Отговори
# 90
Вижте това - убийствено е  Joy дайте и на таковците да го гледат  Laughing

http://fishki.net/comment.php?id=11850

# 91
Ми може и да е това, ама ми вика ако имаш възможност си взимай Хип newsm78
Ама те не са с голяма разлика май в цената с гругите? Абе кой са на-скъпите пюрета newsm78

# 92
Статията за захранването дадена от Вени е от форум "Кърмене и захранване на бебетата" - горещо и от сърце препоръчвам всички мами, засилили се да захранват рано, да прочетат поне малко там! Впрочем точно тази статия е превод от babycenter.com, има я мот-а-мо и във  babycentre.co.uk - за последното ринка може да бъде свидетел, ще я намерите там. Описани са прекрасно признаците за готовност към захранване, това е схемата към която аз лично съм избрала да се придържам.

В тази връзка, хвърли ме в чудеж постинга на Рени79... понеже знам че информацията която имаме е еднаква и си наясно с много неща, чудя се и искам да попитам, защо точно "се изкушаваш" да дадеш сок?  какво му е толкова "изкусителното" да предложи човек нещо на детето си, за което знае, че е вредно  newsm78 изобщо какво може да накара една майка да захрани рано, ако е наясно с последиците? Яденето на дадена храна не е постижение на детето, с което да се хвалим, та да бързаме...

Или да поставим въпроса по друг начин - какво толкова ще загубите, момичета, ако изчакате с това захранване? Захранените за пръв път на 6 месеца на една годинка вече ядат същите храни, със същата консистенция и успех като захранените по-рано от нормалното. Т.е. ако суе боите че дедето ви ще "изостане", сте в голяма грешка... От нищо полезно няма да го лишите, защото от кърмата и АМ всичко се усвоява по-добре, освен едното желязо, но и то има нужда да се внася по малко отвън чак след шестия месец... Та защо за бога не изчакате? Ако след години детето ви има гастрит, затлъстяване, нервен стомах и хранителни алергии - а тези "красоти" ще го застигнат доста по-късно, няма да видите никакви предупредителни признаци сега - няма ли да ви е яд, че е станало от едното нетърпение?

разсъждавам си просто...  Rolling Eyesи ми е тъжно...  Sad

Peace Hug

# 93
Момичета, благодаря ви  Hug Hug Hug

mama meca, както винаги много полезно инфо  Hug А това клипче е страшно, много се смях, а аз си мислех, че моят мъж е зле със сменянето на памперси, а то имало и по-зле. Mr. Green

Вени*, много хубав разказ. Мерси за статията, аз същата я имам в компа и смятам да се ръководя по нея. Hug

Аз на марка пюрета още не съм се спряла, но ще взема да направя като Бурка, да купя по едно от всяка марка и да ги пробвам. Wink

Моята М никаква я няма, а спрях да кърмя преди месец и половина, ако не дойде до края на месеца ще ходя на доктор, не се притеснявам за бременност, но може би нещо хормонално.

Тук се кани да вали и се чудя дали да излизам, че всеки път така става, че тъкмо изляза и завали. newsm78

Честито на месечковците!   bouquet

Да добавя, че забравих: моята беба не спи по корем, тя не се обръща още, а и аз не я оставят така. Не си е  открила и краката. Wink

Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 11:57 от R i n a

# 94
  • София
Ани / мамо меца/, напълно съм съгласна с постинга ти. "Изкушението" ми идва от това, че морковчетата, които имам в момента са домашни, градински. Само за това. Иначе все още сме си само на кърма.

И един въпрос: на някой / особено тези които кърмят/ тече ли му нещо като...... ципа?как звучи само На мен от около месец ми тече едно такова, което прилича на малки ципички. не е слуз, не е течение. Чудя се дали не е от кърменето нещо?  newsm78за всеки случай другата седмица съм на гинеколог.

# 95
Аз вече се водя на работа, но цяла сутрин мина в борба да се вържа към офиса. Симона заспа, а и времето е гадно и не си използвам 4 часа на детегледачката пълноценно, ама така е като не съм и направила режим и една сутрин е бясна, а друга сутрин спи.
Вие имате ли  някакви навици вече?

Рени, замрази ги морковчетата по на Танинка технологията или пък ти си ги хрупай ако кърмиш.

Елима, мерси за инфото  bouquet.
Вени аз скоро ще повдигна и въпроса с обичките, такива сме мамите на момиченца - суетни Wink

# 96
Здравейте, мамчета! Hug
Много са ви сладки бебоците и много пораснали! Дано скоро и аз да имам възможност да сваля малко по-нови снимки на компа и да се покажем и ние как растем.
Видях списък с именните дни - на Кристиан е на Кръстовден - 14 септември.

Ние още се офлянкваме със захранването. Rolling Eyes Едва от 2 седмици пропихме сок. Ама купен, защото пресния така и не го понесе - зверски колики, а иначе на Хип пи вече 3 вида сок и всички ги хареса и нямахме проблем. Само акито позеленя, ама това беше... Като почнахме онзи ден пюрето пак почнаха коликите и пак спряхме всичко Cry ... Трябваше да взема пак Хип, не Ганчев, ама втория ми беше по-наблизо. После ще пробвам пак.

Някой осмели ли се да ходи на море? newsm78

# 97
Здравейте и от нас Hug
От снощи до преди малко нямахме нет Close, това което разбрах през този дълъг период на информационно затъмнение е, че съм пристрастена към форума Blush
мамо меца, поздравления за хубавият пост, аз съвсем умишлено дадох само линк за соковете, мисля че ако се бях разписала щях да прозвуча грубо, а никой няма нужда от това сега.
раче, Пресил спи от 15-20 си ден само по корем, единствено в количката спи по гръб, но така сънят му не е никак здрав и спокоен.
Черепахова, аз се опитвам да изградя някакви навици, от рода например след 12-13ч да спи слодобеден сън в креватчето си, а не да сме по улиците.Проблемът идва от това, че ако заспи преди обед трудно заспива отново след храненето към 12-13 Tired

# 98
  • София
за момичешките мами

ей това боненце благодарение emy_emy  съм решила да ушия
ето как:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=19406&AlbumId=62514

Ани( мецанке) Ането си откри крачетата преди седмица две, ей тук филмче  и снимка от събитието:
http://anni-foto.hit.bg/anni0001.AVI
http://anni-foto.hit.bg/chorapche.JPG

Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 12:57 от х_diabet_mama

# 99
Рени, значи не съм те разбрала добре. И аз ще замразявам моркови от градината на свекъра. Така ще си запазиш органична и  чиста храна, може и друго нещо да се замрази, но ако мястото ти е ограничено, наблегни на морковите - нали в купешките моркови има най-много нитрати, та ако ги избегнем добре ще е. А за течението - притеснително ми звучи, идея си нямам какво може да е и наистина трябва да идеш на лекар, да не е нещо останало от раждането? Но пък чак толкова дълго? Не отлагай - стискам палци всичко да е наред  Hug

# 100
Мецанке, смях се с глас на видеото!  Joy Най-готино е бебето с маркуча в памперса! hahaha

Мисти, добре завърнала се! Hug

Спането по корем и откритието на крачетата го направихме снощи - писах го вече по-рано тази сутрин! Flutter

# 101
  • София
Оф, осъмнах без нет! Бях забравила да платя!
Мецанке и аз да се присъединя към възторга от постинга ти!
Филипа ще ми прантиш ли линк за соковете, че май съм го пропуснала! ще ми се да го радпечатам и занеса на педито, че иска да започнем със сокове след 5-тия! Да прочете и да се ограмоти, жената! че иначе е свесна!

# 102
Вени, ето специално за теб:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119547.0

# 103
Вени, разказа ти е страхотен. Браво!  Hug

Днес май ни е обладала тази криза на растежа. Ядене през 2 часа, хленчене, направо се скапах. От сутринта започнах да чета новата темичка и чак сега успявам да се включа.

Аз вече не се радвам на големи паузи на Марти, защото миналата седмица беше на 4-5 часа през деня, като едновременно премахна и нощното и разбира се - резултата дойде - празни цици, няма мляко- рев, неспокоен е, криза на растежа ли е не знам. И от вчера отново почнах някакви лактационни чайчета, изцеждане след кърмене и по-често слагана на гърда. Стискайте палци да овладея положението. Допълнително и Мама Меца много ме мотивира, Благодарности Мецанке.

Иначе и ние си гледаме чорапите  Joy Joy Joy.  Любимото му занимание е да му говоря нещо и ако прибавя и някоя плюшена играчка почва да се хили. Като му говоря, обикновено е във вид на диалог. Примерно го питам "Марти, как си тази сутрин? " Усмихвам му се. И го чакам да отговори. След малко той изджумоли нещо, после пак аз нещо му измисля, после той отвърне  и накрая става така , че само той говори  Joy Joy Joy Баща му вика, че трябва да наемем преводач, докато той научи български.  Laughing Много е сладко.

За М- то, при мен има някакви наченки, но са много нерегулярни и кратки. Преди една седмица видях няколко червени капки, после нищо, днеска пак. Въобще не знам, какво е, но какво може да е освен това  newsm78.

Ани, малката е много сладка  Grinning Grinning

# 104
  • София
Много сте изписали, бе, хора!
Ние сутринта излизахме, защото ме беше страх да не завали /заради прогнозата/ и сега сме вкъщи.
На мен М ми идваше в началото през 10-15 дни, а сега от 40 дни го няма. Шантава работа!
Отивам да чета темичката за педофилията, че нещо се ентусиазирах, като видях, че извоювахме все пак нещо с предната инициатива.

Общи условия

Активация на акаунт