Отговори
# 75
Благодарности на Мама Меца за хубавия постинг!  Hug
Добре че го има този форум и Интернет да се ограмотяваме, понеже аз, както и повечето млади майки, сме в пълна мъгла относно захранването на децата. И ако не бяхте вие и моята сестричка, която ми е главен съветник (с две деца едното захранено още на 4 месеца, а другото след 6-тия), току виж съм се подлъгала по моята педиатърка, която настояваше задължително да захраня сина си на 30 дена със сок от ябълка, понеже бил много полезен и пълен с витамини. Ами това за соковете (че не са чак толкова полезни) май и аз трябва да и го разпечатам и да и го занеса да се ограмоти малко. И не само за соковете, а по принцип за захранването на бебетата, за да не продължи да обърква и други млади майки.  Още ме е яд на педито, че всеки път като ходим на консултация и като и кажа че сме само на кърма (понякога и АМ) и тя се шашка и започва да ме убеждава да не чакам, а да захранвам час по-скоро. Ама като ме бърза толкова защо не ми даде поне един убедителен аргумент, с който да ме убеди в предимствата на ранното захранване?! newsm78
Та такива ми ти работи! Мама меца успя да ме надъха още повече   Laughing
Нека и аз се включа по наболелия въпрос - родих със секцио, но пък цикъла си ми идва редовно, е не съвсем редовно, но все пак идва, така че и аз няма да ставам скоро пак мама  Blush

# 76
  • Sofia
Здравейте, и аз съм секцио ама няма да ставам мама пак,  Simple Smile живот и здраве ще мислим другата година за едно сладко момиченце. Simple Smile

# 77
Coffee на чашка кафе и разговори за цикъла, да ви кажа още го няма, и хич не ми е мъчно за него! Naughty И без това така ме боли, че установих при раждането, че моят цикъл си е като начални контракции - толкова боли! Ниско долу, като за тоалетната, и едно към едно са си контракции, от които ми се е виело и свят, както и съм бълнувала от болка... Така че  като ми изтекоха водите, и като ме почнаха едни "приятелски" контракции, та и да ме стискат за гушката от болка, ми стана ясно, че от 10-15 години съм се готвела именно за този момент, обаче нъц, секцио цезаре! Казвам ви, момичета, моят цикъл си е точно това и да не мисли, че ще пиша жални телеграми да идва, рано ми е още за него. Кърмене, пък и цикъл, аййй нема нужда! Stop

Тони поне през нощта спа, пробуди се по едно време, дадох му биба и захърка, но в шезлонга до спалнята, не в креватчето му, че ме беше страх да не се уплаши отново.
Сега се наплюска /за инфо гърдите ми бяха...мани, мани, не стрии, ами цепнатини ще получа от това препълване!/ и спи на спалнята до Саш, който пък на свой ред цока кафенце...Идилия! Hug Отивам и аз да цокам...не друго, ами кафенцето си, да не си помислите нещо вие, засукани мадами!

# 78
Пълнолунието отрази ли се на дечицата ви? На моите - да...  Sad Баткото се събужда на два пъти през нощта плачейки, а малката в 3 ч. беше наспана и готова за игра. Та кърмихме се breastfeeding, търкаляхме се newsm32, хилехме се Stuck Out Tongue Winking Eye... Вили направи 2 важни открития - че има крачета обути в красиви чорапки, които дъъълго съзерцава с любов, и че може да се спи и по корем! Peace
Вили отдавна не се беше будила нощем, та днес вече се убедих, че памперсът се пълни именно като се буди нощем, а когато спи непробудно - тогава е по-сух.
Чаена, това с Тони снощи също може да е от пълнолунието... Thinking
Лек ден на всички! lovekiss Flowers Bouquet

# 79
Абе може и от пълнолунието да е! Макар, че онзиден му махнах червения конец, а вчера много го гледаха, плюха, хвалиха, пак плюха...май уроки го хваща.... И аз може да не се вдавам, ама му мих очите със студена вода!

# 80
Добро утро мадами!
Ако има празнуващи-честито!!!
Ние много неспокойно спахме пак през цялата нощ и снощи пак имаше мини Т и пак панадол дадох #Cussing out
Да се оплача Теди става в 5 часа да яде , а така бях свикнала да си поспивамммм... Tired
Може и пълнолунието да му влияе newsm78
На въпроса за цикъла на мен ми дойде на 24май-28юни-22юли и раждах нормално ама скоро за второ не мисля....
Момичета тия нови закони за болничния при раждане нас не ни огряват нали Sad
Ама е супер че протестите са постигнали нещо Peace браво/аз не бях там Blush на другия обаче съм там!
Айде после пак....
М/у другото защо вашите цветенца на ICQ са зелени а при мен мойто е сиво newsm78
  ura  party023 newsm38 Misc Baby Bottle beer beer3 Wine Glass beer2 smile3510 Popcorn Coffee newsm81 ТОВА Е ЗА ВАС
/току що Тусана ми напомни че днес е 10-ти/ черпим по случай месеца Mr. Green ама и аз съм една ooooh!съвсем забравих...  hahaha

Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 10:42 от mama79

# 81
и аз се присъединявам към сутрешното кафе-докато малчо спи.Незнам  как се отразява пълнолунието,но Стилиян спа цяла нощ непробудно.

и аз съм късметлийййка без М.

Вчера дадох на Стилиян 1 кафена лъжичка с пъпеш и след 2 часа се изака/не беше го правил това чудо от 4 дни/.Смятате ли че е от пъпеша или е било време да ака?А напишани памперси сменям по4-5 на ден

# 82
  • София
Аги, Емо ми го е сервирал вече това чудо. Както спи изплаква, а след това удря един здрав рев, че събуждаме и баща му. Гушкаме го и го разнасяме на ръце докато се поуспокои, давам му да суче и заспива. Снощи го направи час след като заспа. След това спа спокойно цяла нощ, но какво е това чудо newsm78 Май наистина сънуват хлапетата...

Иначе сутрин като се събуди започва първо да се смее, да ритка и да мята крачета. Ако не реагирам започва да хленчи и накрая реве юнашката. Като се нахрани го оставям да се позабавлява сам в леглото. Размята си играчките и като се сети започва с кълбетата. Върти се докато се окаже по корем. Вече не е проблем ръчичката - изважда я. Но като се окаже по корем не знае какво да прави започва да плаче newsm45 Стоя дежурна по обръщане докато видя, че му се доспива. Гушвам го за кратко, пея една песен и той заспива.
От скоро спи настрани и понякога се обръща по корем, след което задължително следва рев. Явно голямото ни млечно шкембе му пречи да спи  Joy

Вашите деца спят ли по корем?

# 83
как до си сложа и аз снимки на ина

# 84
Ох и аз се присъединявам към кафенцето.
Днеска ужасно време бре.
Моят М, си е всеки месец на линия, ама не кърма де.
Чаена не съм в Света Троица, ама съм в Банишора тоест на 3 мин. с кола Mr. Green

# 85
Да Раче, току-що Дими заспа по корем. И забелязах, че така спи само през деня - вечер като заспи и не мърда. Снощи на нас пълнолунието не ни повлия. Спахме си до 9 сутринта.

# 86
И аз ама без кафе, съм тук, и малко по-спокойна...

Давам си сметка че вчера за пръв път си позволих малко по-остър тон и се извинявам, ако някоя мама се е засегнала... Наистина решението е лично. Това което с две думи имам предвид е само следното: 1. Не бързайте заради самото бързане - няма за какво 2. Хубаво, слушайте си педиатрите, но както беше писал някой по-горе - интересно би било да се обосноват...

Сега попрочетох още от вчера, Ринка мъчно ми е за вас, такива неща винаги са тежки - и моята баба почина от рак на белите дробове когато сестра ми беше само на няколко месеца. Бъди силна, гушкай си детето и си гушкай и утешавай мъжа доколкото можеш... Вени страхотна е статията, браво! Бубка, и аз определено харесвам Сиърз - пък и така съм "атачната" аз самата към детето  Mr. Green майка ми е психотерапет, и според нея тази теория е най-близо до това което тя е учила и с което е съгласна като професионалист.

Чайче не бой се, има надежда - и моят мензис беше много тежък но казват че след раждане става хем по-редовен, хем по-леко минава.

Вашите бебоци откриха ли си крачетата? Вени от около седмица ги зяпаше съсредоточено, вчера ги вирна, посегна и хоп! и от вчера са и почти нон-стоп в ръцете, лошото е че таман се налока здраво с кърма и се сгъва да си хване крачоците, нали се сещате какво става после  Sick

Много съм загубена, забравих да кажа за изследванията ни - няма нищо ново, бактериите са намалели, след още две седмици ще повтаряме пробата обаче, дотогава сме на профилактични дози бисептол. А довечера ще я мерим да видим колко е качила този месец...

# 87
Добро утро,

уф май не трябваШе да се похваля в4ера 4е оЩе не ми е доШло.....поzнайте каква иzненада ме 4акаШе таzи сутрин  Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil  Сега ве4е е ясно zаЩо така ми се виеШе свят преz иzминалите дни....  Sad

Бубка, и на мен не ми харесва това zа кърменето преz определено време и няма да го спаzвам. Съгласна съм с теб 4е (по4ти) всяка майка се опитва да раzбира детето си, да се вслуШва в него. И да го респектира. Пове4ето съвети ги спаzвам беz да бях 4ела книгата. Оба4е при нас zаспиването е малко проблемати4но. Не, не то4но проблемати4но, но имаме навик zа отбиване. Тя zаспива в ръцете ни, докато сме седнали върху голямата надуваема топка и се люлеем. Сега оЩе не е голям проблем, ама представи си като стане 10кг  Shocked  Та искаме да я нау4им да zаспива в леглото си. СноЩи между другото се опитах да следя един неин съвет, да я кърмя когато си лягам аz. Зна4и сноЩи Милена легна в 20.30, събуди се в 21.15, накърмих я пак обилно (предното кърмене беШе в 7) при което тя zаспа/продължаваШе да спи и аz си легнах в 11. Леглото й е до моето, да си спеШе дълбоко, вzех я в моето легло, сложих я пред цицата и.....ниЩо. Ни zвук, ни картина, спи си тя, хи4 не я интересува гърдата. Ами сложих я обратно, тя продължи да спи до 2.30, тогава я кърмих, после пак обратно в леглото и в 5 се събуди пак, пак я кърмих но тя реШи 4е е ве4е ден и не zаспа наново  Close  ГовориШе си, правиШе мехур4ета, но като видя 4е никой не й обръЩа внимание  Mr. Green  пак zаспа в 6 и кусур.  Доволна съм, zаЩото в4ера беШе спала доста преz деня.

# 88
Хайде пак от мен, Мимка, нали питаше защо лекарката ти препоръчва само Хип... Ми нещо на комисионна ми намирисва просто... Хип не е лоша марка, но има много които най-малкото не му отстъпват, и пюретата им май са предимно многокомпонентни което е лошо. Също мисля че доста подслаждат което също е лошо, но честно казано за подслаждането не съм 100% сигурна, не помня. Поинтересувай се от Гербер, Блевит, Кечкемети - също много качествени неща. В отчетния на декемврийчета 2005 има страхотно инфо за гимнастики, за марки храни, и всякакви полезни неща  - ето тук, на края на списъка им в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107214.0

Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 11:01 от mama meca

# 89
  • Sofia
На нас педито ни беше препоръчала АМ на Хип, опитах го нали съм сладокусник, а то направо е кат о мед, не може да се яде, а и беше много калорично, та наш дунди мина на нещо по-лекичко, ама така е някои взимат комисионна от тая работа.

Общи условия

Активация на акаунт