СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

• 25 767
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Не знам за това НВО - когато ще да е! Колкото по-близо до първоначалните дати, толкова по-добре.
Според мене ДО е изцеждащо. Явно е ужасно да превключваш между сто различни неща. Изпитах го на свой гръб - днес работих, въвеждах на компютър два теста по БЕЛ, за да ги изпратим за проверка и направих една глупава презентация (доброволно си предложих услугите, изтъргувах я за тестовете). И гледам някак кръстосано вече. 🤪

# 451
  • Велико Търново
Аз недоумявам защо изобщо се ангажират с някакви дати, че и по телевизиите взеха да ги обявяват едва ли не като окончателни..Гледах аз брифинга, с голяма мъка, да си призная, защото не търпя ни един от МОН начело с министъра - от целите словоизлияния лъха на некомпетентност и неразбиране. До оня ден обясняваше как ще се вземе само материала от първия срок за НВО, днес - и част от втория срок. Че те започнаха втория срок в началото на февруари и 1 седмица по-късно излязоха в грипна ваканция, която преля с извънредното положение...В нашия клас, съдейки по написаното тук, са назад поне с 4-5 урока по БЕЛ и по математика.
Излизат да говорят колкото да се намират на работа - къде ти май, още сме в началото на април и не се знае докога ще продължим в тази ситуация, прогнозите ги слушахме и март.

# 452
  • София
Ми аз не смея да критикувам вече.
Племенницата ми във Виена е 9 клас. Много спорадично, по 1-2 предмета, учат във виртуална класна стая. Иначе им пускат задачи по мейл. Та нещо не виждам да е по-добре от тук.

# 453
Няма кащво да го мислим ! Дидева да става  министър , че да да заработи тази система накрая!

# 454
Ще си кажа мнението, въпреки че може би само аз мисля така.
Според мен невероятно добре се справят нашите учители и деца с електронното обучение. Да електронно, защото дистанционно има малко по-друг смисъл.
Дали с платформи, дали със социални медии или просто с изпращане на задачи, проверки и обяснения по картинки.
Не забравяйте, че всичко това се организира за няколко дена и без неограничените бюджети на големите държави.
Да, някъде се справят по-добре, някъде по-зле, но като цяло обхващат почти всички. Под 15% не са обхванати. Та това направо е чудо.
Така че евала на всички участващи в процеса - учители, деца и родители!
Важното е да сме здрави.
И това ще мине.

# 455
Руми, радвам се( ама наистина), че при вас учителите се справят и имат желание да работят, а не да отбиват номера. Значи, има някаква надежда за бг образованието!
Аз умишлено не споделям в детайли , как протича при нас ДО, защото веднага ме напира отвътре да изпратя няколко скрийншут-а на министъра! Па- ро- ди- я !
Пример от днес:
в определен час децата трябва да правят тест в школо за време. Минават 10,20,30 минути- ни тест, ни учител. Децата питат, кога ще е качен теста, за да го почват- щяла да каже кога. До момента - ни тест, ни вест, ни кост...

# 456
Тя няма нииииикакво самочувствие. Страшно е неуверена и не смее да вземе участие, защото я е страх да не се изложи! Когато говори в час направо мънка. Радвам се, че видях това, за да го решаваме и този проблем.
Здравейте, maria77bg
Като прочетох това разпознах сина си. Той се държи по същия начин. По-големия проблем е че не иска да говорим изобщо за това. Всеки път когато поискам да говоря с него той се ядосва. Незнам вече как да подходя. Моля за съвет

# 457
Аааа, Бисе 50 на 50 е вкъщи 😂
Няма да ти казвам какъв цирк е при голямата 😉
Но пък и подходите на училищата импонират на съответните ученички вкъщи, та броя го за успех Mr. Green

# 458
  • София
Малко като контрапункт на Бисето, ама... 😊
Много съм впечатлена от разкошната учителка на дъщеря ми от първи до четвърти клас.
Пуснала е във ФБ програмата на текущите ѝ третокласници. Два -три часа в zoom, задача по рисуване и нейният урок по БНТ.  Естествено, че са я ангажирали от Просвета. Прекрасна жена, прекрасен учител. Носталгия ме налегна направо.

# 459
Аз не мога да се оплача от нашето ДО, но все пак младежите вкъщи не го вземат достатъчно на сериозно. От друга страна как да си сериозен като в час си с вдигнати крака на бюрото. Чак се чудя, на големия, как не се е сетил да си вземе лаптопа в леглото. И ги виждам как от ден на ден се отпускат повече. Учат, но мотивацията я няма. Всичко е да мине набързо. И на двамата им липсва реалното училище. И двамата са контактни и обичат да вземат участие в часовете.  Особено дребния, все го чувам да вика "Госпожо, може ли аз да кажа", но не успява винаги да се включи. И сега като разбраха, че още поне месец и половина ще учат така, им увиснаха носовете.

# 460
Ако оставим настрани, че децата в момента не могат да комуникират на живо, за мен и за сина ми ДО е по-доброто решение. Човек, при нас поне, може да се наспи, да стане в нормално време, когато е работоспособен, и да си свърши работата, като сам си я разпредели. Това е от една страна по-качествено, от друга - пести време, ако човек се научи да си подрежда нещата.

# 461
Red, нека д а има повече такива учители, нека! Трябва и цвете да намерим между плявата!

Мария, ще се справи Ния! По единия проблем вече работите, и за другия ще се намери решение, но трябва време.

# 462
  • София
МАрия, много е неприятно  това, което споделяш Sad Моята същеря не взима участие, просто защото не иска да се изказва на всяка цена.Не й е важно.Има деца дето са на всяко гърне мерудия- независимо  имат или нямат какво да кажат.ОР една страна я разбирам, ама не е лошо да й се чуе гласа че е там дето се вика.... Аз се учудвам че си допускана в уроците обаче.Това ми направи впечатление.При нас се затваря вратата и няма как да чуя или видя каквото и да било.Някакви  откъслечни звуци може би .И - до там. Аз добивам представа от страничните чатове и споделени спонтанно реакции ако имам късмет.А най- много  от това, което  виждам  като отношение по мейлите, които получават децата.Личи си кой  и как  работи.Иска или  отбива номер.Така че- радвам се донякъде на тези  ползи

# 463
  • Някъде в Европа...
ston, явно при момчетата е така...Моят е с крака върху бюрото и все по-често научавам от баба му, че закусва "в час"..става 15 мин преди часа...Тази вечер жестоко се скарахме точно заради загубата на мотивация и огромното му самочувствие и увереност...Не съм го видяла нищо допълнително да учи, като се върна от работа или дружно гледат филм, или играят игри...К'во съм се филмирала, само  "споко, споко" чувам...Като взема да му говоря, че както я е подкарал, няма да го приемат в ПМГ, дежурният отговор е "ми супер, няма да стане на твоята"..Е, тази вечер не издържах - виках, виках от рода на "аз ще те изтрая още 5 годинки, ама после няма да ми се оплакваш от живота, които сам си стъжни и съсипа"...сега не му говоря....

# 464
Стон, моите девойки са директно в леглото. Та щях да се радвам, ако са с краката на бюрото 😂
На мен не ми е удобно да влизам в стаята докато са в час.
Но пък малката днес се появи в хола с телефона и се чуваха дечурлигата. Аз като подскочих от дивана, ми така де да не ме видят как съм се пльоснала. Пък тя ми вика споко "мутнала съм ги" да хапна нещо 😂

Мария, не й викай. Постепенно ще се отпусне. Приказвай й и я хвали, много похвали, прегръдки и целувки. Ще го израсте. Дано мине бързо 🤗

Общи условия

Активация на акаунт