СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

• 25 729
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз пък не искам да отлагат повече НВО. Пък и съм сигурна, че топлото време ще го умори вируса. Или поне ще го поограничи.

# 616
И аз на топлото време се надявах, но гледайки статистиката на държавите с топъл климат в този сезон, виждам, че и там не е розаво Sad.
Ако го нямаше тоя вирус, дори днес бих искала да е нво, но едното притеснение надделява.

# 617
  • Велико Търново
Голяма глупост ще направят, ако включат материала, преподаден чрез ДО. Чудо голямо ще стане, ако остане само от първия срок. Та аз неведнъж съм писала, че при моята дъщеря НЕ СЕ преподава материал, освен по математика. По БЕЛ - Н-И-Щ-О. Вече цял месец. Имат да си напишат план за "Опълченците на Шипка" и дотам, по български език - нищо. Е, и какво от това, че до май месец ще си напишат плана за още две произведения - нищо не знаят и карат на някакъв вид самоподготовка. По разказвателните се преподава единствено по химия, физика и биология. Толкоз. Домашно им дават само по математика.
В АК например изрично написаха, че в изпитите ще се включва само материала от първия срок. Дано там се справи добре, и НВО въобще няма да ги мисля.

# 618
  • София
Говорите за държавите с топлия климат ама февруари и март не са били 27 градусите и там...
И на мен ми се иска НВО да е утре! При нас преподават-къде повече,къде по-малко.Къде само със заръки,къде наистина...Днес връщат тестове с оценки по БЕЛ.Приключват Неразделни и отиват към Яворов.Математиката ме притеснява повече ,както и глупотевините по другите предмети ,които се леят некоординирано

# 619
  • София
При нас също ДО не върви добре, по Мат пак взимат нещо ново, опитва се учителката да прави колкото може, но по БЕЛ е зле. Добре, че са уроците в школата, та поне там да мине материала.
Много е отпуснат и разконцентриран вече,  на последните тестове, които му дадох, имаше доста грешки Sad

# 620
Ние по БЕЛ, точно по време на ДО минахме "Българският език", "До Чикаго и назад" и сега сме на Бай ви Ганьо. Не знам тази седмица дали ще го приключим, но може и да стане. По български сме на сложните изречения, направихме последно преговор на съставното и сега предстои смесеното.
Разказвателните си вървят. Химията, географията и биологията - не се изпускат нови уроци. Физиката е най-бавно. По история правиха преговор и доста домашни,днес имат онлайн изпит. С оценки, както ситребе. Като приключат сигурно ще се чуем да го питам как върви. Такова изпитване имаме до сега само по английски. Там си имат онлайн часовеплюс домашни, които се предават с изпращане на фотокоппия от тетрадките.

# 621
Момичета, в седмакласната поща има ли материали за " До Чикаго и назад"?

# 622
Честно казано, нищо освен БЕЛ и математика не ме вълнува.
Явно и учителите  ни така смятат, по тия два са най- натоварени

# 623
  • София
90 % от училищата у нас не са пригодени за учене след 30 юни. Да не говорим, че още от 15 нататък се превръщат в пещи. Аз няма да пусна детето си в училище, където температурите през деня надхвърлят 35 градуса. Това по повод предложението по-горе НВО да е август-септември.

# 624
В нашето новоремонтирано училище пече целогодишно и дори през зимата блещи, защото, видиш ли, фирмите по ремонта нямали пари елементарни щори да сложат, а на тези, които са възложили поръчката, не им е светнало в не особено пълните главици да заложат и това.
Ще ми се този, който е изработил документацията за поръчката, да го вържа да бачка трите летни месеца в училищната стая на детето. По осем часа - там. От 8.00 часа сутринта. Без щори и без вестници по прозорците.
Иначе за провеждането на НВО не е проблем да се организира по училища и стаи, където е възможно провеждане на изпит. Повечето неща са си въпрос на желание, организация, мисъл и професионализъм. Но с тия калинки по администрациите е много трудно.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 11:09 от Judy

# 625
Нашите си имат хубави щори, но пак юли би било много горещо в стаите. Нормално, като е 35' навън, вътре без климатик си е жега каквото и да правиш.
Много хубаво си ни е училището, все повече си го харесвам и май и младежът там ще си остане и за гимназия.

# 626
НВО не е ли от 9? Как в 9 ще е 35 градуса дори през август? Ако трябва ще стане от 8. Всичко е въпрос на организация.
РУО София са разпратили анкета до училищата, а те да я предадат на родителите. Много хубава инициатива. Който е недоволен/доволен може да се изяви и да си каже (и точно това е мястото, където ще ги прочетат). А ако всички го направят спокойно могат да съберат картинката къде как се работи. Бравос на РУО.

# 627
  • София
Нашите по математика са на неравенства, а по литература - на "Неразделни". Много ми е трудно да се организирам да следя как вървят домашните. Детето само си ги следи и споделя, че не смогва за домашните от школата. Не е ходила на ПИ онлайн още. Аз за датите за НВО нямам мнение кога да бъдат. Нека да видим до кога ще е карантината първо.

# 628
Момичета, в седмакласната поща има ли материали за " До Чикаго и назад"?
Аз поне не виждам да има.

# 629
Аз нямам предвид конкретно НВО, а учене през лятото. Иначе, ако е само два дена заради изпита, решения има. В нашето училище стаите на приземния етаж не са напечени от слънцето. Има и стаи със северно или западно изложение, които също ще са хладни. Та специално за изпит, не виждам проблем. Проблем е, ако трябва да се учи през лятото.

Общи условия

Активация на акаунт