Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 9

• 75 736
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ти имаш хормонални проблеми,помисли хубаво за дългите фастовете .
Може ли да поясниш това?
Благодаря ти!

# 691
  • там, където ми харесва
https://www.youtube.com/watch?v=l7s8K_CLOrs

Ето нещо за обяснение относно фастинг.На английски е.

# 692
  • Бг-мама
Здравейте на всички. От около 35 дни съм на Ежедневни гладувания (Воинска диета, Leangain, Fast -5). Резултата е минус 6 кг , което е добре при положение ,че съм с хашимото и нищо досега опитано при мен не действаше. Разбирайте ,че дори от въздух качвам килограми и при все ,че се опитвам поне 5 км за ходя за деня нямах никакви резултати, напротив кантара вървеше все нагоре. До тук беше хубавото , а сега и болката ми. Винаги съм била с редовен цикъл като часовник. Никога не съм имала и ден отклонение с единствено изключение двете ми бременности. Та този месец след този режим на хранене съм вече с 4 дни закъснение и взех да се тревожа. Естествено въпреки ,че шанса да съм бременна клони към нула си направих и тест - отрицателен. Та мили хора дали е възможно режима ми на хранене да е довел до разбутване на цикъла ми и и дали организма ми ще привикне към тази ситуация и пак ще се нормализира? Не искам да спирам този начин на хранене защото както казах засега само той ми действа.
Качването на килограмите в рамките на 3 години не бяха малко и ми се отразиха и на кръвната захар и на кръвното налягане , които в момента с този режим на хранене се нормализираха . Това е причината да не искам да го спирам.

# 693
според мен причината е в многото свалени килограми
аз пия вит.Е за редовен цикъл, също и за вечерната иглика може да прочетеш
не променяй храненето, тъкмо си свикнала с фаста

# 694
  • Бг-мама
според мен причината е в многото свалени килограми
аз пия вит.Е за редовен цикъл, също и за вечерната иглика може да прочетеш
не променяй храненето, тъкмо си свикнала с фаста
Много ти благодаря ! Ще си купя витамин Е . Сега ще се ограмотя и за игликата!

# 695
Аз съм съвсем, съвсем нова във фастовете и не мога да ги оправя, кои кои е, но понеже също имам освен проблем с килограмите и някакъв проблем с щитовидната, започнах 16/8, но понеже не изпитвам затруднение в спазването, размислям дали ще е проблем да е 18/6? И след като при Зечова, която споделя за Хашимото, а в същото време фаст 5 има ефект, да попитам какво всъщност е този фаст? Дали е като идеята ми за 18/6 или е това в което гладуваш вторник и четвъртък, от 20 до 30 часа?

# 696
  • тъгата в мен
...а в същото време фаст 5 има ефект, да попитам какво всъщност е този фаст? Дали е като идеята ми за 18/6 или е това в което гладуваш вторник и четвъртък, от 20 до 30 часа?
Ето, какво намерих за фаст 5 https://www.168chasa.bg/article/7441253

# 697
  • Бг-мама
Аз съм съвсем, съвсем нова във фастовете и не мога да ги оправя, кои кои е, но понеже също имам освен проблем с килограмите и някакъв проблем с щитовидната, започнах 16/8, но понеже не изпитвам затруднение в спазването, размислям дали ще е проблем да е 18/6? И след като при Зечова, която споделя за Хашимото, а в същото време фаст 5 има ефект, да попитам какво всъщност е този фаст? Дали е като идеята ми за 18/6 или е това в което гладуваш вторник и четвъртък, от 20 до 30 часа?
Общо взето е, че се храня веднъж на 24 часа , през другото време пия само вода и две кафета за деня. Избрала съм си това хранене да ми е вечеря , която е към 5.30-6 часа . По лесно ми е през деня да не се храня отколкото като се прибера вкъщи.

# 698
Вероятно дава отражение върху цикъла строгият фаст с едно хранене и бързото смъкване на кг. При мен месец след фаст само с едно хранене на 24h и смъкнати 3 килограма цикълът ми беше точен и учудващо безболезнен. Обаче следващия месец, в който не свалях килограми, а и не спазвах вече строгия фаст цикълът ми закъсня с 10 дена. Странна работа.

# 699
Здравейте!
Никога не съм правила интервално хранене, но сега съм решила да пробвам, така че се записвам при вас.
Избрах ежедневен режим 20/4, като мисля да имам лека закуска, тренировка и после обяд.
Днес вече направих по-голям обяд и планирам съвсем малка вечеря, за да се адаптирам по този начин няколко дни. От неделя или понеделник се надявам да стартирам вече сериозно. В движение ще видя какво ще става. Simple Smile
Искам да попитам за какво ползвате приложенията за телефон за фаст? Свалих едно и след настройките май всъщност предлага само таймер с обратно броене? Laughing

# 700
не ти трябва приложение, само ще ти титка телефона
като си избрала 20/4, според мен се опитай да закусваш към 10, с тенденция за изтегляне в 11
обяд към 14, така ще ти е и по- лесно да не си гладна вечер
внимавай и да не падаш под 1000 ккал, че после идва наваксването

наядена не мога да тренирам, но това си е индивидуално

хайде успех, не се отказвай, влизай постепено, свиква се към 3тата седмица

# 701
Barb, аз си свалих Zero. Не ме дразни. Дава ми съобщение, когато ми остава един час до края на фаста и когато достигна целта.

# 702
внимавай и да не падаш под 1000 ккал, че после идва наваксването
наядена не мога да тренирам, но това си е индивидуално
Мерси за съвета! Ще си въвеждам в myfitnesspal, за да съм наясно какво става.
А закуската ми е протеинов шейк с ябълка и кафе. Simple Smile Съвсем добре ми е преди тренировка, не ми тежи.

Barb, аз си свалих Zero. Не ме дразни. Дава ми съобщение, когато ми остава един час до края на фаста и когато достигна целта.
Не за дразнене, просто се зачудих кои са истински полезните функции. Не знам и аз какво очаквах. Simple Smile))

# 703
За мен единствената полезна функция е да ми напомня за времето, но вероятно ще я използвам седмица-две и след това ще свикна без някой да ми напомня кога съм спряла или започнала да ям. Има някакви видеа, които гледах. Има и предизвикателства, които вероятно биха били полезни ако имаш приятели в апп-а, с които взаимно да се поддържате. Като цяло не виждам кой-знае каква полза засега. Да уточня, че аз съм с безплатната версия. Платената мъже да има повече информация.

# 704
  • на острова на мечтите
Запис. Засега чета. Трябва първо да събера повече информация.

Общи условия

Активация на акаунт