Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

• 35 878
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • Нотингам/Пловдив

Аve това е обяснението, което ми изпратиха. Ако на теб ти стане ясно супер, но честно казано на мен ми омръзна да се разправям.

# 676
  • Манчестър
Aве, може ли да ти пиша на лични?

Може разбира се.

# 677
  • Нотингам/Пловдив

Аve това е обяснението, което ми изпратиха. Ако на теб ти стане ясно супер, но честно казано на мен ми омръзна да се разправям.

Аve това е на колежка, имам и на други колеги обяснението на заплатата , при всеки взимат различни седмици и най-ощетените са тези при, които взимат дохода за 10 седмици, но делят на 93.

# 678
  • Bristol
Само на едно място работя, с L ми е такс кода. Над 12000 изкарвам на година. Явно компанията поема тохава част от другите данъци ли, как да го разбирам.? На 1400 заплата вземам 1200, значи 200 паунда данък. На 300 паунда допълнителни часове да вземам 200, защото другото е данък? Всичко по груби сметки разбора се, закръглям сумите.Аз мисех че 20% трябва да ми данъка?
Щом си на L код и ако изкарваш под 50хил, всичко което изкарваш над 12хил грубо го облагай с 30%, това е комбинирано данък и нашънъл иншуранс. На 300 паунда около 90 ще дадеш в данък, да. Отделно забравих, че и за пенсия удържат, Аве го е написала.

Вижте си контрактите, дори да сте във фърлоу, може да ви е позволено да работите и на друго място. Имам познати, които така си взимат 80% и отделно ходят да работят, страшен глад имаше за деливъри, стаф по магазините, а регистрираните за Унивърсъл кредит би трябвало да са получили покана за работа към джоб център. Там едвам са смогвали да обработват клеймс. Но сега сякаш нещата се успокоиха.

# 679
  • На острова
adelinda, а нямаш ли пейслип? Там пише бруто, нето, разбивка на удръжките - НИ, пенсия и такс.

Честито на именниците! 🎠

# 680
  • Манчестър
Само на едно място работя, с L ми е такс кода. Над 12000 изкарвам на година. Явно компанията поема тохава част от другите данъци ли, как да го разбирам.? На 1400 заплата вземам 1200, значи 200 паунда данък. На 300 паунда допълнителни часове да вземам 200, защото другото е данък? Всичко по груби сметки разбора се, закръглям сумите.Аз мисех че 20% трябва да ми данъка?
Щом си на L код и ако изкарваш под 50хил, всичко което изкарваш над 12хил грубо го облагай с 30%, това е комбинирано данък и нашънъл иншуранс. На 300 паунда около 90 ще дадеш в данък, да. Отделно забравих, че и за пенсия удържат, Аве го е написала.

Вижте си контрактите, дори да сте във фърлоу, може да ви е позволено да работите и на друго място. Имам познати, които така си взимат 80% и отделно ходят да работят, страшен глад имаше за деливъри, стаф по магазините, а регистрираните за Унивърсъл кредит би трябвало да са получили покана за работа към джоб център. Там едвам са смогвали да обработват клеймс. Но сега сякаш нещата се успокоиха.

Ако си на furlough, не можеш да работиш на друго място. Ако си селф емплоид, отказваш се от furlough и тогава можеш.

# 681
  • Манчестър

Кога си започнала да работиш за тях, на месец ли плащат или на седмица, откога до кога си na furlough. Ако си започанала след 6 Април 2019, на коя дата е?

# 682
  • Нотингам/Пловдив
Аve, работя за тях от Юли 2019 , пуснха ни Furlough от 6 Април 2020, до кога не знам.
По принцип ни плащат на седмица, но това плащане е за 28 дни.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 13:36 от cocko

# 683
  • Bristol

Ако си на furlough, не можеш да работиш на друго място. Ако си селф емплоид, отказваш се от furlough и тогава можеш.
Аве, зависело от контракта ти и в писмата за фърлоу изрично пишело, ако не ти е позволено. Поне така ми казаха. Но ето и един бърз сърч направих сега:
If you want to get another job while you're furloughed
You can work somewhere else if your contract with your current employer lets you. Getting a new job won’t affect your furlough pay.
https://www.citizensadvice.org.uk/work/coronavirus-if-your-emplo … -you-not-to-work/

# 684

Значи всичко над тези 12 000 го цакат с 30%. Затова на 1400 ми е един данъка +300ми се вижда повече.
Не го знаех това, че моха да работя и другате. Откачих от седене вкъщи. Ама то уж и чакахме да но викат някъде.
Миа, имам пейслипове. Не сим на ТИ, с данъците им. Точно това е, че допълнителните часове, попти нищо не вземам от тях. На 300 паунда, а аз бях на минималната, сматай ги колко часове са. Преумора и накрая 30% плащам данък.

# 685
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аделина те как ви плащат овъртайма? Дори и с данъка при нас пак си заслужава да правиш допълнителни часове, особенно в събота.
Оказа се че нашата фирма няма да отваря на 100%, само малка част почва в понеделник, аз съм била от първите избрани хем за работа, хем за прилагане на новия план за безопасна работа. Влезнаха ми в положение обаче и ме оставиха фърлоуд до края на месеца, на мое място ще почне друг колега. Плана е да викат хората поетапно и напълно да отворим до края на юни.
Ще се работи с овърлоуд, маски, защитни шлемове и ръкавици, изпотих се при мисълта Simple Smile плюс има закупени машини които ще опръсква т с дезифектанти. Преработили са шопфлора така че да се спазва дистанция, за съжаление не показаха инспекцията, където съм аз как е новата организация Simple Smile.
Всичко ми е странно, но явно ще свикване с новото положение.

# 686
Овъртайма си ми го плащат нормално,  както другите часове. Чат пат се е случвало шефа да ме излъже да работя допълнително 3, защото е на зор ми и пише като 8. Но дали е неделя или понеделник, няма разлика. Аз съм в кафе, не в офис. Съквартиранта работи на летище за 15 паунда на час, всеки допълнителен му го плащат 30. Бях на минималната, сега малко повече ще вземам.

# 687
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз не работя в офис също. Овъртайма обаче ни го плащат определен процент над часовата ставка, като за събота е по голям процент от този през седмицата, съответно неделя или банк холидей са най високо платени, но и рядко се работи в такива дни.

# 688
Ами ние си работим нормално събота и неделя, също банкхолидейс. Само на коледа почивахме два дена и клиентите изпаднаха в депрвсия. На 31.12 и на 1.01 си работим, че и хора имаше. Кафето в което работя е част от фитнес клуб. Някои клиенти само дето не спят там. Повепето сме на минимална, но има къде да се издига човек ако има желание. Ето сега и в кризата се погрижиха за нас. Имах намерение да напускам, че все нещо не са ме дооценили мене 😂, но за сега няма да е.

# 689
  • Leeds, UK
Мен ме оценяват високо, обаче не го измерват в пари😁. Тъй, че някой слънчев ден просто ще се ориентирам към нещо друго. Сега използвам времето да уча, плащат ми те квалификациите, но ако не вдигнат паричките, няма да работя за тях след време. Ще си взема сертификатчетата и айде чао!

Общи условия

Активация на акаунт