Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 9

• 76 561
  • 745
  •   2
Отговори
# 150
Silverstone, едва ли в млякото ти е проблемът. Колко пък мляко да слагаш в кафе?
Много.Според зависи 30-40%.Не е точно лате,не е и капучино,но е с мн.мляко.Навън,за да е по мой вкус,поръчвам лате.Предполагах,че това ми е проблема.Все пак реших да ви попитам.Благодаря на всички,които се включиха в дискусията.Flowers RoseПробвах с някакво ядково мляко,много ми сладнеше.Другият вариянт е да се стягам и да мина на режим допускащ мляко като Дюкан.

# 151
А не можеш ли да изместиш прозорецът си за хранене така, че млякото с кафе да е в него?

# 152
Аз слагам една супена лъжица мляко в кафето и пак се колебая дали няма да счупи фаста. Явно няма Simple Smile

# 153
Аз съм от щастливките , които не пият кафе,не го обичам.Но покрай разните гладувания се научих сутрин да си правя 2 в 1 ,обаче с прясно мляко,ок.180 мл.Сега ми е малко тегаво ,сутрин минавам само с 1 чаша топла вода.
3 ден съм на ОМАД ,държа яко....засега😁.

# 154
А не можеш ли да изместиш прозорецът си за хранене така, че млякото с кафе да е в него?
Знам,че изглеждам лигла,но не.Не мога.Няма сила,която да ме накара да ям преди обяд.Вече не знам от колко години съм така.Може би кафето с мляко ме засища.Ако не вечерям със сигурност ще освирепея и не искам да се самоизтезавам.Обмислям да пробвам малко кафе с мляко и после чай.Обаче и чая не го долюбвам.Много рядко пия зимата.Това си е събитие за мен.

# 155
Здравейте! От началото на седмицата и аз се придържам към режима на периодично гладуване. Имам известен опит с фаста 22/2, 24/1 или т.нар. warrior diet. Винаги съм имала да свалям по 2-3 кг., но тази зима се поолях с яденето и така постепенно от 55кг. станах почти 62кг.
 Цял живот пия хормонални лекарства, защото имам СПКЯ. Бях ги спряла временно, есента започнах да ги пия отново и може би това допълнително "утежни" ситуацията с килограмите ми. По време на втората ми бременност  развих гестационен диабет, който след раждането изчезна, но по бащина линия имам генетична обремененост и трябва да внимавам със захарните изделия.
След два месеца не много сериозни ограничения успях да сваля 3кг. В момента съм 58.5 и се боря с последните 4кг.
Започнах с този по-дълъг фаст, защото от прочетеното досега схванах, че тялото започва да гори мазнини в часовата фастинг зона 18-20 ч. Тренирам поне 5 пъти в седмицата с HIITтренировки преди храненето ми за деня, а понякога и привечер с тренировки със собствено тегло- тип Руми Илиева.
Радвам се, че открих тази група тук и с голям интерес следя мненията и опита ви.

# 156
И аз не мога без кафе!С времето няма ли да е проблем за стомаха,съвсем на гладно?Как процедирате?Искам да пробвам Fasting и ще ми е по-лесно до обяд без храна!
От както се помня пия кафето на гладно. Никога не съм имала проблеми със стомаха по този повод. Ако по принцип стомаха ти е здрав, няма да се отрази зле, ако имаш проблеми, тогава може и да не е подходящо.

# 157
  • където си пожелая...даааа...
Здравейте!
Съвсем случайно научих за този вид хранене преди два дена и започнах да търся информация в интернет, понеже смятам да се пробвам и аз:)). Така попаднах на темата тук, хубаво е, че има доста, спазващи режима:)). Горе-долу се ориентирах за принципите, видовете и всичко, което е налично като информация. Обаче искам да ви попитам, преди да избера нужния ми вариант, КОЙ от всичките режими е най-ефективен и резултатен за сваляне на килограми? Имате ли преки наблюдения, споделете, моля:)).

# 158
Здравейте!
Съвсем случайно научих за този вид хранене преди два дена и започнах да търся информация в интернет, понеже смятам да се пробвам и аз:)). Така попаднах на темата тук, хубаво е, че има доста, спазващи режима:)). Горе-долу се ориентирах за принципите, видовете и всичко, което е налично като информация. Обаче искам да ви попитам, преди да избера нужния ми вариант, КОЙ от всичките режими е най-ефективен и резултатен за сваляне на килограми? Имате ли преки наблюдения, споделете, моля:)).

Според мен воинската диета е много ефективна, но и много агресивна. Ако за първи път се налага да гладуваш, по-добре започни с по-лек вариант- 16/8, и постепенно увеличавай часовете за фастинг в зависимост от това как се чувстваш. Всичко е много индивидуално в този вид режим. Аз съм с ниско кръвно и понякога чувствам замаяност и главоболие- тогава намалявам прозореца за фастинг. С времето обаче организмът ти се пренастройва и свиква с този ритъм. За мен плюсът от фастинга през последните дни е, че спя по-добре и ставам рано енергична и в добро настроение.
Някой ще комбинира ли утре фастинг и лунна диета? Мисля да се пробвам...

# 159
5 юни 2020 22:12:00 - пълнолуние Hug

# 160
  • Велико Търново
Nik`s mom, аз, като човек, хранещ се цял живот поне три пъти дневно, когато реших да премина на интервално хранене, започнах с по-лек фаст - 16:8, научих се да не закусвам, и ако вечерята ми е към 19-20.00ч., то обяда е към 12.30-13.00ч. Сега, след няколко месеца с този режим, и свалени 2 кг. /от общо 4 за сваляне/, започнах да удължавам времето до обяда - към 14-14.30ч. Не винаги се получава и когато изпитвам силен глад или ми прималява, си хапвам. Научих се да не придъвквам все някоя дреболийка и да ям по-засищащи храни - месо, сирене...зеленчуци - винаги.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 10:19 от *Biskvitka*

# 161
Аз пия сутрешното кафе с малко сметана и чаена лъжица кокосово масло. Обядвам към 14.00ч., вечерята е към 19.00ч.
Това брои ли се за фаст?

# 162
Аз съм наобратно Simple Smile Свикнала съм да закусвам и не мога да пропусна, по-скоро бих пропуснала вечерята. Та аз закусвам сутрин към 8 и 30-9. И аз си пия кафето с кокосово масло вътре. Обядвам до към 14ч. Междувременно може да хапна някой плод и това ми е за деня. Като се получават малко повече от 16ч глад отвреме навреме. За месец и малко съм свалила само 2кг, но се чувствам много добре и продължавам, пък да видим.

# 163
Здравейте!

Фаста просто е начин да приемаш по-малко калории, пропускайки хранене. Без следене на калории обаче няма как да стане. Да речем и да правиш едно хранене на ден, ако изядеш калории за задържане няма да отслабнеш...

п.с. да, има и здравословни  позитиви на фаста, но тъй като аз примерно си пия кафето с мляко и малко захар се води, че не правя фаст и нямам позитиви, въпреки еднократното ми хранене... Според някои.

# 164
Аз лично не знам как да реша следния проблем. Винаги закусвам чай, после домашно прясно мляко с какао , плодова салата поръсена със смляно ленено семе и сусам. Но сутрин на гладно тренирам. Проблема е, че след втория ден в който се храня в 4 с основното за последно, на следващата сутрин нямам сили да тренирам. Иначе така идеално стават 16/8, даже 18/6. Но не знам как да постъпя, като и тренировките на гладно, и закуската са ми важни, ако не закусвам и без спорт ми причернява. По принцип хич не издържам на глад особено сутрин , за това гледам и съня да се включи в часовете. Имам да свалям сега, но и когато бях слаба никога не съм пропускала този вид закуска, тоест смятам че не пълнея от нея. Заради хормони покрай инвитро трупнах кг и сега въобще не мога да му хвана цаката как да сваля, нищо което преди ми помагаше сега не действа.

Общи условия

Активация на акаунт