Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

• 35 889
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • Bristol
Adelina, пробвай някой калкулатор онлайн за incom tax и NI. Този примерно ти дава груба разбивка, https://www.moneysavingexpert.com/tax-calculator/
12509 не се облагат с такса, останалите се облагат с 20% такса такса, ако изкарваш до 50 хил. Над 50 хил процентът е 40 или 45. Отделно плащаш и NI.
Виж си и кода на данъка какъв ти е, да не е сгрешен. Ако работиш само на едно работно място, кодът обикновено е с буквата L.
Реално като сметнеш income tax и NI contribution заедно, каквото изкараш над 12509 се облага с около 30%, а над 50 хил с около 50%

# 661
Само на едно място работя, с L ми е такс кода. Над 12000 изкарвам на година. Явно компанията поема тохава част от другите данъци ли, как да го разбирам.? На 1400 заплата вземам 1200, значи 200 паунда данък. На 300 паунда допълнителни часове да вземам 200, защото другото е данък? Всичко по груби сметки разбора се, закръглям сумите.Аз мисех че 20% трябва да ми данъка?

# 662
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ето ти сметнати примерни на 18 000 годишно, какво се удържа и какво се взима.

# 663
  • Манчестър
Само на едно място работя, с L ми е такс кода. Над 12000 изкарвам на година. Явно компанията поема тохава част от другите данъци ли, как да го разбирам.? На 1400 заплата вземам 1200, значи 200 паунда данък. На 300 паунда допълнителни часове да вземам 200, защото другото е данък? Всичко по груби сметки разбора се, закръглям сумите.Аз мисех че 20% трябва да ми данъка?

От дохода се удържа income tax, NI contributions and pension contributions.

Income  tax - 12,500 необлагаеми, след това 20% до 50,000.
За NI contributions - 12% за доход между £183 и £962 и 2% за доход над £962.

Както Мери е посочила по горе, ползвай някой от онлайн калкулатори те, дават добра индикация.

# 664
  • ENGLAND
Момичета, има ли някой който е на 0 часове контракт и е получил furlough benefit?
Може би съм споменала, някои уикенди и ваканциите работя в Икея креша. Та там съм на 0 часове контракт, подписах им каквото трябва, плащат ни последния ден от месеца, но това което получих е направо смешно. Питах ги как изчисляват и ми отговориха, но доста ме съмнява това, а и още повече в интернет няма нищо за тази формула. Всеки месец има все някакви грешки в плащането с тях и затова и сега ме съмняват всичките им изчисления.

# 665
  • Нотингам/Пловдив
Момичета, има ли някой който е на 0 часове контракт и е получил furlough benefit?
Може би съм споменала, някои уикенди и ваканциите работя в Икея креша. Та там съм на 0 часове контракт, подписах им каквото трябва, плащат ни последния ден от месеца, но това което получих е направо смешно. Питах ги как изчисляват и ми отговориха, но доста ме съмнява това, а и още повече в интернет няма нищо за тази формула. Всеки месец има все някакви грешки в плащането с тях и затова и сега ме съмняват всичките им изчисления.
Аз съм на 7 часа на седмица и получих също смешни пари според мен, £700 за месеца. Сега си разменяме имейли, но не очаквам резултати. Формулата, която ми пратиха беше елементарна.
 Взимат дохода от последните 10 седмици, делят на 69 и това е дохода за ден според тях. Умножават по 28 и от получената сума ти изплащат 80%
 При мен обаче взимат дохода от 7 седмици, но пак делят на 69.
 Естествено че сумата е по-малка, ще видим накрая какво ще излезе.

# 666
  • ENGLAND
Е, ти пак си добре, аз за месец получих 71.85 паунда, такива обяснения получих, че направо съм в шок. Но няма да ги оставя, всяка година се боря да ми платят холидай часовете, които са по договор и се правят на разсеяни. Накрая ги плащат до пени, но след десетки емайли.

# 667
Аз нямам претенции за заплатата на колко семоблага на 40 часа договор. Мосля, че допълнителните часове ги талсуват с повече. На нашите на 0 часа, казаха средно аритметично за година наза дще им платят, но не знам момичето какво е взело. Щом не се оплака е доволна. На колко дни отпуска платена имате право с 0 часа договор?

# 668
  • ENGLAND
Отпуската на мен ми я изчисляват на броя на часовете умножено по 0.12 = часовете отпуска. Преди беше на края на такс година ти ги плащат, след това беше на календарна, след това го направиха на месец. Последно ми изпратиха нещо, което нито аз разбрах, нито мениджърката ми. Но поне ми платиха всичко до 31 декември. Сега като почнем пак работа, не се знае кога, ще видим какво пак ще измислят.

# 669
Аз съм на 7 часа на седмица и получих също смешни пари според мен, £700 за месеца. Сега си разменяме имейли, но не очаквам резултати. Формулата, която ми пратиха беше елементарна.
 Взимат дохода от последните 10 седмици, делят на 69 и това е дохода за ден според тях. Умножават по 28 и от получената сума ти изплащат 80%
Тази формула всички ли я използват? Защо при теб не взимат дохода от последните 10 седмици, а само от 7 седмици, това не разбрах?

# 670
  • Нотингам/Пловдив
Monii там е идеята, че и аз не разбрах, на още няколко души са изчислявали така и все още никой от нас не е получил адекватен отговор.

# 671
Четох някъде, че искали да намалят парите на 60%. Тогава съвсем ще са малко парите.

# 672
В нашата фирма казаха година назад, или по-малко ако са от по-скоро. Имаме една на 0, кога я вика много някой като е в отпуска, кога почти не. Дори не знаех, че и се полага платена отпуска. До сега май не е ползвала.

# 673
  • Манчестър

Деленето е на дните в период от до плюс от кога до кога си на furlough. Затова е различно числото на което се дели.
Ако ми дадете конкретен пример ще се опитам да го сметна. Тези на фиксирана заплата са по лесни.

# 674
  • ENGLAND
Aве, може ли да ти пиша на лични?

Общи условия

Активация на акаунт