Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

• 35 891
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Leeds, UK
Да,в Care home съм. Мъжът ми е селф.

# 646
  • Bristol
Илейн, а дали вашата градина не се е комбинирана с друга и сборни групи да правят, а персоналът да се редува?

Teila, през GP се дава направление, но е много сложна процедурата за тези специалисти Sad

И ние с мъжът сме от вкъщи. Не се чува скоро да отварят офисите. При нас масово намалиха работния ден, за да ни държат на 90% заплащане. Но моят проект си върви с пълна сила за сега и съм си на пълно работно време и заплащане. Да видим до кога.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 22:59 от Merry

# 647
Мен ме викат на 1ви юли, но дотогава ми е неплатената 😜. При нас нищо не се чува за училищата, нашето е хъб и работи за кий уъркърите така или иначе.
Нещо това висене вкъщи хем добре, хем депресиращо, не ми се ходи никъде, нищо не ми се прави. Реално ние излизаме само в градината и из квартала от време на време. А така би ми било добре на една почивка.... дори и само в Англия да беше.

# 648
Teils, за психолог първо се свържи с личния лекар . Чакането за сесии (12 по NHS) е дълго 6 месеца , може и над година. Ако човекът е много потиснат , или с мисли да си сложи край на живота, има спешни екипи по домовете . При всички случаи -първо на личния-може обикновен антидепресант да спаси живот на човек , а и ще ви даде насока за материали за само-помощ .
Ох , това бебенце на Джонсън много сладко , рошаво е също като него Simple Smile))

# 649
Здравейте, според вас има ли смисъл да си издам здравна карта от България за мен и децата преди идването ни в УК? Предвид, че тя важи за страните, членки на ЕС, а след Брекзит вече май няма да има смисъл?

# 650
Брекзит влиза в сила догодина. Дотогава важат старите правила. На мен не ми се е налагало да ползвам доктор мисля спешната помощ така или иначе е безплатна. Като се записвах на джипи, ме питаха дали работя. Щом си с деца, според мен не ти пречи да си изкараш.

# 651
Ако отворят училищата през юни, ще ги пускате ли децата? Най-вече праймърито и нърсери?

# 652
  • След завоя в дясно
Аз да, големият е У10 и догодина ще държи GCSE т.е тази година му е важна, за дребната У5 не съм сигурна, но клоня към пускане и нея.

# 653
  • UK
Спешна та помощ е безплатна за ЮК и ЕС осигурени граждани.
 Свекърва ми ни беше на гости и я водихме в спешното една вечер, с европейската здравна карта нямаше проблеми, доколкото знам ако нямаш, после пращат сметка на адреса ни.

Моята голяма дъщеря е Y 4  и бих я пуснала на училище, малката е в нърсери за нея се замислям. Но аз мисля, че на училище ще тръгнат последната година и година 6, заради изпитите. Съседката ми е " dinner lady" в нашето училище, каза че ще отворят 1 Юни, но по етапно още незнае кои класове.
Обаче, аз мисля че зимата вирусът ще се върне в пълна сила, ако не се върне още с отпускането на мерките.

# 654
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ако отворят градината да и без това трябва да тръгна на работа, а това че е затворена ми е проблем.

# 655
  • UK
Аз днес видях една чайлдмайндърка в близкия парк. Та се замислих, те сигурно си работят.

# 656
  • Истински се вижда само със сърцето.
Вчера гледах за чайлдмайндъри. Тези които имат уеб сайтове пишеше че не работят следвайки насоките на правителството.

# 657
  • На острова
Синът ми е Y5, пускам го с двеста. Малката е на нърсъри, сигурно и нея ще я пусна.

Предложиха ми и на мен място за малката в нърсърито от Септември - към училището на баткото, 30 безплатни часа, юпиии! Не мога да повярвам, че и двамата за една година ще са в едно училище, вярно, той ще е последна година.

Днес имах пропуснато обаждане от училището. Получих имейл, че ще прозвъняват родители и деца да ни питат как я караме. Ми как, е още прави математика, и аз с него я правя - гледам клипчета, пиша домашни, че не разбирал. Да си ходи на училище вече, че изкуках с този хоум скул.. иначе е съгласен на всичко друго - да мие чинии, да помага със сестра си, само и само да не седне да учи.

# 658
  • UK
На мен изобщо не ми се връща на работа. Аз съм от онези хора, на които не им пречи да си стоят вкъщи и нищо особено да не правят. Нищо още не са ни казали, само потвърждение, че и за май ще си получим 100% от заплатите (компанията ни добавя 20%). Аз даже бях страшно изненадана, защото уж щеше да е 100% от заплащането ни по договор, което на мен ми е около 60% от реалния доход заради допълнителните часове, но реално ми платиха доста повече отколкото очаквах, явно е било на някаква база изчислено.

# 659
По колко допълнотелни часове правиш на месец? Моите с такъв данък ги чукат, че почти не ги виждам реално. Дори в един месец, в който шефа ми беше сложил допълнителни часове, да компенсира неизползвана отпуска. Да кажем ми бяха 1800 за месеца, 250 двжутно някъде ми е данъка, на 300 паунда горница ми ги таксуват екстра 100 паунда, което е към 30%.затова се изморих да давам допълнително часове. Каталясвам за почти няма и нищо. Давам, като няма кой да работи. И нашата компания ни допълни до 100% заплатите. Моя данък същия ми се вижда, ама нещо не им хващам спатиите още. Иначе имали многп запитвания за данъка, да сме пишели имейли и да сме чакали търпеливо отговор.

Общи условия

Активация на акаунт