СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

• 25 996
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Дори и официално да обявяр че в НВО няма да се включва материал от ДО, учителите пак ще си предадат новите уроци. Пак казвам, при нас новия материал си върви. Изпит, не изпит, имат си програма и трябва да вземат всичко за да си завършат учебната година.
Ако някои гимназии искат и мислят, че могат да се преборят за някакви допълнителни изпити за прием, нека го направят.

# 181
Аз пък съм малко черногледа и не мисля, че ще се върнат на училище. Или поне не и до края май месец.
А за материала от5 клас...тръпки ме побиват. Нямам представа набора има ли някакви спомени от него. И време не знам дали ще намери за него, за по-сериозен преговор. Претрупани са от домашни и проекти към момента.

# 182
А аз съм на работа и пиша, и с пълна пара ми носят нови неща за обработка.... Не знам къде е тая ваканция, като чета как хора били из къщи и се чудели какво да правят... Аз се чудя - кое по-напред. А като се прибера довечера и домашната работа...
...
ДО няма как да е същото като присъственото обучение, аз прилики не търся. Сега прохожда. Надявам се да се осъвършенства.
Аз пък съм малко черногледа и не мисля, че ще се върнат на училище. Или поне не и до края май месец.
А за материала от5 клас...тръпки ме побиват. Нямам представа набора има ли някакви спомени от него. И време не знам дали ще намери за него, за по-сериозен преговор. Претрупани са от домашни и проекти към момента.
И аз мисля така. Само дето не го наричам черногледство /защото не виждам нещо кой-знае колко лошо в това/, а реализъм.
За нас е важен материалът от 6 и 7 клас. И то 6-ти БЕЛ, защото по мат. така или иначе постоянтно се упражнява вече взетото.

# 183
Черногледство с оглед на цялостната ситуация имам предвид. Иначе конкретно за училище, да, не е толкова страшно.

# 184
Моята прогноза е, че най-късно началото на май ще тръгнат на училище.

# 185
  • Някъде в Европа...
Моята прогноза е, че най-късно началото на май ще тръгнат на училище.
Не и преди 6 май, мисля аз...

# 186
Моите деца са доволни от ДО. От понеделник цялото училище преминават на обучение в Тиймс.  Досега беше през Zoom. Усещането им е като за ваканция. На мен е като за апокалипсис. Само дудна за домашни и упражнения.

# 187
При положение, че говориха за учене и в събота, мисля че с ваканции и почивни дни се приключи.

# 188
  • София
С тази плавна скорост на нарастване на доказаните случаи и с липсата на достатъчен капацитет на здравната ни система да поеме много болни наведнъж и аз не го виждам скоро децата да се върнат в училище. И по-добре.
Струва ми се по-разумно да седят малко повече затворени и да има по-малко човешки жертви на финала при тази ни здравна система (като брой интензивни легла, респиратори, медицински сестри и лекари, анестезиолози и т.н.).
НВО-то все ще го измислят някак. Може и да не е най-справедливото решение, но и то ще мине и замине. И където и да влязат децата, все ще се справят по един или друг начин. Дори да не е в най-мечтаното училище. Един човек като има желание и си гони целите, нищо няма да го спре.

# 189
При положение, че говориха за учене и в събота, мисля че с ваканции и почивни дни се приключи.
Не казвам, че са във ваканция. Усещането им, че щом са вкъщи, значи са във ваканция ме побърква. Ежедневно го натяквам, че само начинът  на провеждане е различен. Учебните занятия са си съвсем редовни. Ще свикнат. Големият като изкара някоя по-лоша оценка и ще се усети.

# 190
  • София
Въпросът е КАК да се изиска адекватно и реално преподаване навсякъде?Ясно е че има и винаги е имало различия в училищата,но нали от горе им спускат еднакви инструкции.Защо за едни са пожелателни? Има ли някъде черно на бяло обяснено какво е заложено като изисквания към учители и училище(нямам предвид интервюта на министъра).

# 191
  • София
При нас не само няма усещане за ваканция, а имам чувството, че е и по-натоварено. Защото математиката я карат заедно със съседния клас и е преди часовете. Съответно и част от сутринта е заета. Следобяд си има по 8 часа с нормална продължителност (от 12,40 до 19,10). В дупките от математиката дописва по нещо. И като сложим хапванията и малко почивка - изобщо не остава време за учене по разказвателни предмети, писане на домашни, отговори на литературен въпрос (каквито се скъсват да пишат напоследък, математиката).
Като прибавим и школата по БЕЛ, от която имаха две занятия през предните два дни, която кара от 19,10 нататък до 20,30 (защото нямаше как да се включи в 18,30, защото има редовни часове) и става някакъв ужас.

# 192
Въпросът е КАК да се изиска адекватно и реално преподаване навсякъде?Ясно е че има и винаги е имало различия в училищата,но нали от горе им спускат еднакви инструкции.Защо за едни са пожелателни? Има ли някъде черно на бяло обяснено какво е заложено като изисквания към учители и училище(нямам предвид интервюта на министъра).

Няма как. Защото преподаването изисква цедка при приема и назначаване на кадри - първо в МОН и след това - в училищата. А такава у нас няма, не и по качествен професионален признак. Съжалявам, винаги съм го мислила така и не е имало причини да променя мнението си.
Затова е "на късмет" - на кой учител по кой предмет ще се попадне.
Инструкции, планове, нормативи - и да са еднакви, изпълнението зависи основно от изпълнителя. Преподаването - от преподавателя.  Той може да изпълни качествено и без планове и инструкции, както и друг да не изпълни нищо качествено и с наличието на идеални такива.
...
Моят сега разправя, че решавали по математика задачи за време. Той ги разписал, но му се наложило да снима по няколко пъти, докато го докара до хубава снимка. Забавил се с 2-3 минути, докато качвал снимките. Дано не му е проблем точно това. За мен е важно,че решава сам. Защото в групата им постоянно се спряга общо решаване на задачи и тестове по всичко. С него сме се разбрали в такива общи масовки да не участва. Не само, защото не е честно, и защото все пак на училище се ходи да се учи, не да се преписва. За жалост нашите училища са основно на преписване. То училището е ден до пладне, но после на него това ще му е нужно. Специално аз зная за доста българчета, върнали се безславно от чужбина, защото в университетите го закасват яко, най-вече по математика и другите точни науки. А повечето си търсят някаква специалност, която е по-лаладжийска, защото знаят, че имат кратери по точните предмети, а там дори малките дупки се виждат.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 12:53 от Judy

# 193
И аз съм на мнение, че за тази учебна година учениците приключиха с посещенията в училище.
Поне се разфокусирахме от НВО покрай другите злободневни теми и се фокусирахме върху най-важното - да сме живи и здрави, също и близките ни.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 14:26 от Fifiana

# 194
  • Бургас
Поне се разфокусирахме от НВО покрай другите злободневни теми и се фокусирахме върху най-важното - да сме живи и здрави, също и близките ни.

И аз си мислех същото тези дни. Сигурно щях да започна да изпушвам покрай НВО и всичко свързано със страшния седми клас. Сега искам само да сме здрави и скоро да се върнем към нормалното си ежедневие. Без училище няма да останат.

Общи условия

Активация на акаунт