СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

• 25 764
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Мисля си,че всички оценки получени по време на ДО, ще бъдат официално вписани. Може да не е сега( за да се спази заповедта), но ще ги има дневника.

# 481
На 12 клас им пишат ежедневно оценки, но явно тихомълком, школо всеки ден звъни
На малкия обаче нищо. По бел например само той праща домашно. Абе...каквото такова

# 482
Светле, при нас не е проформа, но съм съгласна за оценките. Вкъщи си пред компютъра, изпитват те и можеш спокойно да си отвориш учебника или разни интернет сайтове, някой отстрани да ти подсказва, да ти решава задачите. Това няма как да се проконтролира. Никой не е длъжен да има камера. Някои деца и микрофони нямат, пишат в чата.

Нито аз като родител, нито детето като ученик имаме достъп до информация кой си праща домашните. В Moodle виждаш само собствения си профил и какво си пратил. Можеш да видиш и дали работата ти е оценена и коментари към нея.  Някои учители проверяват бързо, пишат по нещо за обратна връзка, а по други предмети статутът си стои на "предадена, неоценена".

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 10:14 от ston

# 483
При нас едни предмети си се провеждат по-сериозно, други - не, но така е и когато реално са на училище.
На тази възраст е нормално да могат да четат с разбиране нормален учебник и да учат, а могат и да питат. Каквото и да сме питали до сега учител - отговарят ни. В училище няма време за това.
В училище също се преписва яко. Телефони, интернет се ползват. А и не е лошо да си припомним, че целта не е възпроизвеждане на факти вече. Тестове видях такива, че ако детето не е учило, и с учебник няма да ги реши.
И е крайно време да се уточни учи ли се в момента или не. Ако се учи - да се учи. Ако не - да се пускат отпуски и ваканции, като в останалите сектори.
МС призова да се пести. Нека сме солидарни.

# 484
  • софия
Дъщеря ми се оказа тип "златна среда". Често се включва, но едно такова спокойно. Не е на живот и смърт да блесне.
Всъщност първите две седмици мъжът ми ходеше до офиса си сутрин, и двете с дъщеря ми си съжителствахме чудесно по диагонал на масата в хола. Като сме тримата, явно ставаме много, и тя си отива в стаята.
Аз пък разбрах, че тая муха с НПМГ, дето ми се беше завъртяла в главата, няма да я бъде. С какъвто и да е профил, включващ биология, просто не.
Седим си значи по диагонал на масата (по начина описан по-горе), и изведнъж чувам "Лошо ми е, ще повърна, ще повърна." Вдигам очи - верно не изглежда добре. Викам си - край, #коронавирус. Да, ама не. Правела презентация за плоски червеи. И едвам издържа вече горката. Помоли ме да ѝ намеря изображение на тения. Ма разбира се, няма проблем. Гугъл - тения - изображения. Е, светкавично затворих всичко. И на мене ми стана лошо. Та накрая  делегирахме това удоволствие на баща ѝ. Гледах го крадешком, ми и той си влоши вида, докато търсеше. 🤣
Това ми действа като да отида и потърся Гугъл - тения - изображения. След малко.

При нас ДО е горе-долу. Химия, английски не са имали нито веднъж.
Голям проблем продължава да е БЕЛ. Госпожата минава, дава им план на урок (до сега преговаряха произведенията от 6 клас) и дава огромни домашни без срок - 5 тези и 10 отговора. Имат БЕЛ 4 дни и това е всеки път. Детето е тотално изтощено и отвратено. Обратна връзка за изпратените домашни няма.
Госпожата по физика е страхотна - предаден материал, ясно поставени задачи, срокове, начин за представяне на домашното, даване на обратна връзка.
Не съм убедена дали трябва да се пишат оценки, но бих искала да имам обратната връзка от учителите. И не да им се моля, а в края на седмицата или на две седмици да изпратят такава.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 10:22 от zvаnchе

# 485
Това с ученето малко ми прилича на ,,тука има, тука нема”.

Хора, не така с тези изображения де! Някои пият кафе, ама пусто любопитство...

# 486
При нас например по химия имаше деца, които не бяха направили дадения тест. От 30 само 10 го бяха направили в срока на активност на теста. По математика пък имаше деца, направили теста за 3 минути. И там пак имаше няколко, които изобщо не го направиха.
От друга страна пък оценки е хубаво да има някакви. Защото после, някога, когато... как ще се правят десетки контролни наведнъж. При големия, 11 клас, оценки почнаха да се появяват. Днес даже две.

# 487
При нас само два "синхронни" часа (не два предмета, а общо два час Simple Smile) , другото е само домашни без обратна връзка. Някои домашни се връщат и в школо и се вижда, пък и вчера учител ги похвали. Макар класът да не е от видни ученолюбивци, май всички деца пращат.

# 488
На кого би му било проблем, ако в училище ххх има оценки? Ако родителят на детето, което има ниска оценка от училище ххх му е проблем, просто се свързва с учителя и се изяснява защо има такава оценка. На деца и родители от училище yyy вероятно им е все тази дали в ххх пишат оценки.

# 489
Привет и от мен!
Имам дъщеря, която е в седми клас в централно училище, което има претенциите да бъде елитно, а и присъства във всички класации като такова.
Вече трета седмица откакто е въведено ДО, преподавателите и ръководството смятат за адекватно и абсолютно коректно да възлагат на учениците чрез Школо да си прочетат урока, след това да напишат план, в който с червен химикал да отбележат някоя теорема например и да решат задачите в учебната тетрадка (по математика, например). След това да изпратят снимка на работеното в тетрадката чрез Школо. Понякога се връща отговор в кои задачи са допуснати грешки - без обяснене какво е сгрешено, защо е сгрешено и на какво да обърне внимание, за да разбере и друг път да не допуска същата грешка. Ясно е, че подобна практика би затруднила учителя, предвид многото работи, които трябва да провери, но според мен така би трябвало да бъде, за да може това цялото нещо да бъде наречено обучение.  Моята дъщеря пише домашните си сама, но зная (защото родителите са споделяли), че на част от децата в класа домашните се пишат (или помагат) от възрастните вкъщи. Не мисля, че по този начин оценките (ако се пишат такива) биха били реални и заслужени.
По БЕЛ - същата работа. Препишете, прочетете, помислете и т. н..
Така се “преподава” нов материал. Вероятно би се оценил постарому - щом има грешки, отнема се определен брой едининици от оценката.
Няма тестове или работа, която да се доближава дори минимално до предстоящото НВО.
Регистрация в Тиймс имаме - по- голямата част от класа. Защо класната, която им преподава по математика не е подгонила тези, които не са се регистрирали - не знам. Може би така е по- удобно. Няма клас - няма стая, няма преподаване. Преписват с червен химикал теоремата (определението) и урокът е преподаден!
Така подготвя почти целият екип на елитното ни училище! Не смятам, че децата трябва да бъдат оценявани от учители, които на са положили и минимални усилия в ДО.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 11:51 от magareshka

# 490
  • sofia
Накрая има опасност едни учители да им напраскат шестици,а други да се направят на интересни и да не дадат шанс на децата да си повишат оценката.Трябва да има и допълнителен шанс да повишаване на оценката.

# 491
Добре, съгласна съм, че пародии на ДО има, но защо трябва да се забранява за всички да пишат оценки?
При нас си имат съвсем истински часове. Изпитват ги в реално време. Няма как да ти подскаже родител или да отвориш да четеш. Оценки на домашни не се пишат и никога не са се писали. Някои учители не правят тестове с оценки, защото не вярват да са честни и това е разбираемо. Просто си ги изпитват устно. Други пробват с тестове с ограничено време, но оценки все още няма и май няма и да има след тази заповед. Защо трябва да стоят едни оценки в едни тефтери или да няма никакви оценки, а през май да ги спукат от контролни и тестове? Не мога да повярвам, че е нужно всички децата да са потърпевши защото в някои училища не си вършат работата.

# 492
Съгласна съм с Вас, Мария. Само споделих какво е положението със седмокласниците в нашето училище. Абсолютно неравнопоставени биха били с Вашите, които пък наистина не трябва да бъдат ощетени.

# 493
Е, голяма драма ще пишат или не оценки! Нито ако не пишат сега, ще ги спукат от тестове и контролни после, нито ако пишат сега ще стане по-нечестно достатъчно нечестното сравняване на оценки от различни учители и училища.
Спокойно, дори и на практика да не пишат оценки сега, те ще се появят после и впечатлилите с отговорността си деца, ако щеш подсъзнателно си имат червената точка при съответния учител.

# 494
О, сега виждам, че е излязла заповедта с инструктажите.
'айде да четем ще има ли телбоТиране и други занимавки:
http://ruo-sofia-grad.com/%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d … vii-%d0%ba%d0%bb/

Общи условия

Активация на акаунт