Отговори
# 135
Ох, много се смях на дишащия орган!
И аз съм хвърлила око на сгушените Нощници, ще поръчвам тези дни една-две.
Дрийм, честита количка, супер избор според мен, няма да съжаляваш!
Щях да пиша много, но след дишащия орган просто си забравих мислите!

# 136
  • Варна
Найторхид, днес изпълних рецептата за тутманика. Само че по нашия край си му викаме погача/питка. Аз я направих с извара и сирене и поръсих със семена. Тестото ми дори тръгнало да ме търси Grinning Цялата къща ухае вълшебно ениуей. Heart Eyes

Ом, Дрийм, честити ви колички! Цвета е много хубав, не съм виждала такъв до сега. Heart
Моята кукличка си щъчка постоянно. Много често я усещам да хълцука, някой път ми е забавно, но друг не толкова.
Без бельо!? Вица на деня Joy Нулев шанс!

# 137
Хахахахаха 😂 Колко пък незащитена да си, най-много да те огрее късмета през нощта 😄 Аз се барикадирам с възглавници, та ММ не може да стигне до мен (не че не бих се израдвала до небесата ако направи опит 🤭 ).

Ето я и моята супа от червена леща и спанак, a.k.a. Желязната супа (явно заради манджи от този тип пак ми излезе хемоглобина 135 на изследванията преди седмица). Аз съм си я измислила (както повечето от гозбите ми 😂), но много вкусно се получава, макар и да не изглежда много добре.

# 138
Е, Ом, ти сега без рецепта ли мислиш, че ще се разминеш?

# 139
Нещо не съм фен на бебеносенето. Нали затова са количките. А и сигурно кръста и гърба ми ще го отнесат. Достатъчно се страда при прохождането на бебето, другото ще си го спестя. Grin

# 140
Аз съм носила моя племенник много в раничката и ми беше адски удобно, а да не казвам как се разтапях като той заспеше, сгушен в мен 🥰 Не ме е болял кръстът, може би защото не съм била постоянно с него, но и защото самата ергономична раница е качествена и разпределя тежестта на бебето равномерно. 😉 То и затова се правят такива консултации по бебеносене, за да можеш да прецениш кой вид ти е най-удобна и дали въобще правилно си я слагаш.

Амели, рецептата е много простичка - слагам в тенджерата:
- лук
- морков
- спанак
- червена леща
- картоф (може и без него)
- малко доматен сос
- бял риган
- чубрица
- сол и черен пипер
Количеството на продуктите е според вкуса, а също можете да запържите лука и моркова, но аз не запържвам от години и така съм свикнала. Става бързо, като в моя Инстант Пот (или в тенджера под налягане е готово за 12 минути), а на котлон сигурно ще е готово за половин час. 🥣

# 141
Ех момичета, големи кулинарки сте. 🙂
Добре, че ме гони мързел и нямам желание за нищо, иначе щяхте да ме вдъхновите да изпробвам всичко, което сте показали. 🤭
Напоследък търся рецепта за домашба торта с крем. Някой, ако сподели някоя изпитана рецепта ще ме зарадва много.
Тия дни правя опити да си отклоня вниманието от ядене като гледам разни неща в интернет за грим и козметика. 😁 Утре смятам да ходя до DM да си накупя малко "материали" за да ми се оправи малко настроението. Много добре ми действа психически, когато си купя нещо козметично, парфюмче и др.

Дайте идеи за маски за лице и коса.

Днес си запазих час и за ФМ за 14 април. Нямам търпение да видя бебчо.
За ЖК дали се чудя дали ще ми отменят пак часа - преди няколко дена акушерката ми звъня, че се отменя за 31-ви.  
Последно до 14-ти април ли удължиха извънредното положение?

Белисима За бъбречето в късната ФМ ли стана ясно? Дали да не търсите и второ мнение. Стискам палци да се нормализира, докато се роди. Изпращам ти позитивна енергия и вярвам, че всичко ще се оправи.  🍀🤗🌞

Фрест Радвам се, че всичко е наред. Наслаждавай се вече на домашната обстановка.

Омче и Дрийм честито за количките. Чудесен избор. ❤

Лемънс и аз отдавна следя за намаление на столчетата на Сайбекс. Дано да ни огрее скоро.

Омче ако обичаш червената леща , мога да ти споделя една турска рецепта за крем супа от червена леща. 🙂

И аз усещам бебчо много ниско, а уж е главично разположено. Много силно взе да ме рита от 2 дена, чак ме стряска понякога 🤭

# 142
Мардинна, даааааа, моля те да споделиш тази рецепта, защото много обичам червена леща, а още повече обичам турските манджи и десерти 😋 Олеееее, сега се сетих за сутляж и баклавички!
Много пиша днес и сигурно вече досаждам, затова ще се поспра малко 😂😂😂

# 143
Mardinna, и аз миналите дни усещах бебка много ниско и мислих, че натиска с крачета. Оказа се главично, но АГ каза, че натиск се усеща като си движат главичките наляво, надясно или като си мърдат ръчичките.

# 144
Омче оня ден правихме, по-точно брат ми - сутлияш. Обожавам го и с канела отгоре ммммм. Свърши бързо, както всяко сладко задържало се при нас 🤣

ММ взе участие в избирането на нощница. Показах му 2, ня които се бях спряла и той наложи финалната дума. Чакам я с нетърпение, но моя орган ще продължава да си бъде защитен с "маска" 🤣 Иначе спя само по тениска, сега ще заменя тениската с нощница.
Кайлинче и аз не си оправям краката. Трябва да си взема пълнители за кола маска, че аз с друго не ги пипам...
Скрит текст:

# 145
Омче заповядай рецептата:

Продукти:

1 водна чаша (200мл) червена леща
1 среден картоф
1 морков
1 малък лук
1 кафяна лъжица лютеница
1.5 л топла вода
Подправки: сол, чер и червен пипер
1 супена лъжица слънчегледово олио (или краве масло)

Приготвяне:
Нарязват се на кубчета лука, моркова и картофите. Запържват се последователно лук, моркиви, лютеницата и картофите в тенджерата. Добавя се лещата и се запържва също 1-2 минути. Добавя се топлата вода и се оставя да ври докато омекнат зеленчуците. След като омекне всичко, сваля се тенджерата от котлона и се пасира до получаване на хомогенна смес. Слага се отново на котлона. Ако е с прекалено гъста консистенция може да се добави още малко топла вода. Добавят се сол и подправки на вкус и след като заври още 4-5 минути супата е готова за сервиране.

# 146
  • Варна
Mardinna, къде записа час за фм?
Аз все още не съм, но вече трябва да се ориентирам, че времето лети.. Дали наистина в Сити клиник е по-добра апаратурата, ако е един и същ доктора🤔
Днес, ми е криво от сутринта, бебока явно усеща и също е неспокоен, имам и контаракции явно, не са много често, но са болезнени..
Утре мм ги събират на онлайн оперативка, дано не е много лошо положението.

# 147
Ох, момичета, къртите! Joy Аз също съм от тези, които абсолютно не могат да спят без бельо! Фен съм на пижамите, но сега не ми става почти никоя от долниците и си спя само с горниците и също става + бикини де. Smile
Пробвах рецептата със суфлетата. Grinning Нооо… не се получи както трябва, ама въпреки това биваха и се изядоха. Joy Някои неща не спазих, но мисля, че не затова не са се получили съвсем добре - примерно вместо млечен шоколад, взех бял шоколад (мъжът ми не консумира какао от 3 години). Или пък вместо 140 грама захар, сложих само 70 грама ( и бяха предостатъчно сладки), но дали може да е от това? Също нямах алуминиеви формички, но пък имах хартиени за мъфини и също бяха ок. Пекох ги макс. 11-12 минути. Heart Eyes
Другият път задължително ще пробвам какаово суфле. Heart Eyes

# 148
Уигзи,невероятно се е получил! Ммм 😍 Ще пробвам аз супата с червена леща,имам вкъщи и все се каня да я пробвам. Глвдам един сериал в който редовно се прави чийзкейк,та си намерих уж сполучлива рецепта за такъв без печене,ако се получи ще споделя😁 Иначе и аз днес си записах час за 3та ФМ,за 21.04,ще съм 32+5 тогава,ще поговорим и за раждането ,надявам се..
П.С. За 2 седмици съм качила 2 кг с тия пандемии,вашите изкушения хич не помагат 😁

# 149
Лореннка Първо звънях в Сити Клиник да питам дали д-р Калин Цонев прави ФМ (и аз се надявах, ако прави там поне апаратурата ще е хубава) и ми казаха, че фетални прави само в Темелков. След това си запазих час при него в Темелков.
За апаратурата в Темелков доколкото разбрах е 3D. (колко пъти повторих думата "Темелков" 🤭🤭 )

Фрест каква е причината ТМ да не консумира какаото, заради алергия ли? Питам, че и аз имам съмнения, че имам алергия към какао. Появяват ми се пъпки след като изям нещо с какаово или шоколадово, но не винаги. Опитвам се да установя от кое точно се обривам. Дано не е от любимото ми какао/шоколада.

Омче за лютеницата забравих да кажа, че в оригиналната рецепта вместо лютеница се слага доматена салца. Затова писах 1 каф. лъжица. Иначе лютеницата като заместител може и 2 лъжички да се сложи.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 23:30 от Mardinna

Общи условия

Активация на акаунт