Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 9

• 75 354
  • 745
  •   3
Отговори
# 705
Ако фаста ви свършва на обяд или вечеря, а сутрин тренирате на гладно, може във водата си за пиене да добавите няколко кристалчета хималайска сол. Така ще регулирате електролитния баланс.

# 706
Привет!
От 6.05. съм на OMAD, както и миналата година.
Сега съм в същата позиция, и очаквам същия резултат като тогава. ( от 53.0кг на 6.5.2020 - 48.6кг на 10.06.)

# 707
Dez, какви течности и по колко пиеш на ден? Вьрмаш ли някакви добавки и витамини?

# 708
Dez, какви течности и по колко пиеш на ден? Вьрмаш ли някакви добавки и витамини?

Пия вода, минимално 1.5л, кафе само сутрин. Чай вечер.
Пия нормалните за мен добавки- магнезий цитрат, инозитол, Б12 (установен дефицит), хром.  Може и да забравих някой.
Тренирам си нормално. Вчера тичах виртуално състезание Wings for life. По-бавна съм, но го тичах за удоволствие, и в крайна сметка няма значение. С хора е друго, тълпата повлича. Като си сам се чудиш къде си се разбързал.
Нормално това ми е времето за полумаратон.
Едит: Излъгах за подчертаното. Бавна съм, и съм бясна. Joy С 5-6кг долу ще тичам по-бързо. Задницата ми тежеше вчера. Blush

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 08:11 от Dez

# 709
Дез, а какво ядеш на това едно хранене?

# 710
Оф вече не знам какво да опитвам или не опитвам... Ама сега съм се засилила за 20 часови фастове. Дез, да, какво ядеш Simple Smile)

# 711
Аз пък реших да закусвам и обядвам,ни без вечеря. Иначе вечер ям като невидяла и си лягам все с тежест в стомаха. Надявам се така да има по-голям ефект. Две седмици ще съм болнични вкъщи, малката е с пневмония, и се надявам да свикна през това време. После на работа ще трябва да мъкна дисагите с вода и храна. За протокола имам да свалям поне 20 кг.

# 712
Айде и аз тук с амбицията за OMAD. Тази седмица правя преход между 18/6 към ОМАД с 20/4. Няма да ми е за първи път ОМАД, но аз съм и кето фен, там лесно се правят калориите, а инсулинът като седи нисък, и глад не се усеща.

# 713
Привет!
От 6.05. съм на OMAD, както и миналата година.
Сега съм в същата позиция, и очаквам същия резултат като тогава. ( от 53.0кг на 6.5.2020 - 48.6кг на 10.06.)
Успех Дези! Аз от 22.02 съм на ОМАД и мога да кажа, че това засега е най-успешния за мен режим. Започнах от 56.3, тази сутрин бях 49.8 или съм свалила точно 6.5 кг. Опитвала съм всякакви интервали, но едва когато минах на еднократно хранене, нещата при мен започнаха да случват. Сега само трябва да измисля как продължа, за да задържа това тегло, без да свалям повече, но и да не си върна изгубените килограми.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 09:04 от precious*

# 714
А с какво се храните?
Дез bcca и витамини през деня мисля да пия.

# 715
Аз съм мързелива откъм приготвянето на храна само за мен, стига ми, че готвя всеки ден за семейството, затова ям еднообразно. Ям вечер към 6-7 часа месо или риба със салата, колкото ми се яде. Даже като правим скара карам мъжът ми да изпече повече месо за да имам за 2-3 дни след това. Не ми пречи да ям едно и също няколко поредни дни. Наскоро като правих агнешко нарочно взех повече, че да имам за повече дни. За останалите всеки ден готвя различно. През деня карам на кафе с масло, чай и газирана вода. Ако не ми е била достатъчно мазна вечерята, изяждам няколко лъжици тахан. Имам много и всякакви.Тренировките ми са леки.

# 716
Храня се според нуждите, нямам метаболитни нарушения, но всеки ден ще е различен. Засега без плодове.
Не съм на кето.
За днес планирам червена леща, червено цвекло, и яйца.

# 717
Да опитам и аз това хранене. Имам да свалям 8 кг.

# 718
Здравейте. Вчера изкарах първия си фаст от 19 часа, от 13:30 вчера до 8:30 днес. Идеята е да са 20 часа интервалите, но днес е понеделник и нямаше как да стартирам още по-късно. Ще се наместя. Blush
Сутринта се събудих доста гладна, иначе вчера бях добре. Приключих си прозореца на храненето в 12:30, като вместих и тренировка. Според мен ще успея да се справя с такъв режим, не ми се струва труден (като за първи ден, хаха). Всъщност яденето по 5-6 пъти на ден, както е популярно да се съветва, винаги ми е било по-натоварващо и неестествено. Явно такъв метаболизъм имам - бавен. От една страна има логика да се правят дълги паузи с часове и да се дава време, но от друга всички казват, че бавен метаболизъм се забързва с често подхапване, което при мен емпирично не е проработило, но това е друг въпрос. Въпросът е само да не взема да си навредя. Simple Smile Ще споделям. Успех на всички!

# 719
Дух, знам, че не обичаш да ти се месят, ам да си дам 5те стотинки 😛
много разнообрзно ми се вижда храненето ти, намали малко компонентите или ги структурирай по дни
ядките мен ме разяждат много, обърни си внимание как е при теб

утре ше правя новолунния фаст, после и аз 20/4

Общи условия

Активация на акаунт