Отговори
# 60
Елима,  Мадлен е голяма бонбона Simple Smile Вече даже и косичка за фибички има Wink Имам въпросчета -  тя с чорапогащник ли е, има ли толкова малки размери, дали са удобни и разни такива неща ме интересуват. А и дали са само памук?
Мерси мила, да с чорапогащник е ,беше малко голям но го изпрах с гореща вода и се сви.Много е удобен особено сега с това променливо време.Памук е еластан е .
Цвети да не си ти тази дето има бебе на 4 месеца и е бремена? Simple Smile
Ние вече пием сокчета и ядем пюрета,ще ви пиша после че мадлен се сабуди

# 61
  • Sofia
Ето ви го тук това за захранването, за което Вени е писала.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22547.0

# 62
  • Boston, MA
Айде да се разпиша в новата тема!

Рина, много съжалявам за свекърва ти  Hug.

И аз съм щастливка без М, обаче е много добър въпросът как разбираш ако си бременна? Правиш тестове всеки месец? Или усещаш чак 3-4 месец? Много рано разбрах, че съм бременна с Дани де, четвърта седмица, така че сигурно няма да изкарам толкова дълго.

Татянче, книгата на Бейби уиспърър е хубава, даже сега я препрочитам. Ние май сме на по-свободен режим, отколкото тя препоръчва де.

И ние си играем на "опалянка", сега сме и на фаза огледало - освен голямото, съм му закачила едно малко нечупливо на играчката над леглото, той се оглежда и си бърбори. Но най-много обича да го сложиш седнал срещу теб и да му говориш и пееш - почва веднага да "отговаря и пее". Играем Хей Ръчички (на -а пък двете лицето- "мием" неговото лице с неговите ръце и той се залива от смях), Пеят скачат палците (показвам пръстите),  Олд Макдоналд (животните издават звуци).

Лице и ръце не мия (или много рядко). Изварявам бутилки на две-три седмици веднъж, даже вече почнах да ги пускам на миялната, тя има и режим санитизиране. Записвам се в нечистофайните. То и дупе не мием никога, освен по време на вана...

Вече купих пюрета, за да ги опитам аз (пусти мерак)  Laughing органични са по 55 или 65 цента. Хип не се продават в Щатите (ама като слушам цените са им супер навсякъде). Странното е, че неорганичните пюрета на Гърбър са по-скъпи от тези, които пробвах? И оризовата каша съм я взела, но още не съм пробвала (на мен). В петък с доктора ще обсъдя стратегиите за захранване. Но няма да почвам още, въпреки че малкото с такъв интерес ни гледа в устата, като ядем.

Ще видим за домашните пюрета - освен картоф, морков, тиква и ябълка, които мога да ги купя от местна ферма, друго не знам? Иначе се снабдих от Икеа с големи форми за лед, да замразявам бебешки храни. Ама какви?  newsm78

# 63
ура newsm44 стана най накрая си сложих аватарчето което ексчето ми направи
Мимка ще ти пиша мацка ще видя кой ден само че нали го дават гръмотевици и валежи, а на нас ни върви на дъжд Joy

# 64
Аааа Елимче,не съм аз бременната.Моля ,моля....То ние почни не сме се сексили ,па ти и бебе.А и не раждах секцио  Naughty
Аз съм решила ,че ще захранвам в началото на октомври!Може би с картоф,но не съм решила още newsm78

# 65
  • София
Дея, браво за темичката!
Филипче, супер сайт, ще го принтна за мойто педи, ааа ма ха!

Зори, на твойте постове има едно копче " редактирай", горе в дясно, ако нещо си забравила, можеш да си редактираш предишното, а не да пускаш всеки път нов пост, иначе много бързо ни се изчерпва лимита на темите.

Петя, радвам се най-после да ти видя аватара " online"

Последна редакция: ср, 09 авг 2006, 20:46 от х_diabet_mama

# 66
  • София
Ето ви го тук това за захранването, за което Вени е писала.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22547.0

А значи от тука си било!

# 67
Пак успявам да се вмъкна за малко и вие пак сте обсъждали интересни теми.

За менструацията - няма и помен  Mr. Green много съм доволна.

За пъпчето - стои у дома, увито с една панделка около една банкнота в евро която донесоха на погачата - тогава ми казаха че се увивалс пари, да е паралийка.

Статията за захранването дадена от Вени е от форум "Кърмене и захранване на бебетата" - горещо и от сърце препоръчвам всички мами, засилили се да захранват рано, да прочетат поне малко там! Впрочем точно тази статия е превод от babycenter.com, има я мот-а-мо и във  babycentre.co.uk - за последното ринка може да бъде свидетел, ще я намерите там. Описани са прекрасно признаците за готовност към захранване, това е схемата към която аз лично съм избрала да се придържам.

В тази връзка, хвърли ме в чудеж постинга на Рени79... понеже знам че информацията която имаме е еднаква и си наясно с много неща, чудя се и искам да попитам, защо точно "се изкушаваш" да дадеш сок?  какво му е толкова "изкусителното" да предложи човек нещо на детето си, за което знае, че е вредно  newsm78 изобщо какво може да накара една майка да захрани рано, ако е наясно с последиците? Яденето на дадена храна не е постижение на детето, с което да се хвалим, та да бързаме...

Или да поставим въпроса по друг начин - какво толкова ще загубите, момичета, ако изчакате с това захранване? Захранените за пръв път на 6 месеца на една годинка вече ядат същите храни, със същата консистенция и успех като захранените по-рано от нормалното. Т.е. ако суе боите че дедето ви ще "изостане", сте в голяма грешка... От нищо полезно няма да го лишите, защото от кърмата и АМ всичко се усвоява по-добре, освен едното желязо, но и то има нужда да се внася по малко отвън чак след шестия месец... Та защо за бога не изчакате? Ако след години детето ви има гастрит, затлъстяване, нервен стомах и хранителни алергии - а тези "красоти" ще го застигнат доста по-късно, няма да видите никакви предупредителни признаци сега - няма ли да ви е яд, че е станало от едното нетърпение?

разсъждавам си просто...  Rolling Eyesи ми е тъжно...  Sad

# 68
Ние се захранихме първо с с сокче от ябълка 2 лъжички после 4-5,7-8 до 14 и  и дадох 35 мл,след това и сложих вътре и 5 лъжици морков .Ябълката я пием всеки ден в 12 а моркова слагам през 2 дни че не се давало всеки ден.След 2 седмици дадох и плодово пюре от кайсия, пак така захраних след това ябълка и круша и днес направо слива без да захранвам по лъжички а половин бурканче.От както я захраних ака редовно и не ни е вече тъмно зелено а светло както когато беше на кърма.Отразява и се много добре
Мадлен днес за първи ден се въртеше като пумпал на леглото и се захили с глас.Ебаси кефа,представям си какво ще ми е като ми каже за първи път мамо......
Някои знае ли като мъжа ми е безработен дали мога да му прехвърля майчинството и каде да попитам за това?

# 69
  • София
към изключителния постинг на мама меца ( който прочетах на глас  на мъжа ми и двамата настръхнахме накрая) да прибавя и линка на филипа, който пък обяснява защо не се бърза със плодовете и точно обяснено за видовете захари в тях и как се превръщат в метан в стомахчетата на малките! и наистина защо им причинявате това?
мойто педи казва" ми и моите съм ги отгледала така пък нищо им няма!" еда, от биологията знаем, че организма при постепенно увеличаване на дозата стрихинин може да привикне и понесе дневни дози колкото да убие слон, ама полезен ли е?
ми тъжмо си е Ани, ама все пак всеки си преценява сам!

# 70
Ани, браво zа хубавия постинг, аz не посмях, пък и нямаШе да успея да го формулирам така хубаво. Евала   bouquet

Рина, много съжелявам zа свекървата и стискам палци скоро да се похвалиШ с по добри новини около нея  Hug

М. нямам, и хииии4 не ми липсва  Mr. Green

Вени, благодаря ти zа стацията, про4етох я с интерес  Simple Smile  Раzбирам колко трудно ти е било да не zнаеШ то4но колко яде Мати. Тук в Германия бебетата се водят по рядко на консултация, ние последно бяхме на 16.6. а следваЩата Ще е 4ак към октомври, така 4е и аz не zнам колко е наддала преz последните 2 месеца. Оба4е когато я водих да й бият ваксината, педито само каzа 4е иzглеждала добре и не я тегли. И аz я виждам 4е е добре  Wink  но все пак ми е любопитно какви са й мерките.

Бубка,  аz про4етох книгата днес и обявих на мъжът ми, 4е Ще настъпват други временна  Mr. Green  Определено имаме лоШи навици относно спането  Embarassed  и ноЩното кърмене. СноЩи я кърмих цели 5 пъти преz ноЩта  Rolling Eyes  Вие какво спаzвате?

# 71
Благодарности за темите за захранването  bouquet
Ексче, имаш страхотен аватар - аз пак да си кажа. Peace
Меченце, споко бе мила тия дето са решили късно захранване си кютат а пък който е решил ранно - ами май вече са го подкарали и няма как да ги спреш. Та мисълта ми е спестявай си нервите че след време като имаме тийнейджъри ще се чудим къде са отишли като ни трябват.
Пък информацията е на разположение на всеки и решението е лично................
тая книжка дето я обсъждате ШЕПНЕШКОМ откъде да я докопам???
и за бременната мама - не съм аз
секцио съм ама си ми идва редовно
такааааааааааа
кой остана?
Г. Геноваааааааааааа
други да се сеща някой? newsm78

# 72
Мимка, ти да не си някъде в Света Троица и да не се обаждаш, а?! Thinking Hug Joy

# 73
секцио е и Надя85, ама не е честно така да дърпаме дяволчето за опашката....
може и да не иска човек да се знае, макар че аз съм сигурна, че НЯМА НИЩО СРАМНО! Само жива и здрава да е мамата!
 Hug

Егати ужаса изживяхме тази вечер! Нашият Тони както беше заспал супер сладко се събуди с плач, отидох да видя какво става, надвесих се и той както плачеше така започна да пищи. Гушнах го, за да го успокоя, но той направо се дереше #Crazy.А НИКОГА не е  плакал така. Гледаше невиждащо стаята, а аз му обяснявах, че си е вкъщи... Саш скочи да го гушка, и той се уплаши, на Мърчо сълзи му течаха от очите и беше толкова беззащитен! Ама го друсах, ама го галих, той направо изпадна в шок, Саш му духна даже няколко пъти, защото той така се залиса, че не дишаше...Зълва ми точно си тръгваше, ошашка се и тя и се изниза, че Саш й викна да излиза от стаята ни  Blush, все едно тя е виновна...
Така де, беше се уплашил от нещо насън, за успокоение го гушнах като за кърмене, той потърси лапачка и поцока малко...сега спи милия, но аз как да заспя?! Tired

# 74
  • Boston, MA
Ох милото Тони как се е стреснало.  Hug за него.
Явно вече си сънуват малките маймунки - аз снощи видях Дани как насън се усмихваше.
Цачи, аз не знам къде има книги цели онлайн, ама ето я:

http://www.amazon.com/gp/product/0345440900/103-1640482-4872634? … ance&n=283155

Татянче, ние сме разпусната бригада - сутрин между 3 и 8 часа яде 2 до 3 пъти, след това през деня яде от бутилка (2 до 3 пъти) и като се прибера от работа, пак няколко пъти суче до преди да легне.  Mr. Green Но не ми пречи.

Не ми харесва това, че все пак се опитва режим да налага на бебето уиспърърката, моят опит с Дани е, че той сам си създава режима, започна дори сам да си заспива вечер, не на гърда (а тя казва, че бебето свързва заспиването с кърменето и така се получава порочен кръг).
Харесва ми съветът й да се отделя време за игра, за разходка, за да се "умори" малкото. Харесва ми съветът да "слушаш" бебето, да разбереш плача му какъв е, но мисля, че всяка майка сама го усеща това.
Не ми харесват много и съветите й за кърменето.
Изчетох вече бая "специалисти" и както всеки си има различно разбиране как да гледа детето си, така и те всички различни съвети дават. Моето решение е - оставяме го детето само да си определи какво иска да прави (засега!), ще спи при нас докато се откаже от нощно хранене. Т.е. засега съм по-близо до Д-р Сиърс и attachment parenting.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт