СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 15

• 25 704
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Нямаше ли някакъв срок (2020) за задължително въвеждане на ЕД? Би трябвало всички да имат.

При нас школата по БЕЛ е много добре организирана. Почти като да са в класна стая е. Ще платя, защото нямам алтернатива.

Мангъров е и моя експерт, но не мога да си представя как ще стане връщането към нормалността. Чух, без подробности, че във Франция разработват план за излизане от ИП, което се оказвало по-трудно, отколкото въвеждането му. При нас се съмнявам да мислят толкова далновидно и задълбочено.

А, при нас е лесно, нали още от училище 90% изкарват с преписване - свикнали сме, та и ние ще препишем от някоя държавата. Която ни посочат шефовете - от нея!

# 691
Нашето училище нямат ЕД - изобщо!

# 692
  • София
Момичета, да ви питам случайно да знаете колко струва един частен урок в София за дете в 4 клас? Заниманията ще бъдат по всички предмети, а не по конкретен предмет.

# 693
Сега разгледах подробно утвърдения план-прием за нашия град. Задачата на набора вече не изглежда толкова лесна. Досега имаше две математически паралелки, от тази година остава само тази в неговото училище. Накичила са я и нея със STEM. Казах му да не се отпуска, защото това са само 26 места и всички деца от града, които искат профил математика, информатика ще се борят за тях. Плюс, че винаги има деца и от други населени места. Отделно при ситуацията в момента си мисля, че деца от нашия град, които саимали намерение да учат другаде, може би тази година ще останат тук. По същия начин както аз в момента поизоставих идеята за Правец и конкуренцията ще е по-голяма.
Всичко пък може да е за добро и да се заформи наистина силна паралелка. В последно време изкарва много високи на тестовете вкъщи, но  е такова мръщене докато седне да ги прави, че няма и накъде повече.
Днес го накарах да направи и теста по БЕЛ на Вектор, вчера прави този по математика.
Математиката добре, но по БЕЛ малко ще поизостане. Изобщо не мога да му помогна там и да го проконтролирам. При частната учителка няма как да ходи. Преди имаха някакви допълнителни занимания в училище веднъж седмично, но сега нямало как да се провеждат.

# 694
Ston, не може ли частни уроци със Зоом, примерно. Моят е така и нещата вървят, учителите обаче имат повече работа обаче, защото предния ден праща домашното за проверка.
И аз се за гледах за родния ми град как е приема, доста е свит, но ми се струва, че с това завръщане на мугрантите ще трябва да преразгледат броя паралелки. Закрили са дори и единственото СУ. МГ и ЕГ са по 4 паралелки само, а само до преди 5г бяха с по 6 при доста по-малки набори от 2006

# 695
Да се включа за ПИ Мждучасие. Дават им код, с който влизат в тест в Изпитай ме. Затворените въпроси отмятат там, отворените пишат на лист, снимат и пращат на имейл. Преразказа го слушат на запис, четат 15 минути и после пишат, снимат и изпращат на имейл.

# 696
  • София
Междучасие малко ме дразнят с тази организация. Утре ще има пробен изпит сутринта от 9.00 и школа от 16.00 - в учебен ден.
Детето учи с програмата за втора смяна от 12.40 до 19.10.
Първо - защо ги дават в един ден и второ - колкото и да е натоварена госпожата с допълнителни неща + запис на уроци за БНТ и т.н., би следвало да има възможност за децата втора смяна да си присъстват на школата (дистанционно) при тяхната си учителка Confused .
Иначе това за ваканцията не го разбирам. Защо не ги оставят да си починат, а ще имат някакви измислени дейности по интереси. Нещо като неучебен, но присъствен ден - дето винаги ми се е струвало голяма глупост.

# 697
Мама ТAZ, по принцип и без частни уроци ще може да се справи. Той и не ходеше, защото имаше кой знае каква нужда,  а по-скоро за да му уплътня един следобед със смислени занимания. Просто ще трябва да го емна да прави тестове и по БЕЛ, а не само по математика. Аз не разбирам кой знае колко от БЕЛ, но той като цяло си има знания там. Като си проверява тест, е наясно какво е сбъркал и защо. Горе-долу проблемът е като при математиката - бързане и недоглеждане, а не незнание. Просто трябва да потренира и там. По математика подобни грешки сме ги свели до минимум, но там го тормозя повече, защото си е изцяло с домашна подготовка. Сега ще вкараме и тестове по БЕЛ в графика.

# 698
Добре де...ясно, че трябва да си карат всички предмети, но мислите ли, че това е нормално?
Скрит текст:
Интериорен дизайн
1. Направете презентазия по темата!
Какво е приложението на дизайна в жизнената среда на човека и нейното естетизиране?
Как да разграничаваме особеностите на различните видове дизайн?
2.Създайте проект на мебел за обзавеждане на жилищен,обществен или промишлен интериор по ваш избор!
1.Съберете и разгледайте подходящ снимков материал!
2.Определете какво ще проектирате!
3.Нарисувайте 2-3 скици в различни конструктивни решения!
4.Разработете в чертежи идеята си,като посочите конкретни цифри за размерите.Чертежите трябва да представят обекта отпред,отстрани и отзад,както и всички детайли!
Това е по Изобразително изкуство със срок до петък тази седмица.

# 699
Това направо си е създаване на суматоха,че нещо се прави.Явно е задача за цялото семейство.

# 700
Такъв проект по ИИ вкъщи въобще не би се направил и дори ще подкрепя детето да не го изпълни, а по принцип не обичам скатаване. Това обаче не е нормално.

# 701
Добре де...ясно, че трябва да си карат всички предмети, но мислите ли, че това е нормално?
Скрит текст:
Интериорен дизайн
1. Направете презентазия по темата!
Какво е приложението на дизайна в жизнената среда на човека и нейното естетизиране?
Как да разграничаваме особеностите на различните видове дизайн?
2.Създайте проект на мебел за обзавеждане на жилищен,обществен или промишлен интериор по ваш избор!
1.Съберете и разгледайте подходящ снимков материал!
2.Определете какво ще проектирате!
3.Нарисувайте 2-3 скици в различни конструктивни решения!
4.Разработете в чертежи идеята си,като посочите конкретни цифри за размерите.Чертежите трябва да представят обекта отпред,отстрани и отзад,както и всички детайли!
Това е по Изобразително изкуство със срок до петък тази седмица.

Ето заради подобни домашни написах в анкетата, която бяхте дали тук, че учителите по Музика и Изобразително са по-активни от тези по Математика и БЕЛ. Защото при нас ги побъркаха с презентации за опарта и попарта по рисуване, с правене на рекламни плакати и какво ли още не, а учителката по БЕЛ написа едно съобщение до всички ученици в началото на ИП, в което им даде всички домашни до края на втория срок, каза им, че с технологиите не може да се оправя и изчезна. Появи се миналата седмица, явно заради заповедта на министъра за броя на часовете, които трябва да се преподават. Иначе най-вероятно нямаше да се весне до края на учебната година. И накрая какво - децата ще са подготвени повече по Рисуване, отколкото по БЕЛ за НВО.

# 702
Ох, прочетох попарта като попарата. Joy
Факт е, че има безумни домашни. Това просто бих си го пуснала покрай ушите и горещо бих посъветвала детето да забрави за него. Но пък винаги може да напишете, че сте имали идея да опънете хамак в хола и даже сте нарисували 2-3 скици, когато с ужас сте установили, че тази " мебел" отдавна е изобретена, че даже е и инсталирана на най-разнообразни места.

# 703
  • София
Междучасие малко ме дразнят с тази организация. Утре ще има пробен изпит сутринта от 9.00 и школа от 16.00 - в учебен ден.
Детето учи с програмата за втора смяна от 12.40 до 19.10.
Първо - защо ги дават в един ден и второ - колкото и да е натоварена госпожата с допълнителни неща + запис на уроци за БНТ и т.н., би следвало да има възможност за децата втора смяна да си присъстват на школата (дистанционно) при тяхната си учителка Confused .
Иначе това за ваканцията не го разбирам. Защо не ги оставят да си починат, а ще имат някакви измислени дейности по интереси. Нещо като неучебен, но присъствен ден - дето винаги ми се е струвало голяма глупост.
По какво е пробния изпит? Аз нямам мейл за пробен, а само за занятието от 16 ч при Михайлова.

# 704
Това е нашата задача по ИИ.

Обаче детето този път ще пропусне.

П.п. Това с мебелите и размерите го минахме. Един диван представи Моника по размери на нашия:)

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 22:11 от Biserka_a

Общи условия

Активация на акаунт