Селска къща - поглед към малките детайли (продължение 2)

• 16 646
  • 178
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета! Вчера си пробвахме косачката и резултатът е такъв Blush
Скрит текст:
Като за първи път ми харесва!

# 106
  • София
Здравейте!
Може ли да ме приемете във вашата прекрасна група? От скоро сме собственици/още не сме изповядали сделката, ама вече взехме ключовете/ на малка прекрасна къщичка, близо до яз. Сопот. По-натам ще кача и снимка. Ако има някой от вас в района, може да ми пише, за да се запознаем и дружим.
Ремонт няма да правим, къщата е пооправена, трябва само доста да се поизчисти и да се направят някои козметични поправки.
Исках да ви попитам смятам да сложа проточен бойлер в банята. Там сега има бойлер на дърва. Не ни се иска да го ползваме и затова се спряхме на вариант проточен. Може ли да ми дадете мнение и евентуално марка, която да проуча. Има много на пазара и аз не мога да се ориентирам.
Иначе и косачка ще трябва да вземем, нови завивки, одеяла, чаршафи. Горе-долу е това.
Двора е за оправяне, но е равен и няма да се налага подравняване. Тепърва се учим на много неща, и се надявам с ваша помощ да се справя.
Иначе къщето ще го ползваме за почивка през уикенда, не може в нея да се живее целогодишно, защото работим в София и няма как да пътуваме.

# 107
  • Между гори и планини
Честита нова къща! И добре дошла сред нас! Чакаме снимки, хубаво е, че нямате много за ремонт.
За проточен бойлер нямам мнение никакво.

# 108
  • София
Ето я

Снимала съм я от обявата. Другият път повече снимки ще направя, че имам още въпроси.
Иначе на първият етаж са две стаи, мазе няма. Стаите са с отделен вход. Едната е кухня, а в другата има легла, гардероб, секция. Всичко е много дървено и натурално.
На втори етаж са три стаи. Една в средата и две от ляво и дясно. Има дървени легла, и нощни шкафчета. Ние ще си купим спалня с ММ, че има диванче, ама е за изхвърляне.
Много живот има в тази къщичка.
Има асмалък, беседка, плевня. Ще наснимам и показвам. Тепърва ще оправяме, но с търпение и работа ще се получи.

# 109
  • София
Ние в началото сложихме проточен бойлер, но за мен е временна мярка. Първо защото дебитът на нашия е много малък, и второ има 2 степени - на първата степен за зимата не става - водата е хладка, а на втората  степен вече е много гореща. И в нашата баня има бойлер на дърва, но т.к е голяма сложихме и нормален електрически.

# 110
Добре дошла при нас. И ние имаме проточен бойлер, зависи как го нагласиш. Засега върши чудна работа, на Дипломат е. Използваме го от доста време, само един път беше на ремонт, сега е като нов. Има си степени и сега, когато вече е топло сме го нагласили на по-хладна вода.  Може да се настрои , така че да не се охлажда/нагрява, а да тече една и съща по топлина вода.

# 111
Честита къщичка!

# 112
Честита къщичка!
И ние сложихме проточен бойлер в началото, но бързо го изхвърлихме - още първата есен като взе да застудява. Обаче не помня марката.

# 113
Страхотна е къщата, браво! Много се радвам на хора, които предприемат такава стъпка, защото твърдо вярвам, че хората ще се върнем към природата и ще оценим богатството на живота на село.
Ние планираме след няколко месеца да заживеем за постоянно на село, защото за сега сме там само събота и неделя и някак вече сме убедени, че не ни се връща в апартамента. Вярно, ще пътуваме до работа всеки ден по 40 минути в посока, но срува си, защото спокойствието, чистият въздух и усещането за свобода е невероятно!

# 114
  • Между гори и планини
Къщичката е прекрасна! Само намерете някой да огледа покрива, ако има счупени керемиди, да се сменят и да ви почисти комина.
И аз се радвам, че все повече хора се връщат на село, дори и само за почивните дни. Аз не съжалявам нито за миг, а преди 10 години дори не си представях да напусна центъра на големия град.

# 115
  • София
С ММ не бяхме на едно мнение за подобна стъпка. Аз исках, той не. Докато аз виждах романтичната страна на нещата, той виждаше само разходи, бачкане и вечно наливане на средства.
А докато не сме на едно мнение, нещата няма как да ни се получат.
Тази къща някак сама намери пътя към него. Тя е близо до язовир, а той е запален рибар, иска малък разход, защото е поддържана, близо и удобно се пътува до столицата и най- вече не ни обвързва с кредити, брокери и наследници.

# 116
  • Между гори и планини
Ами прав е за бачкането. Косене всяка седмица, подрязване, пръскане и варосване на дръвчета. По апартамент няма разходи, само месечна вход такса. По къщата всичко си плащаш и ремонтираш сам. Но пък е сладко, при нас до преди малко пееха птици, сега се пусна жабешкия хор, сутринта в 4ч птиците пак се включват. Тишина, чист въздух, спокойствие...

# 117
  • София
Клематис на дървена ограда, брои ли се за детайл Simple Smile)))))

Голям кеф е уикенда на село.... ние сме последна къща от едно от разклоненията и около нас е голяма тишина, няма никой само птички, катерички и мнооооооого бъз Simple Smile

# 118
Не заменям за нищо тези звуци-щурци,жабки,птички.. Идилия!

# 119
  • Варна.
Честито! Със здраве да си я ползвате!

Там сега има бойлер на дърва.
Не го махайте, пробвайте зимата как ще се почувствате в такава баня стоплена от огън. За студено време мисля, че преживяването е изключително приятно.
Проточен бойлер не препоръчвам и аз. Вземете си нормален под налягане, може и хоризонтален, ако имате подходящо място. Скоро купувах от Елдом хоризонтален, вижда ми се много по-прибран.

Общи условия

Активация на акаунт