Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 9

• 76 572
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Преди няколко мнения мисля, че някой попита за сок от лимон във водата Blush Освен чай, може и кафе.

# 181
Вода ,чай ,чисто кафе .Храненето после е по-важно ,да.Тоест ,ако искаш да отслабваш трябва да си на дефицит,ако си наваксващ калориите е безмислено  Simple Smile Всичко ,което не съдържа калории -може да консумираш .

# 182
Може дори кафе с малко сметана или чисто.
А ако след 16-18 часа ядеш кето (2-3 яйца с малко масло) фаста се продължава. Нарича се кетоФаст и е измислен от д-р Меркола.
Д-р Берг за интервалното (не е онзи с гладуването) с руско озвучаване. Оригиналът на английски е в описанието
https://youtu.be/ObHO94c3aqM

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 16:02 от tania6

# 183
  • Dope Reach
Правила съм кето, има резултати, но не ми се набляга на животинските, а на зеленчуците. Значи да разбирам, че няма проблем във водата с лимон? Трябва ми нещо, което поне на първо време, да има малко повече вкус, за да ми залъгва глада. Благодаря за мненията. Simple Smile

# 184
Някъде го писах, че и джинджифил може да сложиш във водата, ако обичаш леко люто. Аз нарязвам на филийки джинджифил, заливам го с вряла вода и когато се сетя изтисквам лимон, прецеждам и пия. Пак на д-р Берг идея и според него не прекъсва фаста.
Има чай от ибискус/каркаде , който е много приятен студен , осибено в жегите,  защото киселее и не става мътен, има приятен червен цвят.
ВНИМАНИЕ: понижава кръвното студен, повишава кръвно топъл.
Не правя реклама на кето режим. В ТОЗИ случай, според д-р Меркола се удължава фаста до следващото хранене. Всеки си преценява по вкус, цел и настроение. Това е само още една идея.

# 185
  • Велико Търново
Рошелка, с времето ще свикнеш, 16 часа не са много, като се замислиш, защото половината минават в сън Wink Ако приемем, че вечерята е най-късно в 20.00ч., то обяда се пада към 12.00, остава само да превъзмогнеш глада дотогава. При мен отне известно време, и дори все още има дни, в които изпитвам глад до обяд, но то е защото цял живот съм закусвала; пия повече вода и ми минава. Сега се старая да удължа 16-те часа до 18, после 20 и да правя 20/4. Ако вечерям с въглехидрат, сутринта съм по-гладна, с протеините вечер издържам до обяд без проблем. Пробвай и виж при теб как ще се отрази.

# 186
  • Dope Reach
При мен проблемът е, че и при въглехидрат, и при протеин, пак огладнявам. Е, при първото се усеща по-осезаемо, с пристъргване. И на мен ми се иска да правя поне 18:6, но бавно и полека... Благодаря за съветите, ще се постарая!

# 187
Здравейте. Simple Smile Записвам се и аз за темата.
Правя 16:8 от 20 май, като засега се чувствам много добре. Много ми помага и приложението Fastic и го препоръчвам, ако вече не сте го обсъждали по-назад в темите.

# 188
tania6,може ли линк на кетофаста на д-р Меркола?
Благодаря!

# 189
# 190
Лу,благодаря!

# 191
Вие не спите ли, момичета?
Аз съм от спящите, но ставащи рано.
Тази сутрин съм на 2 варени яйца с малко масълце за да продължа фаста. Нещо не съм много гладна , а не беше предвидено.
Успешен ден.

# 192
  • Мизия
Здравейте! Simple Smile
Чета ви отдавна, но не съм писала за сега.
Накратко моята история е такава... Цял живот съм била между42-47 кг. Малко преди втората бременност бях напълняла до 51 кг. и изглеждах страхотно (висока съм 160 см.). Забременях и качих като при първата бременност 23 кг. с разликата (влезнах да раждам 74 кг.), че след раждането закотвих едни 62 кг. и  няма мърдане. Реших да пия някакви измислени хапчета, от които качих 3 кг. още. Ето тук преля капака.
Започнах веднага режимът 20/4. За един месец свалих точно 6,000 кг. На вторият месец свалих 1,300 кг., но на третият НИЩО. Реших след това един месец да ям и пия на воля Grinning Резълтатът беше нито едно кило разлика (ни нагоре, ни надолу), седях си 57 кг. и няма мърдане. След това за раздвижване на метаболизма реших да спазвам за една седмица диетата ЯЧ и свалих 2кг. От вчера съм отново на 20/4 и имам свалени 0,100 гр. Явно все пак съм успяла да пораздвижа метаболизма си, много съм щастлива. Имам последните 5 кг. за сваляне и знам, че няма да стане бързо, но няма отказване Simple Smile

# 193
Здр. да кажа първо че темата е много интересна, по принцип никога не съм имал проблеми с килограмите но когато навлязох в години нещата се промениха. Проблемите започнаха в чужбина, най-вече заради газирани (кола през деня, бири вечер ) и безразборно обилно хранене. При вис. ок. 186 см. и нормални кг. 85-88, съм стигал до около 110+, което за мен е нещо абсурдно.
Имаше моменти когато си бях на село, нямах някакъв определен режим работа/почивка и организма ми сам се нагоди към следното - сутрин докъм обяд само плодови сокове/плодове, в неголеми кол-ва (аз от малък не обичам да закусвам, сега пък хич, дори когато съм ставал рано за работа /тежка физическа, 4-5 ч сутрин за първа смяна минавах само с кафе, евент. малко шоколад/ ) към 13-14 ч. обяд, и вечеря по-късно след 20, 21 ч.
Сега когато съм на работа  ( в офис), сутрин съм на едно кафе (с малко захар или без) може нат. сок или енергийна, това до обяд, него го минавам с една-две бири, солети, семки, /ако случайно съм прегладнял може няколко резенчета луканка, суджук, или по-сух салам, стремя се да са по-качествени, макар и по-скъпи /, вечер си правя някаква салата, която може да включва и яйца, сирене/кашкавал, както и нещо сухо (от рода на горните, за мезе), слагам  и доста подправки (аз много ги обичам ), зехтин и лимон (понякога хубав оцет), както и задължително  една-две чаши вино (понякога и повече); Като цяло при мен голям проблем са газираните и обездвижването...
Принципно мисля че основния проблем с килограмите (ако няма някаква хормонална причина или болест ) се причинява от начина на живот, хранителните навици/гена в една фамилия както и стреса - него го слагам на първо място даже, и също така мисля че в една сериозна диета не трябва да се гонят килограми и сантиметри, а промяна на нашия метаболизъм, иначе дори след дълги мъки, гладувания (следователно и стрес ), при първата възможност организма си наваксва пропуснатото.

# 194
  • Велико Търново
Merilyn_90, чудесни резултати, поздравления за упоритостта! А би ли споделила от какво се състои дневното ти меню, кои храни избягваш, имаш ли физическа активност?

Общи условия

Активация на акаунт