Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 9

• 76 580
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • Мизия
Merilyn_90, чудесни резултати, поздравления за упоритостта! А би ли споделила от какво се състои дневното ти меню, кои храни избягваш, имаш ли физическа активност?

*biskvitka* , благодаря ти! Simple Smile
Ще се опитам горе-долу да ти дам моето дневно меню...
 * (сутрин пия чаша с топла вода+1/3 изстискан лимон)
* (в 11:30ч. отново 1 ч.топла вода+1/3 изстискан лимон)
* в 12:00ч. обядвам, каквото си пожелая и каквото душа ми сака Grinning , не броя нито калории, нито въглехидрати, НО не ям хляб, слaдко в много редки случаи и БЕЗ газирано и разни там сокове.
* (в 15:30ч. 1 ч. топла вода+1/3 изстискан лимон)
* най-късно в 16:00 ч. ям едно кисело мляко или салата, нещо като цяло многооо леко, за предпочитане белтъчини
През другото време се наливам с вода, кафе, ментов и зелен чай.

От два дни съм включила ето тази тренировка: https://youtu.be/4tJ-6uqXvGo

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 14:36 от Merilyn_90

# 196
Краси, килограми се качват от изядената храна, другото са оправдания
солетите и семките на обяд са боклук, бира на обяд?
закуската с 'натурален' сок?
вечерята е добре, но е късно

# 197
Съгласен съм, относно бирата ако може да е по-качествена и да се употребява само отвреме-навреме; а за семките и солетите това е заради стреса в работата,  и за да не се тъпча с нещо друго, иначе когато съм си у нас открих че нямам нужда от тях Simple Smile

# 198
То само бирата да беше проблема в това хранене... Аз виждам основно захар и алкохол. Вечерята е горе-долу, но на фона на останалото "хранене" е незначителна + добавка от 1,2+ чаши вино, които оак..ат работата. Ами ти си цял ден с играещи ръченица КЗ и инсулин. Нищо чудно че си качил кг.
Дали ще се тъпчеш със солети и семки или с шоколад, е все тая. Крайният резултат ще е наднормено тегло и разрушено здраве. Щом прегладняваш, значи имаш проблем по-голям от само излишно тегло.

# 199
Да добавя нещо, преди около две години имах проблеми със здравето поради стресови ситуации, лекувах се в продължение на месеци (в домашна обстановка ) със пълно гладуване, пробиотици, и избягване на стреса доколкото можах, така криво-ляво се закрепих (всъщност нещата не са отшумели, и не съм със предишното здраве и организъм, но едва ли ще се промени нещо в близко бъдеще, че и в по-далечно) Frowning1

# 200
Психични смущения не се лекуват с глад !

# 201
Проблемите бяха предимно соматични, и най-вече върху храносмилателната с-ма

# 202
Ами ако ядеш по гореописания начин, дори с гладуване между периодите на хранене, няма да имаш значително подобрение. Чети повече и промени генерално храненето си. Махни джънка и алкохола. Луканките и саламите не са храна за наяждане и плодовите сокове не са по-добри от кока-кола. Ако искаш плод, яж цял, но не ежедневно. Плодовете са природни бонбони и не са безобидни когато се консумират редовно.

# 203
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
За 16/8 разбрах наскоро и реших, че ще опитам. Хич, не съм по диетите. Ама, хич!!!
На кратко за мен: 49 г, 160 см, 57 кг.
Целта ми не са толкова килограмите (с 2-3 долу ще е супер), колкото изчистване на коремни тлъстинки и паласки. Така, че приемам всякакви съвети за изчистване. Хляб не ям от години, освен 1 филия на закуска (вече я пропускам). Газирани не пия. Проблемът се корени в любовта ми към всички тестени изделия (и тях ще трябва да спра).
Снощи, например ядох салата с домати и краставици и диня до 22.30. В момента е 14.22.а аз съм пила кафе с кафена л. захар. Обикновено го пия със суп. л. мляко, но реших, че не бива. Май и захарта не трябва да е в чашата, нали?
Лошото е, че в къщи се държи на готвената храна, а аз съм ламома е се съблазнявам. Довечера ще правя телешко варено (вътре ще има и картофи). Мога ли да си позволя една чиния с една филийка хляб Вита? Или пак да карам на салата?
За след малко имам един бъркоч от овесени трици и яйца (печено). Ще добавя пушено филе, малко лютеница, малко сирене.
Описвам ви, защото още се уча.
Трябваше ли, например, да гладува до сега, при условие, че толкова късно ядох само диня? Лято е, брои ли се синята за храна?
Ами, ще ви чета и ще пиша от време на време. И ще се опитам да съм упорита този път.

# 204
Към последните постове:
Скъпи съфорумци, помислете върху опростяването на храната. Това се оказа огромен напредък в моята хранителна култура и ми се отрази позитивно при задържането на здравословно тегло. Просто не добавяйте "ъмнайсе" добавки на 1 хранене. Напр. "яйца и шунка, и домат, и трици, и маслини, и авокадо, и сирене, и.." Всяко едно само по себе си е полезно и диетично, но всички заедно са предпоставка за затормозена хр.система и излишък от калории. Това не значи да не готвим, а да подбираме ястия с 2-3 съставки. И без да ги поръсваме после обилно със сирене, пармезан, мезета и пр."екстри".
Това е мое мнение и моят опит, всеки усеща и храносмила Joy различно, но не пречи да помислите в тази посока.
Учим се в движение и от опит все пак Blush

# 205
Update ден 10- интервално хранене 22/2, 23/1.
Чувствам се добре и в кондиция, но понякога имам леко главоболие. Организмът ми се пренастрои и много рядко усещам глад. Спрях преяждането, защото вечер се чувствах много подута. Засега не се ограничавам и ям всичко. В събота спазвах лунната диета и се получи фаст от 36 часа. Изхвърлих задържаната вода.
Продължавам с двуразовите тренировки поне пет пъти седмично.
Резултатът ми след първата седмица IF e  -1.5кг, -1см. ханш и талия.

# 206
Здравейте, от известно време правя 24 часов фаст, веднъж седмично. Въпросът е, че по време на фаста не ми се пие особено вода, дали ми се събира и по една чаша за деня. А иначе си ходя до тоалетна. Според вас проблем ли е?

# 207
Не ,насила вода не се пие .Колкото ти се пие,толкова си изпивай .
А попринцип ли пиеш малко вода ?

# 208
Не ,насила вода не се пие .Колкото ти се пие,толкова си изпивай .
А попринцип ли пиеш малко вода ?
Да, по принцип пия малко вода. В нормални дни, без фаст пия може би максимум литър. Преди време, с пиене нарочно съм стигала до два литра, ама си  ми е мъка така да се наливам.

# 209
Ако не си жадна и нямаш непритни усещания заради липса на пиене на вода, няма нужда да се наливаш насила. Аз съм от малко водопиещите откакто се помня. Нямам проблеми свързани с това.

Общи условия

Активация на акаунт