя подготвя кожата за следващите продукти. Праймърът може да е крем за лице, може да е и специална основа за грим - матираща, свиваща порите и прочие. Лично аз слагам крем. Имам и разни бази, не виждам разлика в крайния резултат.

# 264
Agent благодаря, много ме улесни, Smashbox мога да поръчам и от БГ видях че имат 2 вида от този тип четки няма много описателни детайли, ще звъня за консултация.
https://douglas.bg/smashbox-precise-brow-liner-brush-044651
https://douglas.bg/smashbox-camera-ready-define-groom-brow-brush-047565

За база за сенки използвам https://douglas.bg/photo-finish-24-hour-shadow-primer-044300 по съвет на по-"разбираща" приятелка. Наистина ги залепва за клепача. Неприятното е че ги залепва много бързо и трябваше да си сменя техниката за нанасяне - не мога да ги преливам както преди сенките с едно движение, а потупвам с четката. Не знам дали се изразих разбираемо.

mypi това е маслен балм за сваляне на грим, наистина върши работа но понякога ми замъглява погледа https://douglas.bg/clinique-take-the-day-off-cleanser-balm-00348 … FJOxoCV-YQAvD_BwE
иначе ползвам Мицеларна вода на Биодерма

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 09:46 от Casual

# 265
Ау за мен Наташа Денона е нехубава, неподдържана и винаги се чудя защо се е оставила така. Почти винаги е и зле гримирана
Е, те и от фризьорките много ходят рошави и проскубани. Да им се чуди човек защо Laughing Лично аз винаги отбягвам такива Simple Smile
mypi, според мен също доста добре ти се получава. И клепачът ти съвсем не е толкова паднал, имаш си и подвижен. Моят си е паднал по рождение и подвижният почти не се вижда. Качвам сенките доста нагоре, особено във външния ъгъл. Иначе изобщо не се забелязват. Напълно съгласна съм с Агентката за блясъка. Ако го слагам, то е само малко, в средата на подвижния клепач. И избягвам да съчетавам с перлено червило - едното или другото. Иначе идва малко в повече и ми напомня на грима от младостта ни, в средата на 90-те.
Базила, неблестящият ти вариант на грима, лично на мен ми харесва повече. На живо със сигурност е по-цветен от това на снимката. Бих му добавила единствено малко молив в линията на миглите на горния клепач.

Аз вече 3 седмици, друго освен серум и крем не съм слагала. Но, продължавам да ви следя ида ви се радвам на вдъхновенията. Положителното от цялата работа е, че миглите ми напълно си възстановиха приличния си вид. Доста се бяха проскубали и начупили в последните няколко месеца. Мислех, че е от възрастта и почти се бях примирила.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 23:58 от Light Beam

# 266
  • русе
Благодаря за предложенията за очния грим, ще тярся вариант.

# 267
Подкрепям с две ръце балсама на Clinique! Много по-лесно се сваля грима с него, няма нужда от упорито търкане, както с мицеларна вода, което е плюс, защото не уврежда околоочния контур.

Относно праймъра, реално си е основа за грим и освен ако имаш специални изисквания към него - свиване на пори, матиране на кожата, коригиране на неравен тен, т.н. - можеш да използваш и обикновен крем за лице.

# 268
Балсамът на Clinique и на мен ми е много любим и поддържам постоянно в наличност, защото не дразни и не изсушава, а почиства добре. Все пак, в околоочната зона не ползвам него, защото там не ми понася добре.

# 269
  • русе
Имам на Ординари крем за сваляне на грим върши ми чудесна работа, но за очите гледам да не го ползвам много, за да не търкам. Предполагам че на Clinique е на същия принцип.

Общи условия

Активация на акаунт