Гримиране - идеи и техники. Тема №77

• 44 139
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
Давам моя съвет за сваляне (по- скоро измиване на грим)- с интимен сапун. Преди това с мокри кърпички за тази цел.

# 271
Аз грим свалям с олио за лице и 2-ри продукт след него - пяна/скраб. Азиатските са доста хубави (Миша, Шисейдо)

# 272
Аз също- двустъпковото маслено почистване промени кожата ми. Балсам/олио и гел/пяна, веднъж на две седмици и някакъв много фин скраб- drunk elephant или Dermalogica.

# 273
Аз не мога с масла по очите. Влизат ми в очите, замъглява се зрението, до сутринта съм като с възпалени очи (и с някои очни кремове ми се случва, може би нощем  си пипам очите без да разбера). Използвам мицеларна вода и кърпички за грим, с попиващи движения, задържан тампона вместо да търкам. Ако се налага използвам и едни "клечици" от Лили за грим (като клечки за уши са, но пламъчето е с друга форма)+ мицеларна вода. Масаж с кокосово масло (без около очите) прави кожата ми много красива на сутринта, попивам преди лягане 1-2 пъти. Гел ексфолиант и маска с бяла глина (от Лидъл)+ сауна понякога са другите неща които правя за кожата си. Никога не съ щм се "разбирала" с тоалетните млека.... Blush

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 18:36 от dolce miele

# 274
  • Бургас
Олиото на Диор е много нежно,и да попадне в очите-не люти.Препоръчвам

# 275
На мен не ми люти от олио, обаче  размазано виждам и някак ми е некомфортно.

# 276
  • Бургас
Помоли да ти отсипят и пробвай.Много е нежно и дано да не ти се получи проблема за който споделяш.Аз ползвам след олиото и пяната от същата серия,но тя не ми харесва толкова.Добре измива,но ми опъва кожата после.Моята е смесена.Май и преди бях писала за тези продукти.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 22:59 от Nina_Z

# 277
Ау за мен Наташа Денона е нехубава, неподдържана и винаги се чудя защо се е оставила така. Почти винаги е и зле гримирана
Densi, а за Шарлът Тилбъри какво мислиш?

# 278
Ау за мен Наташа Денона е нехубава, неподдържана и винаги се чудя защо се е оставила така. Почти винаги е и зле гримирана
Densi, а за Шарлът Тилбъри какво мислиш?
Почти същата работа. Винаги е зле гримирана и с този морковен цвят на косата... Аз не харесвам червени коси и не мога да възприема жена с такъв. Тя обаче е по- възрастна от Наташа и е по- поддържана личи и на кожата на лицето. И е по- елегантна, Наташа и в облеклото я няма.
Най- добре е Анастасия.

# 279
На мен ми харесват и трите дами, мисля, че изглеждат чудесно за годините си. Наташа е на 50 и изглежда най-естествена от трите, не знам дали заради това се смята за неподдържана. Но при Шарлот и най-вече Анастасия (която е и с 10 години по-възрастна) си личат доста естетическите корекции.

# 280
Слагам ХК на Ординари, крем за лице, ФДТ , спирала и малко руж.
 Замислям се за някаква основа / така ли се казва/ за под ФДТ, която да по прикритие поне малко несъвършенствата, но нямам идея каква да си взема, кожата ми е суха с пори и чувствителна.
Кажете за продукт за сваляне на околоочен грим - може би нещо по масленно, защото от почти всичко кожата на очите после ми щипе. Пробвах с мицеларни води, измивни гелове, масло от жожоба, сега тествам на ЕЛ за очен грим, но и той не ми е ок.
Аз използвам измиващата крем-пяна за лице и очи на Apivita с маслини и лавандула (92% натурални съставки: прополис, водата е заместена със запарка от зелен чай, етерични масла от портокал,мандарина и тн.)
Аз самата съм с много чувствителни очи и кожа, досега не съм имала проблеми с този продукт, даже напротив - след измиване усещам кожата си успокоена,почистена и мека, а на очите не се е случвало да ми пари или щипе дори, когато съм си ги и отваряла по време на измиване.
Икономичен е, капя количество колкото грахово зърно, разпенвам с ръцете, след това масажирам цялото лице и изплаквам обилно с вода, ако съм прекалила със спиралата минавам повторно само очите и готово. Отстранява и водоустойчив грим.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 04:44 от enigma.

# 281
За мен Анастасия се доближава най-много до приетото у нас за красиво- букли, обем, опушен грим. Все едно Кирил Чалъков я е гримирал заедно с родните чалги, в по-естествен вариант. Нищо лошо в това-харесвам и Кирил, и букли, и обем, и правилна, чиста красота. Наташка е по-еджи, очите говорят, явно се харесва с визия, която подчертава само тях. И в стилът си на гримиране са така- Анастасия е класика- преливане, блясък, мигли; Наташа гримира много различно- самата и техника на нанасяне е, за мен, нелогична, непонятна, работеща въпреки това.
Шарлът е като бохемското диво дете ня грима, обаче дете на милионери в Белгрейвия. Последните две са ми много по-интересни откъм грим и визия от Анастасия.

# 282
Аз не съм ги виждала и трите. Сега ще търся в гугъл. Тук беше ли публикувано нещо, което съм изпуснала и от което започна тази дискусия?

# 283
Гледам, че коментирате "дивите", та и аз да се включа. Покрай цялата извънредна обстановка след като Наташа си остана вкъщи започна да пуска някакви туториали в Инстаграм с полезни съвети. Покрай промотирането на палитрите й преди съм гледала начина, по който гримира моделите си, и винаги съм била възхитена от крайния резултат и техниките, които използва. Сега сравнявам грима, който прави върху себе си и някак имам чувството, че за себе си не е намерила най-добрата своя визия. Не харесвам този черен молив, с който очертава цялото си око, не смятам, че е от жените, на които й стои добре този тип грим. Но за възрастта на която е смело твърдя, че е не мога да й ги дам, кожата й изглежда страхотно без грим.
По отношение на Анастасия нямам особени наблюдения, но изглежда в пъти по-добре от дъщеря си. Много харесвам пъстрите цветове и на грим, и върху косата, но мисля, че Норвина не успява да намери баланса.
Да попитам Agent Provocateur откъде е поръчала Mini Lila? Аз наскоро се сдобих със Sunrise Palette, много съм доволна на първо четене, ама си останах само с него, че ни затвориха.

# 284
Mini Lila в щатската Сефора в момента е на 50%.

Общи условия

Активация на акаунт