Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 9

• 75 805
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
И аз се присъединявам в групата. Вече седмица правя периодично гладуване. Храня се в прозореца 13:00 и 17:00 с вегетарианска храна и около 800 калории, след 17:00 гладувам. Осъзнавам, че много съм намалила калориите, но в този прозорец не ми се яде повече. Правя този режим с цел детокс на организма. Пия много чайове без мед и захар и около 3 литра вода.  Някъде в 22:00 вечерта гладът е толкова силен, но налагам воля.  Надявам се с времето организмът да свикне с този режим и да не изпада в толкова остър глад. Също така имам проблеми със съня, явно нощем влизам в кетоза и имам много енергия, от която не мога да заспя.

# 601
Здравейте,и аз се присъединявам с въпрос.
Правя интервално хранене 16/8 от повече от година,нямах мн да за сваляне,но го свалих и поддържах и така до преди 2-3 седмици.Храня се по същия начин,а кг започнаха да се връщат,някаква идея защо така?Организма свикна явно,,какво да променя.
По време на прозореца на хранене,обядвам салата,не съм мн по месото,но слагам яйца или шунка ,за да има протеин,хапвам едно малко кисело плодово мляко-125г,следобеда хапвах по една ябълка ,сега и това спрях.Вечер хапвам салата и нещо супа или месо със зеленчук и едно малко кисело мляко 125г.
Вечерям до 20ч,пия мн вода и кафе,в кафето слагам малко мляко.
До сега вс беше ок,сега нещо не става.
Не ям хляб,картофи,ориз.
В събота си позволявам да хапна вс “забранено”.Къде бъркам?
Дайте съвети какво да променя.

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 09:39 от strawberry0302

# 602
Промени прозореца примерно 20-4

# 603
Да не би да ядеш прекалено малко пък? Смятала ли си си горе-долу какви калории докарваш за ден? Дълго време с твърде малко храна пак не е работа, работи само до някое време. Ама пък ако промяната е рязка и от скоро, може би и изследвания не е зле да се направят? Ако при същия начин на живот и хранене се случва това, има нещо. Или пък ако е имало боледуване, някои лекарства също имат такъв ефект. Цяла година едно и също и изведнъж от няколко седмици не е същото, това не става от самосебе си.

# 604
Благодаря ви да има нещо
Ами за ядене не съм смятала калории,но наистина ям само салати на обяд с яйце обикновено и мн малко сирене,
За лекартсва не взимам лекарства.
Наистина протеин почти не хапвам даже ми втръснаха тия салати.
Нещо трябва да променя,ама не знам какво.

# 605
Промени прозореца и/или продължителността му. Закусвай и прескачай вечерята, 20/4 или 19/5.
Повече протеин, по-малко "фураж", по-малко млечни/ядки/режимни печива, повече храна, редуване 0-0-50-50-100-100 (това са въглехидрати на ден в грамове: 2 дни 0 въглехидрати,  2 дни 50 г въглехидрати и 2 дни по 100 г, но не от хляб или сладкиши, а леща/ориз/елда....).
Опитай по-дълъг фаст и/или въглехидратно зареждане.

# 606
Тази диета ми звучи доста нискокалорична и то над година... Може би организмът започва да се запасява, след продължително недохранване.

# 607
А картофи готвени или ориз готвен дали може да се яде по време на прозореца,вие ядете ли?

# 608
Аз днес лично ядох ориз, защото много ми се ядеше нещо въглехидратно, даже малко попрекалих с количеството, но само това ядох. Заради ориза днес обмислям утре да пропусна храненето и така 40h ще гладувам вероятно.

# 609
С всеки режим тялото свиква, започнете да правите различни фастове, 12:12, 10:14; 20:4.
Също ми се струва, че това е много малко храна.

# 610
Аз лично ям картофи и ориз, но без хляб или друг въглехидрат

# 611
Аз хляб не ям,картофи и ориз също.
Само събота ми е ден за ядене и си хапвам всичко,но да явно тялото свикна и трябва да променя нещо,а и ми писна от тая салата всеки ден.
Може да започна пак да закусвам с едно смути с плодове и овесени ядки и да обядвам,а да не вечерям.
Ако някой има др птедложения казвайте:)

# 612
Аз не ям зелени салати и плодове, а стомаха ми не признава течната храна за храна.
Закусвам разни палачинки/гофрети/моцарелени питки, които са на базата на яйца, тахан или бадемово/кокосово брашно. Като не ме мързи си правя омлет с ябълка на парченца вътре.
Обядвам омлети или някакво месо с маааалко зеленчук да не се пълни безсмислено стомаха. Понякога добавям малко ориз или сладък картоф. Глезя се с палачинка от елдово брашно и богата гарнитура от яйца и сирене.
Не вечерям. Свикнах и въобще не съм гладна вечер.
 Е, когато има празничен обяд или вечеря не се различавам (видимо) от другите. "Кълва" от всичко, което ми хваща окото. За щастие чувството глад-ситост ми е добре развито и спирам навреме.

# 613
Аз не ям зелени салати и плодове, а стомаха ми не признава течната храна за храна.
Закусвам разни палачинки/гофрети/моцарелени питки, които са на базата на яйца, тахан или бадемово/кокосово брашно. Като не ме мързи си правя омлет с ябълка на парченца вътре.
Обядвам омлети или някакво месо с маааалко зеленчук да не се пълни безсмислено стомаха. Понякога добавям малко ориз или сладък картоф. Глезя се с палачинка от елдово брашно и богата гарнитура от яйца и сирене.
Не вечерям. Свикнах и въобще не съм гладна вечер.
 Е, когато има празничен обяд или вечеря не се различавам (видимо) от другите. "Кълва" от всичко, което ми хваща окото. За щастие чувството глад-ситост ми е добре развито и спирам навреме.
Благодаря ти,значи ти хапваш “хляб”,палачинкии тн но с брашно кокосово или бадемово и така се води режимно?

# 614
По-точно:
Гофретите са с яйца и тахан, малко на око и някъде съм пускала точна рецепта (и снимки в съответната тема) , стават 6-8 гофрети и са за 1-2 месеца (замразявам)
Моцарелените питки са 200-250 г зряла стъргана моцарела, 2 яйца и 2 с.л. кокосово\бадемово\ленено\сусамово "брашно", стават 6-8 "питки" за месец-два (замразявам).
"Палачинките" са с яйца и крема сирене. Не мечтай, по-скоро е омлето-палачинка, но нищо не пречи да сложиш лъжица кокосови стърготини или смлени бадеми/лешници/орехи и да си мислиш за палачинки.
Внимавайте с кокосовото брашно, продукта е сух,ронлив и сипкав , не е по мой вкус.
Инес Субашка има "кекс на пътешественика", който става на омлето-палачинки :яйца и банан.
Очевидно яйцата са ми основата на закуската и не само.
Смляно златно ленено семе ми заменя "брашното" понякога за питки : яйца и смляно ленено семе.
Яйца, нарязани 1-2 фурми и фъстъчен тахан е страхотно като "подложка " за тлъст гъши/патешки дроб (рецепта на Вили).
Стандартното кето-тесто (моцарела,  яйце, бадемово брашно,крема сирене) става за всичко: от основа на пица до кроасани.
Във всичките тези неща, "брашното" е малко, но засищането е голямо.
Не са основни храни.

Общи условия

Активация на акаунт