СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

• 25 760
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
На дъщеря ми директор и зам. Директорът са добавени вече във всички групи във всички платформи. Но както споделих вероятно защото са 12 клас и вече съвсем няма време, нещата там са по задвижени. Има оценки доста, доста се работи.
При малкия по математика мога да кажа че дори се вдигна още нивото, класната е страхотна! На моменти се дублираме с нея Joy, ползва всичко, което размятаме и ние и яко ги натиска, обяснява и т н. По другите предмети обаче... недолюбваната учителка по география включва камерата и им води часове на живо, много ми хареса, браво на нея Wink Но други дори не са се отчели проформа...
По бел има по 2 реда проформа драснато и това е Cry Правим някакви преразкази у дома, но не съм компетентна да ги оцвнявам.

# 556
Някои учители прекаляват.
Току-що разбрах, че сутринта са ги карали да правят презентация, а за следобед имала обявен тест.

Казах й, че може да не ги прави. Тя само махна с ръка и каза, че не й пречи.

# 557
  • София
При нас от понеделник се очаква да заработи Школо в реално време с часове.изпратиха ни мейли да са на Линия децата.
Досега оценки нямат. В петък правиха тест по история. Господинът беше направил 25 въпроса за 25 минути, както и развиване на  серия въпроси за Априлското въстание за 25 минути.
Днес прави онлайн пробен изпит на Бултест по БЕЛ. Тезата беше на Бай Ганьо, а те още не са го взели и не написа нищо. Имаше и в теста въпроси от там, но на тях отговори верно.
Трябваше утре да има и от Междучасие, но и аз още нямам мейл.

# 558
  • София
При Бисето е интересно...
Sssani, освен това за което си писала, имаме съобщение (от госпожата по волейбол и плуване-модул спортни игри) и домашно  , което е за всички 3-7 класове.Тест "волейбол" и видео загрявки.
Така ли?Пропуснала съм....Ама аз съм забранила да ходи на тия щуротии.Не знам дали я познава дори.Малко ще е странно да прави домашно
Не откривам пробния на Вектор,а бих го пуснала на девойката този уикенд...Може ли помощ

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 15:09 от sssani

# 559
Не откривам пробния на Вектор,а бих го пуснала на девойката този уикенд...Може ли помощ
https://cio-vektor.eu/?fbclid=IwAR3jy3_Gam5XcG0iN_Bf7Ln_M4iZKH32 … LJQRRrqBPxhMYm6F0

# 560
Мария ме изпревари, тъкмо щях и аз да дам линк към Вектор.
Браво на тях! Мога само да ги поздравя задето споделят ресурси в този момент.   
Живот и здраве, след две години, ще пратя при тях и малкия на ПИ. При контактите ми с тях през последните няколко месеца видях много професионализъм и искрена загриженост за учениците.

# 561
Аз изпуснах следенето на детето покрай това извънредно положение. Не знам докъде ще го докараме... Всичко се проваля. На ден ми се събира сигурно по един свободен час, в който мога да се откъсна от компютър, телевизор, телефон. И в този час нямам сили да се занимавам с учебни неща.
Вече съм напълно наясно, че изобщо не можем да се надяваме за най-добрите училища. Да сме живи и здрави, дано има късмет за сравнително хубаво училище, дори и неелитно.

# 562
Аманда, по- важно ( според скромното ми мненеи) децата да попаднат в подходяща за тях среда и да се чувстват добре. В кое училище ще се случи това, е въпрос на късмет. Другото може да се компенсира.
Затова на децата ни желая да са здрави и да имат късмет! Имат нужда и от двете.

# 563
Бисерка е права. Много е важно децата да се чувстват добре сред съучениците си и да имат загрижени учители. След това е колко елитно е училището.
Имам познати деца, на различна възраст, които са толкова прекрасни, човечни, готови да помогнат на другите около тях, усмихнати и не са топ отличници. Голяма част от тях просто имат и други интереси извън училище и там хвърлят много усилия. Искам просто и синът ми да е заобиколен с такива деца.

# 564
Аз също съм убедена в това, което пише за средата, за страничните интереси и т.н
Но преди малко имахме виртуална родителска среща от курса и учителката по БЕЛ каза нещо от сорта - не искам да изпускаме Х /детето/, има потенциал за пълни точки. И се обърна към нас с молба да го следим. А не мога. Сега съм му дала тестове, но това е само временно проследяване, защото днес е събота и е сравнително рехаво....
Баща му нещо е изпаднал в някаква депресия покрай цялата ситуация.... и не му се занимава с НВО и подобни светли планове за бъдещето.
Само си споделям....

# 565
  • София
Аманда, горе главата! От това, което чета за сина ти съм сигурна, че ще се справи. Наистина е важна предимно средата, другото ще го научат. Аз и затова се кахъря за НЕГ, освен, че наборът много го иска и ще е разочарован, ако не успее, а и виждам баткото как се чувства там. Не, че е идеално, даже има доста кусури, особено сега с ДО е пълна катастрофа доколкото разбирам, но децата са тези, което го правят специално и тук-таме някой учител. Но не е гаранция, че и на друго място няма да попаднат в добра среда и загрижени преподаватели, пък дори и не "елитно".

# 566
Judy, не застъпвам теза, че не трябва да се пишат оценки. Нито пък, че трябва. ...

А аз мотивирам конкретно становище, че това е необходимо. Понеже няма как да се разкрача по средата между две неясноти. И липсата на подобно мероприятие ще затрудни излишно, освен че не е законно, и учениците, и учителите. И се радвам, че вчера друго са решили вече за напред.  Дано четат външни идеи, понеже очевидно вътрешно са се нещо изчерпали.

Явно има натиск за по-ефективно ДО, както и за писане на оценки, така че вярвам, скоро ще е факт:

"Изискването бе учителите да са водили обучение в електронна среда 5 астрономически часа, което включва и подготовка на уроците. Това означава поне 25 часа при петдневна работна седмица. Учителите, които по принцип работят с договор за по-малък норматив, ще получат също възнагражденията си за часовете, които са провели.

Намаляват заплатите на учителите, ако нямат по 5 часа на ден

От следващата седмица по предложение на министър Красимир Вълчев и с подкрепа на Отрасловия съвет може да се поставят оценки при дистанционното обучение. Препоръчва се на директорите да прилагат облекчен вариант на отчетност при заетост на учители и персонал - по електронен начин, както и да се вписват часовете в електронния дневник."

от тук и тук
Те да видим. Дано пък.

...

За връщане на децата в училище смятам, че е твърде рано да се говори, при положение, че ИП е удължено до средата на май. А след това - пак не се знае. Само искам НВО-тата да си минат на обявените дати, да не се разтеглят много във времето.
За втори дати ще напиша отново писмо до МОН в края на април или началото на май. Тогава вече нуждата от това ще стане доста по-видна, надявам се. Понеже до сега монаджиите, нали са късогледи, недовиждаха какво я поражда.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 18:14 от Judy

# 567
За втора дата задължително ще трябва да натиснем, но и аз мисля, че в края на април, началото на май, ще е подходящото време за това.
А на колко призиви във Фейсбук попадам за отпадане на НВО за седми клас тази година, и от родители, и от учители, не може да си представите.

# 568
  • софия
За втора дата задължително ще трябва да натиснем, но и аз мисля, че в края на април, началото на май, ще е подходящото време за това.
А на колко призиви във Фейсбук попадам за отпадане на НВО за седми клас тази година, и от родители, и от учители, не може да си представите.
Аз определено никога не съм била от поддръжниците на НВО в този формат с тази цел, но ако отпадне, как тези, които апелират за това, си представят приема в 8 клас?
Иначе на детето вече направо му се повръща от това про форма ДО, което основно е даване на домашни. Пише, брише, защото е съвестна, но виждам, че е обезверена и не вижда смисъл (то и няма такъв), а аз също нямам аргумент да я подтикна. Бяхме купили билети за концерт на Найл Хоран за октомври. Снощи го отмени. Тя плака много. Това й беше светлинката в тази кошмарна година и дълго мечтано събитие. Вече месец не е излизала от вкъщи. Ровя си мозъка къде да отидем поне за час, два.

# 569
  • София
Е няма как да стане без НВО. Все някаква форма на изпит трябва да има.
Звънче, моята я хващам за ушите да идва с нас на пазар понякога. Иначе ми прави впечатление, че тийнейджърите видимо свикват да си стоят вкъщи, и определено не могат да си дадат сметка, че това им се отразява зле. Вероятно е от липса на житейски опит.

Общи условия

Активация на акаунт